Ben jij de Trainee IT Overheid die we zoeken?

IT & DEVELOPMENT

Trainee IT Overheid

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van IT. Nieuwe helden die staan te springen om een uitdagend IT traineeship te gaan doen! Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn. De Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-Gemeenten (GRSA2) is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. Alle bedrijfsvoeringstaken en de afdeling Werk & Inkomen zijn gebundeld in één organisatie; de Samenwerking A2 Gemeenten. Met collega’s afkomstig van de drie gemeenten en een aantal nieuwe collega’s bouwen zij samen aan een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening voor de drie gemeenten. En daar kan jij aan bijdragen!


Wat ga je doen?

Als IT Trainee bij de Samenwerking A2 Gemeenten ben jij samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse ICT dienstverlening. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor de eindgebruiker en je biedt gebruikersondersteuning. Je documenteert binnengekomen meldingen in het systeem en waar mogelijk los je de meldingen direct op. Je analyseert de meldingen grondig om toekomstige  problemen (sneller) te detecteren en te signaleren. Daarnaast ben jij de schakel tussen de ICT Helpdesk en Technisch Beheer. Wil jij je energie inzetten zodat de ICT Dienstverlening perfect op orde is? Dan zijn we op zoek naar jou!

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet jouw dag er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment, maar jij hebt een vette baan dus jou maakt het niet uit. Je bent inmiddels een aantal maanden aan de slag als IT Trainee bij de Samenwerking A2 Gemeenten en bent volop in de leer om het IT-landschap van de organisatie te ontdekken. Naast het leren verhelpen van incidenten, heb jij je gefocust op de organisatie zelf. De Samenwerking A2 Gemeenten verzorgt namelijk voor drie gemeenten de dienstverlening! Een unieke samenwerking waar jij aan bij kan dragen.

Na een goede kop koffie loop jij de Helpdesk binnen. Jij bent vandaag met drie andere collega’s verantwoordelijk voor het aannemen, registreren en oplossen van meldingen. Met zijn vieren zijn jullie het eerste ICT aanspreekpunt voor de organisatie. Inmiddels kan jij volledig zelfstandig aan het werk en weet jij hoe je de klant te woord moet staan.

Er komt net een melding binnen van een werknemer van de Gemeente Valkenswaard. Een wethouder heeft problemen met het starten van applicaties en vraagt aan jou of jij dit kan oplossen. Natuurlijk! Toevallig zijn er gisteren ook twee vergelijkbare incidenten binnengekomen, daarom duik jij wat dieper in de oorzaak van het incident. Hoewel het steeds ad hoc opgelost wordt, wil jij weten wat precies het onderliggende probleem is, zodat het in de toekomst voorkomen kan worden. Een enorm complexe puzzel, maar daar draai jij je hand niet voor om. En het lukt je om de bottleneck te vinden! Geweldig, het aantal incidenten zal hierdoor verminderen en belangrijker nog: jouw collega’s ervaren hier geen hinder meer van!

Vol energie van jouw resultaat van vanmorgen ga je met een goed gevoel de middag in. Nu is het dan eindelijk tijd om de meer complexere incidenten die via TOPdesk binnenkomen op te pakken. Om meer inzicht te krijgen in deze complexe incidenten loop je eerst een middag mee met Technisch Beheer. De intentie is namelijk om als schakel te fungeren tussen deze twee teams, zodat de complexere incidenten voor het grootste deel door jou bij de Helpdesk opgelost kunnen worden. Het is aan jouw om deze incidenten te analyseren en te bepalen of deze moeten worden doorgezet naar Technisch Beheer of dat jij ze zelf kan oplossen! Een grote uitdaging, maar daar deins jij niet voor terug.

Aan het eind van de middag zit je nog even samen met jouw teamleider en een senior van Technisch Beheer. Wat heb je allemaal gezien en wat zijn jouw nieuwe inzichten?  Jouw mening is erg belangrijk om de ICT dienstverlening te verbeteren. De dag is echt voorbij gevlogen. Morgen weer zo’n dag!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een unieke functie binnen een overheidsorganisatie met uitdagende opdrachten. Je krijgt de kans om als spin in het web te fungeren tussen de Helpdesk en Technisch beheer. Samen zorgen we voor een analytische uitdaging, een volledig verzorgd opleidingstraject en een persoonlijk ontwikkelplan om ook jouw groei op lange termijn te garanderen. En vanaf dag 1 krijg je een goed salaris, ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Wat vragen wij van jou?

De kandidaat die we zoeken heeft minimaal MBO+ werk- en denkniveau. Een aantoonbare affiniteit met IT (opleiding of hobbymatig) is vereist en wij vinden het erg belangrijk dat jij over de juiste drive en competenties beschikt! Je bent organisatiesensitief en staat communicatief sterk in je schoenen. Je hebt gevoel voor de bestuurlijke context en past je benadering daarop aan. Daarnaast ben je analytisch ingesteld. Incidenten oplossen is geen IT trucje, jij wilt het achterliggende probleem begrijpen. En tot slot zoeken wij iemand met een goed gevoel voor humor.. Dit wordt absoluut op prijs gesteld door jouw collega’s!

En nu…? Solliciteren?

Als jij ook elke dag met plezier naar je werk wil, zeker doen! Stuur een mailtje met  jouw CV naar careers@springprofessional.nl of koppel jouw CV aan het formulier hieronder. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een lekkere bak koffie en een gesprek met Chelle of Karen!

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!