Ben jij de Trainee Planeconoom die we zoeken?

finance

Trainee Planeconoom

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Wij zijn Spring Professional, dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van financiën binnen de overheid. Wij zijn unieke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Cruciale vaardigheden binnen de overheid, want de wereld om ons heen verandert. De Gemeente Gorinchem blijft daar niet in achter. De gemeente is ambitieus in haar groei; het creëren van werkgelegenheid, het aanleggen van bedrijventerrein Groote Haar en het ontwikkelen van woningbouwprojecten staan hoog op de agenda. Projecten binnen een politiek landschap met uiteenlopende belangen. Financiën is het geweten van de projectleider in dit alles dat zorgt voor gedegen advies en verantwoording van deze projecten. En als Trainee Planeconoom lever jij hier een essentiële bijdrage aan.

 

Wat ga je doen?

Als Trainee Planeconoom bij de gemeente Gorinchem ga je aan het werk bij het team Vastgoed & Belastingen. Niet alleen binnen dit team, maar ook breder weet je verbinding te zoeken, want door jouw functie heb je raakvlakken met de gehele organisatie. Je brengt advies uit aan projectleiders, managers en bestuur over het grondbeleid en grondexploitatie.

De Gemeente Gorinchem wordt ingesloten door snelwegen, water en het spoor en juíst daarom is het van groot belang dat de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benut wordt. Je toetst stedenbouwkundige- en ruimtelijke plannen op economische haalbaarheid en maatschappelijk belang. Je voert financieel-economische analyses uit en kijkt hoe het grondgebruik geoptimaliseerd kan worden. Jij bevindt je dus voortdurend in het midden van een complexe puzzel met juridische, politieke en maatschappelijke stukjes. Als toekomstig Planeconoom reken je alle scenario’s door, analyseer je de risico’s om daarmee tot een objectief, goed onderbouwd advies te komen. Hierbij denk je niet alleen vooruit, maar denk je cyclisch; je houdt in gedachten dat de kosten van de grond elk jaar op de begroting terug gaan komen en gaat na wat voor financiële risico’s dit met zich mee kan brengen. Daarnaast volgen technologische – en maatschappelijke ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen op het gebied van energietransitie en duurzaamheid. Aan jou de taak om deze ontwikkelingen op de voet te volgen en te kijken hoe dit binnen zowel lopende projecten als projecten in wording opgenomen kan worden. Jouw invloed is groot, jij bent het geweten van de projectleider. En het leuke is, als je ’s avonds naar huis rijdt, zie je op straat de projecten terug waar jij advies over gegeven hebt. Zo speel jij een centrale rol in de ontwikkeling van de stad!

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet je dag er dan uit?

 Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste deel van de dag, maar jij hebt een vette baan, dus jou maakt het niet uit. Je bent 3 maanden geleden begonnen aan het Traineeship Planeconoom bij de gemeente Gorinchem via Spring Professional en je hebt echt al heel veel geleerd. Afgelopen weken heb je veel uitgezocht over hoe grondprijzen worden bepaald en wat daarin de trends zijn binnen andere gemeenten. Ook heb je de jaarverslagen van afgelopen jaren doorgenomen en meegekeken met het opstellen van de projectbegrotingen voor diverse projecten binnen de gemeente. Een zeer interessant en ingewikkeld proces. Wat dat betreft superfijn dat je ook al met de vakinhoudelijke opleiding gestart bent via de Bestuursacademie. Je hebt in het eerste blok van de opleiding direct al veel geleerd over hoe een gemeente in elkaar zit en wat de BBV is. Ook ken je het softwarepakket in de tussentijd op je duimpje en ben je samen met collega’s van de afdeling civiele techniek de deur uit geweest om te zien waar het nieuwe bedrijventerrein ‘Grote Haar’ gaat komen. Wat een enorm project gaat dat worden!

Vandaag staat er een overleg met de projectgroep voor de bouw van nieuwe woningen in ‘Hoog Dalem’ op de planning en jij schuift aan! Je hebt vanochtend in de krant een uitgebreid artikel gelezen over gasloos bouwen en wil dit graag inbrengen in de groep. Tijdens de pauze blijkt dat je indruk gemaakt hebt met je kennis over de nieuwe ontwikkelingen! De projectleider komt naar je toe met de vraag of je de financiële haalbaarheid van jouw voorgedragen ideeën kan gaan toetsen. Wat gaaf! Je hebt jezelf direct goed op de kaart gezet!

Terug op de afdeling duik je eerst achter je computer. Tijdens het overleg heb je de term ‘PPS-constructie’ horen vallen bij het bespreken van een al langer lopend project. Na wat bronnen te hebben doorgenomen, heb je een veel beter beeld gekregen van hoe deze Publiek-Private Samenwerking in elkaar zit en waarom de gemeente hiervoor gekozen heeft. Je loopt naar je leidinggevende om te controleren of je het inderdaad goed hebt begrepen en gelukkig krijg je een bevestigend antwoord! In het begin duizelden alle termen nog, maar nu weet je deze steeds beter een plek te geven.

Daarna ga je de dag van morgen voorbereiden. Je bent vandaag in gesprek geraakt met een van de stedenbouwkundigen die op dit moment een projectontwerp aan het afronden is. Hij vertelde jou over de plannen die er nu liggen, maar jij trekt de haalbaarheid hiervan in twijfel. Het financiële risico lijkt groot en de gemeente zit met alle lopende plannen naar jouw inzicht niet al te ruim in de budgetten voor nieuwe projecten. Je kan het mis hebben, maar jij wil dit tot op de bodem uitzoeken. Met name dat laatste vind je heel erg interessant, daarom heb je ook voor een traineeship gekozen. Een behoorlijke klus, maar ontzettend divers en uitdagend! Nu al zin in morgen!

Wat bieden wij jou?

Binnen het traineeship bieden we je een uniek groeitraject van 2 jaar binnen de wondere wereld van Planeconomie. Samen met de Gemeente Gorinchem zorgen wij voor uitdagende projecten en de handvatten die je nodig hebt om jouw ambities waar te maken.

In samenwerking met de Bestuursacademie bieden we je een vakinhoudelijke opleiding van 1 jaar aan, volledig gericht op overheidsfinanciën en volg je bij Skobe een opleiding planeconoom. Parallel hieraan loopt een persoonlijk ontwikkeltraject, voornamelijk gericht op adviseurschap. Vanuit Spring Professional krijg je een talentmanager toegewezen die samen met jou jouw groeitraject monitort. Een ideale combinatie en daarom is dit traineeship ook dé kickstart van jouw carrière! En oh ja, je krijgt ook direct een goed salaris. Ook niet onbelangrijk natuurlijk. Na het groeitraject van twee jaar is het mogelijk om in vaste dienst te komen als planeconoom bij de Gemeente Gorinchem.

Wat vragen wij van jou?

Voor dit traineeship zoeken wij mensen met HBO of WO niveau. Je kan bijvoorbeeld een financiële opleiding hebben en een duidelijke affiniteit met overheid en bouw. Of je hebt een achtergrond juist gericht op Ruimtelijke ordening, bouwkunde of omgeving, met affiniteit voor financiën. Wij staan eigenlijk voor heel veel open. Het minimale dat we van je vragen is dus een sterke affiniteit met de overheid en cijfers en de ambitie om je ook echt binnen het vakgebied te willen ontwikkelen.

En nu… Solliciteren!

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV onder deze vacature aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein of Lotte. Dat kan via Linkedin, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!