Ben jij de Trainee Finance Overheid die we zoeken?

finance

Trainee Finance Overheid

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Wij zijn Spring Professional, dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van financiën binnen de overheid. Wij zijn er voor unieke, jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Cruciale vaardigheden binnen de overheid, want de wereld van overheidsfinanciën verandert. Decentralisatie, fusies, automatisering, een wijzigend juridisch kader en een politiek landschap met steeds wisselende belangen. Financiën is het geweten in dit alles, dat zorgt voor gedegen advies, verantwoording en verwerking van financiële projecten. En als Trainee Finance lever jij hier voor Gemeente Bronckhorst een essentiële bijdrage aan.

Wat ga je doen?

Je gaat werken bij de Gemeente Bronckhorst, een innovatieve gemeente in de Achterhoek, de initiator van de P10 gemeentes. Bronckhorst is een grote plattelandsgemeente met +/- 40.000 inwoners die in 2005 is ontstaan na herindeling en het samenvoegen van 5 kleinere gemeenten. Als trainee Finance bij de Gemeente Bronckhorst  ga jij jouw affiniteit met cijfers en de overheid inzetten voor het maatschappelijk belang. Binnen jouw team van 10 directe collega’s start je in de uitvoering op de financiële administratie. Je kijkt mee in de volledige breedte van cluster,  van het inboeken van inkoopfacturen tot begrotingswijzigingen en van invorderingen en BTW tot Applicatiebeheer. Zo maak jij niet alleen snel alle werkzaamheden eigen, maar maak je ook kennis met alle onderliggende processen en systemen. Met jouw frisse blik weet jij kritisch naar deze werkprocessen te kijken. Je signaleert knelpunten, stelt vragen, denkt na over hoe zaken efficiënter kunnen en je komt in actie om dit te realiseren. Vanuit hier krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen in een richting die bij jou aansluit. Je werkt vanuit je eigen kracht en ontwikkelt je in datgene waar jij goed in bent!

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet je dag er dan uit?

Je wekker gaat, normaal gesproken niet het leukste moment van de dag, maar jij hebt een leuke baan dus dat maakt jou niet uit. Je bent inmiddels drie maanden aan het werk als Trainee Finance bij de Gemeente Bronckhorst en hebt echt al veel geleerd. Je hebt je in de eerste weken voornamelijk verdiept in het inboeken van de vorderingen en leges in het systeem en begint nu gelukkig te snappen hoe het systeem is ingericht en hoe gegevensstromen worden beheerd. Je herkent de logische verbanden, maar er zijn je ook dingen opgevallen die wat minder logisch lijken.

Deze ochtend heb je een overleg met jouw cluster.  Jullie krijgen veel verantwoordelijkheid en mogen zelfstandig taken op pakken, elkaar aanspreken op werkzaamheden en werken nauw samen. Tijdens dit overleg bespreken jullie alle lopende zaken binnen het Finance team. Jij geeft aan dat er het afgelopen jaar door de invoering van e-facturering sneller is betaald t.o.v. andere jaren. Dit is duidelijk een verbetering geweest. Wel merk je een stijging van de openstaande vorderingen  . Je besluit dit verder te onderzoeken. Tijdens het overleg wordt besloten dat jij de komende weken, samen met een collega, in  de administratie duikt om te onderzoek en of er nieuwe activiteiten zijn gestart waarvoor de gemeente aangemerkt kan worden als ondernemer. Belangrijk voor een juiste aangifte BTW en VPB. Erg interessant!

Na het overleg schuif je aan bij een van je collega’s die zich binnen het cluster bezig houdt met de bouw van een nieuwe sportfaciliteit. Je hebt nooit geweten dat er zoveel komt kijken bij de bouw van een sportfaciliteit. Je weet  vanuit andere projecten dat  door met een fiscale bril te kijken  er mogelijk financiële voordelen zijn te behalen. De toen uitgewerkte aanpak resulteerde in geld dat beschikbaar kwam voor een ander project ten behoeve van de burgers in de Gemeente Bronckhorst. Resultaat? Tevreden burgers en daar doen jullie het voor! Je gaat direct kijken in de jurisprudentie of deze manier ook toepasbaar is op dit project.

Terwijl jij de ingevoerde gegevens controleert, schuift er een collega aan die je vraagt of je zo ook even mee wil kijken naar het opstellen van de perspectief nota. Tuurlijk wil je dat! Door de samenwerking in het team dragen jullie samen zorg voor een volledig, juist en tijdige verwerking van financiële processen.

In de middag rijd je naar Leusden voor de tweede dag van de vakinhoudelijke opleiding via de Bestuursacademie. Hier leer je alles over overheidsfinanciën, het BBV en het geven van financieel advies. De nieuwe informatie noteer je nauwkeurig zodat je deze morgen op je werk nogmaals met je cluster kan doornemen. Nu al zin in morgen!

Wat bieden wij jou?

Een traineeship bij de Gemeente Bronckhorst biedt jou een uniek groeitraject van 2 jaar binnen de wereld van overheidsfinanciën. Je komt te werken in een moderne en inspirerende omgeving, waarin je alle vrijheid krijgt om te leren en initiatieven aan te dragen. Je bepaalt zelf waar jij je in wil ontwikkelen, en krijgt de ruimte om zelf inhoud te geven aan jouw nieuwe baan. Via de Bestuursacademie volg je een vakinhoudelijke opleiding, volledig gericht op overheidsfinanciën. Parallel hieraan loopt het persoonlijk ontwikkeltraject. Een ideale combinatie en daarmee dé kickstart van jouw carrière. En oh ja, je krijgt ook direct een mooi salaris. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Wat vragen wij van jou?

Voor dit traineeship zoeken we mensen met minimaal HBO-niveau. Jong talent met affiniteit voor financiële en fiscale vraagstukken. Een opleiding in de richting van bijvoorbeeld Accountancy, (Bedrijfs) Economie of International Business of Management Economie & Recht (MER)  is dan ook een pré maar zeker geen vereiste. Je bent analytisch, denkt mee, bent nieuwsgierig en weet de organisatie en het team daardoor scherp te houden.  Je bent pro-actief, sociaal, wil graag bekend raken in de financiële en juridische terminologie en je bent van nature op de hoogte van alle actualiteiten binnen je vakgebied. Tot slot weet jij je staande te houden in een door politiek en nieuwe wet- en regelgeving veranderende omgeving en ben jij niet bang om fouten te maken… Daar leren we nou eenmaal van!

En nu… Solliciteren!

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV aan de functie. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 06- 57 49 57 75 of door een mailtje te sturen naar marjolein.bos@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!