Ben jij de Trainee Functioneel Beheer bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis die we zoeken?

IT & DEVELOPMENT

Trainee Functioneel Beheer bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Ben jij die nieuwe Functioneel Beheer held die we voor het JBZ zoeken? Een ziekenhuis heeft een grote verantwoordelijkheid als het gaat om kwalitatieve zorgverlening. Om deze kwaliteit te waarborgen speelt het IT-landschap een zeer belangrijke rol; Als het systeem niet meer werkt kunnen patiënten niet zomaar opgenomen worden en patiëntendossiers niet worden ingezien, waarmee alles volledig plat kan komen te liggen. Dit kan grote gevolgen met dit meebrengen. De functionaliteit van applicaties is daarmee cruciaal en maakt het namelijk mogelijk dat deze processen goed verlopen. Als functioneel Beheerder lever jij hier een essentiële bijdrage aan.

 

Wat ga je doen?

Als Functioneel Beheerder bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis ben jij verantwoordelijk voor het functioneren en optimaliseren van processen rondom het elektronisch patiënten dossier (EPD) met behulp van de applicatie HiX. Jij vervult de schakelfunctie tussen de gebruikers enerzijds en de leveranciers en MICT collega’s anderzijds. Je bent het eerste aanspreekpunt van de key-users en houdt je bezig met de gebruiksondersteuning.

Je analyseert de problemen die de gebruikers tegenkomen, gaat op onderzoek uit en lost storingen op. En dat is soms best een complexe puzzel! Daarnaast test je nieuwe functionaliteiten en analyseert de beschikbare data vanuit HiX om ook proactief in te kunnen spelen op technische ontwikkelingen binnen de zorg. Een belangrijke rol want mede dankzij jou kunnen zorgprofessionals hun werkzaamheden uitvoeren en patiënten van de juiste zorg voorzien en dat is cruciaal!

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet dat er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment, maar jij hebt een uitdagende baan dus jou maakt het niet uit. Je bent een paar weken geleden gestart met het Traineeship Functioneel Beheer bij het JBZ en hebt al enorm veel geleerd. Je hebt de training via Chipsoft afgerond zodat je bevoegd bent om met HiX te werken en begint je weg in het systeem langzaam te vinden. Gelukkig heb je ook een coach toegewezen gekregen waar jij je vragen bij neer kan leggen en die jou begeleidt.

Op de afdeling aangekomen pak je een kop koffie en zoek je je werkplek op. Wanneer je computer is opgestart, zie je direct een aantal meldingen op het dashboard via ticketsysteem Ultimo. Een incident, een wijzigingsverzoek en een aantal gebruikersvragen zijn binnengekomen. Jij weet waar de prioriteiten liggen en gaat gelijk met het incident aan de slag. Het lijkt er op dat patiënten die vandaag binnengebracht zijn niet aan een kamernummer gekoppeld kunnen worden via HiX. Ontzettend vervelend natuurlijk want hoe moeten artsen en verpleegkundigen dan weten waar ze de patiënten moeten vinden? Je schakelt snel met je adviseur en het blijkt een systeemfout die jullie direct zelf kunnen verhelpen! Gelukkig maar!

Niet veel later gaat je telefoon over. Het is een van de verpleegster van de afdeling polikliniek. Zij zou graag een koppeling in het HiX systeem willen, waardoor haar collega’s direct toegang krijgen tot haar meest recente registraties. Hoewel deze wijzigingsvraag niet zomaar doorgevoerd kan worden, heb je vanmiddag nog tijd over hier eerst verder in te duiken. Je brengt telefonisch al aardig in kaart waar ze tegenaan loopt, maar om meer duidelijkheid te krijgen stap je de afdeling op. In gesprek met haar kom je erachter dat notities die zij in het EPD maakt, door haar collega’s niet in te zien zijn. Je volgt haar in de stappen die zij doorloopt om notities op te slaan en ziet al snel waar het fout gaat. De koppeling is er namelijk al, maar daar voor moet ze haar registratie op een andere wijze invoeren. Je neemt haar mee in deze functionaliteit en zo heb je haar werkzaamheden weer een stukje makkelijker gemaakt!

Terug op je werkplek duik je toch maar even dieper het systeem in om via de grote hoeveelheid data te kijken of andere collega’s hier ook tegenaan lopen. En inderdaad! Met nauwkeurig speurwerk kom jij er achter waar het precies waar het fout gaat! De plek waarop de registraties gedaan moeten worden, wordt nauwelijks gebruikt. Terwijl dit veel meer accuratesse en efficiëntie in het werkproces zou opleveren. In overleg met je senior bijt je je vast in dit project. Via data-analyse breng je de knelpunten in kaart. Je ontwerpt een hulpkaart waarop het registratieproces staat beschreven zodat dit ook in het vervolg goed gedaan wordt.

Als geen ander begrijp je dat een hulpkaart alleen niet zomaar een stuk gedragsverandering met zich meebrengt. Maandelijks geef je een training over HiX aan de nieuwe arts-assistenten. Tijdens deze training  neem je de gebruikers mee in de juiste werking van applicatiefunctionaliteiten. Je merkt dat als de presentatie heel erg technisch is, dat de boodschap verloren gaat en dus ook hier houd je rekening mee. Op de workshop krijg je enorm veel positieve reacties en het valt je op dat gebruikers steeds beter registreren. Dat is een mooi resultaat! Op deze manier denk je geregeld proactief mee over verbeteringen en geef advies.

Aan het einde van de dag schakel je met je adviseur. Het is weer tijd voor de maandelijkse update van HiX. Hierin speel jij een belangrijke rol. De nieuwe functies moeten namelijk goed samengaan met de bestaande koppelingen. Daardoor is ook een stuk testing van groot belang. Hier betrek jij juist de eindgebruikers bij die een rol hebben in het testen en het accepteren van de updateveranderingen. Je bent een verbindende schakel in dit hele proces en samen met jouw collega’s draag je zorg voor een soepel verloop.

Juist jouw sociaal-technische karakter maakt dat jij niet alleen op kan gaan in de complexiteit van de applicatie maar dat je ook goed kan schakelen tussen verschillende belanghebbenden. Ook met leveranciers weet je goed de contacten te leggen. Je weet anderen mee te nemen in de veranderingen, je stelt scherpe vragen en weet zo alle informatie met elkaar te verbinden. Zo kan jij op een tactische manier helpen en ondersteunen. En juist daar krijg jij dag in en uit energie van!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een uniek ontwikkeltraject met uitdagende verantwoordelijkheden. Je krijgt de kans om enorm veel te leren en als spin in het web te fungeren tussen IT en gebruikers. Samen zorgen we voor een analytische uitdaging, een volledig verzorgd ontwikkeltraject en een persoonlijk ontwikkelplan om ook jouw groei op lange termijn te garanderen. En vanaf dag 1 ontvang je een mooi salaris, ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Wat vragen wij van jou?

De kandidaat die we zoeken heeft minimaal HBO werk- en denkniveau. Ervaring in de IT is geen vereiste, maar wij vragen wel affiniteit met digitale systemen of IT (opleiding of hobbymatig). Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat jij over de juiste drive en competenties beschikt!

Je bent zelfstandig, communicatief sterk en weet mensen te overtuigen. Je bent je bewust van de verschillende mensen met wie je te maken hebt en past je benadering daarop aan. Daarnaast ben je analytisch ingesteld, organisatiesensitief en vind je het leuk om verbanden te leggen en problemen te verhelpen voordat deze ontstaan. Incidenten oplossen is niet slechts een IT trucje, jij gaat het gesprek aan om het achterliggende probleem begrijpen!

En nu…? Solliciteren?

Als voor jouw ontwikkeling en plezier in je werk ook van groot belang is, zeker doen! Stuur een mailtje met jouw CV naar careers@springprofessional.nl. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een lekkere bak koffie en een gesprek met Lina.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!