Ben jij de Junior Engineer die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Junior Engineer

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Innotec Systems BV, onderdeel van Octofrost,zoekt via Spring Professional een Junior Engineer. Innotec Sustems levert totaal oplossingen voor de Foodprocessing industrie. Al het voedsel dat wij kopen in de winkel heeft een bepaalde behandeling ondergaan, van het wassen tot het koken en het invriezen. Ieder product heeft zijn eigen eigenschappen wat om verschillende technieken vraagt. Innotec Systems is van oorsprong gespecialiseerd in de transport systemen tussen de verschillende verwerkingsprocessen en zijn nu uitgegroeid tot leverancier van complete productielijnen.

Als Junior Engineer ontwerp je producten en transportsystemen voor het thermisch behandelen van voedingsmiddelen. Hiermee lever je dus direct een essentiële bijdrage aan de voedselveiligheid en kwaliteit van bijvoorbeeld fruit of garnalen. Hoe tof is dat?!

Wat ga je doen?

Als Junior Engineer ben jij werkzaam in een team van ervaren engineers en ontwerp je producten voor het thermisch behandelen van voedingsmiddelen. De productielijnen die jullie ontwerpen wassen, koken, blancheren en bevriezen het voedsel dat jij en ik eten. Om dit veilig, hygiënisch en met zo min mogelijk uitval mogelijk te maken, zorg jij voor een inventief transportsysteem die het voedsel door de verschillende processen loodst. Omdat iedere fabriek anders ingericht is, elk voedingsmiddel zijn eigen eigenschappen heeft en elk proces te maken heeft met zijn eigen uitdagingen ben je constant bezig met het ontwerpen van deze productielijnen. De uitdaging is nu om te kijken hoeveel van dit ontwerp je kan standaardiseren om het engineer proces te optimaliseren.

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet je dag in het traineeship er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste deel van de dag, maar jij hebt een vette baan als Engineer, dus jou maakt het niet uit. Je bent inmiddels al 3 maanden aan de slag bij Innotec Systems. Samen met je collega’s ontwerp je productielijnen in Inventor, een 3D tekenprogramma. Wanneer de order binnenkomt kijken jullie samen welke producten er geproduceerd moeten worden en welke processen deze te ontwerpen productielijn moet bevatten. Altijd een leuke uitdaging om als Engineer deze puzzel uit te denken en om te zetten in een werkbare tekening voor de productie. De eerste 3 maanden van je traineeship zijn omgevlogen en je had nooit gedacht dat je zoveel had geleerd!

Neem nou vanochtend… Jullie zijn de ochtend gestart met de dagelijkse scrum meeting waarbij jullie de lopende projecten doornemen. Iedereen geeft aan tegen welke uitdagingen het project heeft waar ze aan werken en welke oplossingen ze daarvoor bedacht hebben.

Hier leer je zoveel van, niet alleen welke uitdagingen je hebt tijdens een project, maar je leert ook om het project van een afstand te bekijken om te zien of de oplossing die je bedacht hebt ook het meest logisch is. En je leert alles over de technieken van het verwerken van voedsel en welke technische uitdagingen dit met zich meebrengt.

Natuurlijk deel jij ook het project waar je mee bezig bent en je krijgt meteen tips over de onderdelen die te standaardiseren zijn. Beter! Je kan er direct mee aan de slag om de aanpassingen in Inventor aan te brengen. Daarna ga je aan de slag met het aangeven van de maten in de tekening. De ochtend vliegt voorbij!

In de middag wordt een gedeelte van de machine uit het vorige project geassembleerd in de workshop. Jij neemt uiteraard een kijkje, nog zo’n leuk onderdeel van je werk, je ziet het eindresultaat van de door jouw ontworpen productielijnen. Samen met je collega neem je de tekening nog eens door en kijkt naar hoe het in de praktijk gaat. Het ontwerpen kan nog zo inventief zijn, maar het moet ook maakbaar zijn.

Aan het eind van de dag heb je nog een evaluatie met je begeleider om samen de oplossing voor het transportprobleem door te nemen. De dag is omgevlogen! Je kijkt in je agenda en ziet dat morgen je talentmanager langs komt. Leuk! Nu met een voldaan gevoel naar huis.

Wat bieden wij jou?

Een tof traineeship als Junior Enigneer bij Innotec Systems dat inventieve productielijnen ontwerpt voor de food business. Diverse technische trainingen, onder andere een cursus tekenen met Inventor. Zowel vanuit Innotec Systems als vanuit Spring Professional word jij intensief begeleidt. Samen zoomen we in op jouw ontwikkeling en maken we plannen om jouw groei te realiseren. Bieden we je de kans om te leren ontwerpen binnen een complexe omgeving met complexe producten die Daarnaast krijg je vanaf dag 1 een goed salaris, ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk.

Wat vragen wij van jou?

Voor dit traineeship zoeken we mensen met minimaal HBO niveau. Jong talent met zowel technische affiniteit, analytisch sterk en verder denken dan je eigen tekening. Het lukt jou het proces bij te sturen. Een echte monitor die obstakels overziet en denkt in oplossingen. Tot slot weet jij je staande te houden in een door nieuwe technieken of nieuwe wet- en regelgeving veranderende omgeving.

En nu… Solliciteren!

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV onder aan deze pagina aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 06-57 49 57 75 of door een mailtje te sturen naar Marjolein.Bos@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!