Ben jij de Trainee IT Support & Advies Overheid die we zoeken?

IT & DEVELOPMENT

Trainee IT Support & Advies Overheid

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van IT. Uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn.  

Dimpact in Enschede is een coöperatieve vereniging van, voor en door gemeenten. Dimpact ondersteunt haar leden bij de inkoop, uitrol en het beheer van o.a. het zaaksysteem (klik op de link voor meer info over zaakgericht werken). Mede door deze inspanningen zijn gemeenten in staat om digitaal zaken te doen met inwoners en bedrijven. Van het aanvragen van een paspoort tot het doorgeven van een verhuizing. Je aansluiten bij Dimpact betekent voor een gemeente schaalvoordelen, samenwerking en een groot netwerk met heel veel kennis. En voor de burgers snelle, transparante en adequate afhandeling van een verzoek. Een win-win situatie dus. En als Trainee IT Support & Advies Overheid ga jij hier een cruciale bijdrage aan leveren!


Wat ga je doen?

 Als Trainee IT Support & Advies Overheid ga jij jouw IT affiniteit, analytisch vermogen én communicatieve vaardigheden dus inzetten voor het maatschappelijk belang. Iedereen is het tegenwoordig gewend om gewenste informatie binnen een paar seconde beschikbaar te hebben. De overheid moet en wil daar in mee en jij helpt ze in deze transitie. Elke dag weer ben jij samen met jouw team bezig om de software in de lucht te houden die deze digitale dienstverlening mogelijk maakt. Je analyseert complexe IT problemen, je levert IT-support en zorgt dat ze opgelost worden. Soms kan je dat zelf, soms heb je andere IT partijen nodig. Je staat dus continu in verbinding met o.a. gemeenten en leveranciers. En je adviseert gemeenten over hoe ze het systeem het beste kunnen gebruiken en inrichten.

Wat vertel je op verjaardagen?

Op verjaardagen vertel jij dan ook vol trots hoe belangrijk en herkenbaar jouw werk is. Zoals gezegd ondersteunt Dimpact gemeenten bij het digitaal aanbieden van diensten (klik hier voor klantcases). Dat betekent dat jij er dus indirect voor zorgt dat jouw broertje met een paar klikken zijn nieuwe paspoort kan aanvragen. Of dat een goede kennis van je alles omtrent een verhuizing volledig online heeft kunnen regelen bij de gemeente, daar waar je vroeger 3 keer voor naar het gemeentehuis moest. Jouw werk is tastbaar en zinvol. Voor iedereen. Hoe gaaf is dat!

Hoe ziet jouw werkdag bij Dimpact er uit?

In de eerste maanden heb je verschillende trainingen gevolgd en heb je veel gehad aan het inwerken door 3 collega’s die ook op de afdeling zitten. Vandaag begin je met het monitoren van de performance van het zaaksysteem. Aan de technische kant ziet alles er goed uit, dat is perfect. Wel zie je dat er vanuit een aangesloten gemeenten een incident is gemeld, dus daar ga je direct naar kijken. In dit incident geeft de functioneel beheerder van de gemeente aan dat er dataproblemen zijn. Niet alle gegevens die bij een persoon horen, worden in het systeem ook aan die persoon gekoppeld. Zelf komen ze er niet uit, dus aan jou om de oorzaak te vinden, support te leveren en om te zorgen dat dit opgelost wordt.

Het eerste dat je gaat doen is contact zoeken met de functioneel beheerder om het probleem goed uit te vragen. Vervolgens kijk je in de kennisbank en spar je met collega’s of dit incident vaker voorkomt.  Je leest dat een probleem als deze vaak veroorzaakt wordt door een onjuiste inrichting bij de gemeente zelf. Dit ga je dus als eerste onderzoeken. Je belt de functioneel beheerder weer en samen met zijn systeembeheerder checken jullie de inrichting. Het blijkt dat dit inderdaad niet helemaal goed is gegaan. Je adviseert hoe ze dit probleem moeten oplossen en binnen een mum van tijd werkt alles weer. Super dat je nu al support levert en dat je echt mensen helpt!

Nu is het lunchtijd, dat gebeurt altijd gezamenlijk, wel zo gezellig. Na de lunch nog even een potje tafelvoetbal en dan door. Er liggen namelijk nog meer incidenten op je te wachten! En morgen heb je ook een evaluatiegesprek met je Talent Manager en je leidinggevende om te kijken of jouw ontwikkeling nog op schema loopt. Dus dat moet je ook nog voorbereiden. Je bent lekker druk, geen dag is het zelfde, je bent voortdurend met jouw eigen ontwikkeling bezig, je leert heel veel over IT en draagt echt iets bij voor de overheid en dus voor de maatschappij. En dat ook nog eens in een leuk team. Jouw baan is met recht dé kickstart van jouw carrière!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uniek groeitraject waarin je veel IT kennis gaat opdoen. Zowel in de praktijk als door het halen van verschillende certificaten. Vanuit Dimpact word je vakinhoudelijk ingewerkt, Spring Professional borgt jouw persoonlijke ontwikkeling.  Je gaat werken in een betrokken, informeel team. En je krijgt vanaf dag 1 een goed salaris, natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Wat vragen wij van jou? 

Wij zoeken met mensen HBO werk- en denkniveau en een aantoonbare affiniteit met IT. Je hebt goede probleem-analytische vaardigheden en je kan overzicht houden in stressvolle situaties waarin er meer dingen naast elkaar lopen. Je bent proactief in handelen en je beschikt over goede communicatieve en adviesvaardigheden.

What are you waiting for?

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV via onderstaand formulier aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marco. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen of appen naar 033-4600020 / 06-15465008 of door een mailtje sturen.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!