Ben jij de Trainee Functioneel Applicatiebeheer - Gemeente Hilversum die we zoeken?

IT & DEVELOPMENT

Trainee Functioneel Applicatiebeheer - Gemeente Hilversum

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van IT. Nieuwe helden die staan te springen om een uitdagend traineeship te gaan doen! Wij kijken vooral naar wie je bent, je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn. Ben jij die nieuwe IT held waar de gemeente Hilversum naar op zoek is? Een gemeente heeft een grote verantwoordelijkheid als het gaat om dienstverlening. Niet alleen naar je burgers, maar ook binnen de organisatie is het daarom noodzakelijk dat alles goed geregeld is. Het IT landschap speelt hierin een zeer belangrijke rol; de functionaliteit van applicaties maakt het namelijk mogelijk dat organisatieprocessen soepel verlopen. Als functioneel applicatiebeheerder draag jij daar aan bij!

 

Wat ga je doen?

Jij gaat je volledig onderdompelen en ontwikkelen binnen de wereld van IT. Bij de gemeente Hilversum ben je namelijk verantwoordelijk voor het beheer van de applicatie Key2financiën, een applicatie die alle financiële interne processen ondersteunt. Een belangrijke rol want mede dankzij jou verlopen de boekhoudprocessen en het opstellen van financiële rapportages en begrotingen zorgvuldig. En dat is cruciaal! Je houdt je bezig met gebruikersondersteuning waardoor je veel in gesprek bent en schakelt met de applicatiegebruikers. Je analyseert de problemen die zij tegenkomen, gaat op onderzoek uit en lost storingen op. En dat is soms best een complexe puzzel! Door jouw werk zorg jij dat jouw collega’s van gemeente Hilversum hun werk goed kunnen uitvoeren. Maar ook burgers en externe organisaties die afhankelijk zijn van de facturatieprocessen pikken hun graantje mee!

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet dat er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment, maar jij hebt een uitdagende baan dus jou maakt het niet uit. Je bent al even gestart met het Traineeship Functioneel Applicatiebeheer bij de gemeente Hilversum en hebt al enorm veel geleerd. Al een aantal maanden loop je mee met de Senior die alle kneepjes van het vak kent. Iemand waar jij enorm veel van opsteekt en die jou volledig klaarstoomt om straks  het stokje over te nemen. Na vele kopjes koffie en interessante gesprekken heb je niet alleen jouw IT collega’s en de gebruikers goed leren kennen, maar heb je ook al veel meegekregen over de applicatie Key2financiën die zij gebruiken. Dus dat is top!

Naast de financiële processen van de gemeente Hilversum verzorgen zij ook de financiën van gemeente Wijdemeren. Er komt een melding binnen vanaf die locatie vanuit de financiële administratie. Een werknemer heeft een systeemfout ontdekt in de uitdraai van financiële rapportages en vraagt aan jou of jij dit kan oplossen. Natuurlijk! Telefonisch breng je al veel in kaart, maar veel handiger is om even langs te gaan. Zo haak je ook de budgethouder en teamleider aan. Jij wil namelijk de vraag achter de vraag achterhalen. Je wil precies weten wat het onderliggende probleem is en duikt hier dieper in, zodat het in de toekomst voorkomen kan worden.

De laatste tijd staan er ook steeds vaker gebruikers naast je bureau met wat meer primaire vragen over de werking van de applicatie. Hoewel je deze vragen graag beantwoordt, lijkt het jou een constructiever idee om een handleiding up to date te maken of een workshop te geven om zo de kennis van de gebruikers weer even op te frissen. Die vrijheid voor inbreng en ideeën krijg je! Je analyseert welke functionaliteiten van de applicatie nog wel eens als lastig ondervonden worden en past hier je presentatie op aan. Je merkt al snel dat als de presentatie heel erg technisch is, dat de boodschap verloren gaat en dus ook hier houd je rekening mee. Je krijgt enorm veel positieve reacties en het valt je op dat gebruikers veel meer zelfstandig aan de slag kunnen. Dat is een mooi compliment! Op deze manier denk je geregeld proactief mee over verbeteringen en geef advies.

Aan het einde van de dag bel jij je collega ICT specialisten. Hen heb je onlangs op de netwerkborrel ook al even gesproken. Vier keer per jaar vindt er een update plaats en de volgende moet binnenkort weer uitgevoerd worden. Zowel de externe als interne leveranciers haak je hierbij aan. Je spoort ze aan om de update te plannen en in gang te zetten. Ook de managers stel je op de hoogte, zij geven akkoord voor de planning en inzet. Vooraf werken jullie aan een impactanalyse. De update kan zomaar ongewenste veranderingen veroorzaken in de functionaliteiten van andere applicaties die hiermee samenhangen. Daardoor is ook een stuk testing van groot belang. Hier betrek jij juist de eindgebruikers bij die een rol hebben in het testen en het accepteren van de updateveranderingen. Je bent een verbindende schakel in dit hele proces en samen met jouw collega’s draag je zorg voor een soepel verloop.

Juist jouw sociaal-technische karakter maakt dat jij niet alleen op kan gaan in de complexiteit van de applicatie maar dat je ook goed kan schakelen tussen verschillende belanghebbenden. Dit gaat jou goed helpen in de projecten waar je later in je traineeship mee aan de slag gaat. Denk daarin  aan complexe ontwikkelingen als de invoering van de omgevingswet, of ontwikkelingen op het gebied van E-facturatie waar de organisatie in mee moet komen. Hier weet je anderen goed in mee te nemen; je stelt scherpe vragen en weet zo alle informatie met elkaar te verbinden. Zo kan jij op een tactische manier helpen en ondersteunen. En juist daar krijg jij dag in en uit energie van!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een uniek ontwikkeltraject binnen een publieke omgeving met uitdagende verantwoordelijkheden. Je krijgt de kans om enorm veel te leren en als spin in het web te fungeren tussen IT en gebruikers. In het begin word je volledig ingewerkt in hoe de rol nu vormgegeven wordt, maar als jij eenmaal je draai hebt gevonden binnen de organisatie heb je de ruimte om hier volledig je eigen draai aan te geven. Hierbij is er een goed doorgroeiperspectief naar bijvoorbeeld een senior positie. We zoeken iemand die zich voor een langere periode volledig in deze rol wil vastbijten en ontplooien, zodat je na het afronden van je traineeship direct in dienst kan gaan bij de gemeente Hilversum!

Samen zorgen we voor een analytische uitdaging, een volledig verzorgd ontwikkeltraject en een persoonlijk ontwikkelplan om ook jouw groei op lange termijn te garanderen. En vanaf dag 1 krijg je een goed salaris, ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Wat vragen wij van jou?

De kandidaat die we zoeken heeft minimaal HBO+ werk- en denkniveau. Ervaring in de IT is geen vereiste, maar wij vragen wel een aantoonbare affiniteit met IT (opleiding of hobbymatig). Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat jij over de juiste drive en competenties beschikt!

Je bent onderzoekend, communicatief sterk en houdt van structuur. Je hebt gevoel voor de bestuurlijke context en past je benadering daarop aan. Daarnaast ben je analytisch ingesteld en vind je het leuk om verbanden te leggen. Incidenten oplossen is geen IT trucje, jij wilt het achterliggende probleem begrijpen!

En nu…? Solliciteren?

Als voor jouw ontwikkeling en plezier in je werk ook van groot belang is, zeker doen! Stuur een mailtje met jouw CV naar careers@springprofessional.nl. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een lekkere bak koffie en een gesprek met Lina en Lotte.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!