Ben jij de Trainee Finance bij de Omgevingsdienst (OMWB) die we zoeken?

finance

Trainee Finance bij de Omgevingsdienst (OMWB)

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent. Uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn. Duurzaamheid, klimaat en milieu zijn tegenwoordig hot topics. Elke dag zet de Omgevingsdienst Midden-en West-Brabant (OMWB) zich in voor de leefomgeving van 1,2 miljoen inwoners en zo’n 65.000 bedrijven. In een gebied met zware industrie, veel agrarische bedrijven en diverse multinationals is het aan hen de taak om te zorgen voor een schoon milieu, een veilige woon- en werkomgeving en een duurzame regio. Als Trainee Finance lever jij hier een cruciale bijdrage aan. Hoe leuk is dat! 

Wat ga je doen?

Als trainee Finance bij de OMWB ben jij onderdeel van de afdeling bedrijfsvoering. Binnen jouw team van 6 directe collega’s ga jij starten met de basis: de financiële administratie. Je kijkt mee in de boekhouding en maakt kennis met alle onderliggende processen en systemen. Maar daarnaast ben je kritisch op deze processen. Je stelt vragen, denkt na over hoe zaken efficiënter kunnen en je komt in actie om dit te realiseren. Je neemt je collega’s mee in nieuwe systemen door het opstellen van procesbeschrijvingen en zorgt dat er een standaardisatie komt in de manier van het verwerken van financiële gegevens. Daarnaast loop je mee met interne controle, en ga je meedraaien in de informatievoorziening aan de afdeling. Vanuit hier krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen in een richting die je interessant vindt. Ga je meer projecten oppakken? Ga je je richten op de Interne Controle (AO/IC) of ga jij je specialiseren in de richting van Financieel adviseur? Je werkt vanuit je eigen kracht en ontwikkelt je in datgene waar jij goed in bent!

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet je dag er dan uit?

Je wekker gaat, normaal gesproken niet het leukste moment van de dag, maar jij hebt een leuke baan dus dat maakt jou niet uit. Je bent inmiddels drie maanden aan het werk als Trainee Finance bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en hebt echt al veel geleerd. De OMWB blijkt een behoorlijk complexe organisatie en dat zie je ook terug in de financiën, bijvoorbeeld als het gaat om urenfacturatie. Je hebt je in de eerste weken voornamelijk verdiept in de boekhouding en begint nu gelukkig te snappen hoe het systeem is ingericht en hoe processen worden beheerd. Rechten en bevoegdheden zijn middels functiescheiding in het systeem opgenomen. Rekeningnummers of crediteureninformatie kan op deze manier niet zomaar door iedereen aangepast worden. Om hier inzicht in te krijgen heb je verschillende procesbeschrijvingen opgesteld. Voor je collega’s ontzettend waardevol en voor jou goed om een beeld te krijgen in de verschillende taken en processen. De OMWB is net overgestapt op een nieuw ERP-systeem (AFAS) en je hebt gemerkt dat deze verandering nog niet bij alle collega’s even goed is geland. Door de procesbeschrijvingen die jij hebt gemaakt, lijkt de nieuwe manier van werken voor jou vanzelfsprekend en heb jij je collega direct mee kunnen nemen in het systeem. Je hebt jezelf hiermee nu al goed op de kaart gezet!

Vandaag weer ene nieuwe dag! In de ochtend kom je met het openbaar vervoer aan in Tilburg en stapt vrijwel direct je kantoor binnen. Heerlijk dat dit zo centraal gelegen is! Je loopt langs de koffieautomaat voor een beker koffie en loopt je werkruimte binnen. Je collega’s begroeten je vriendelijk en na kort besproken te hebben hoe je weekend was, start jij je computer op. Je hebt nog een aantal facturen van een handhavingsproject dat net is afgesloten liggen en deze moeten ingeboekt worden voordat de balans opgemaakt kan worden. Daarnaast zijn er nog wat debiteuren die gebeld moeten worden over hun betaling. Gelukkig zijn die allemaal ‘collega’s’ van de gemeenten waarvoor de OMWB werkt, dus geen vervelende gesprekken voor jou!

Eind van de ochtend schuif je aan bij een werkoverleg met je collega en teammanagers. Jullie afdeling ondersteunt deze budgethouders door middel van maandelijkse reviews. Hierbij komen vragen aan bod over de risico’s en afspraken vanuit de begroting, waarbij jullie advies verlangd wordt. Gelukkig wordt er van jou nog niet zoveel verwacht op het niveau van advies, maar je vindt het ontzettend interessant om mee te krijgen hoe deze reviews tot stand komen. Na afloop van het overleg duik je wat dieper in de zojuist besproken rapportages. De punten die net benoemd zijn, kan je gelukkig terug vinden en je snapt waar de  adviezen uit voort zijn gekomen. Je stelt nog een paar aanvullende vragen en neemt je voor om de rapportages bij een volgend overleg vooraf al door te spitten. Wellicht wil je op den duur zelf ook wel de kant van financieel advies op!

In de middag rijd je naar Leusden voor je tweede opleidingsdag van de vakinhoudelijke opleiding via de Bestuursacademie. Samen met andere trainees leer je alles over overheidsfinanciën, de BBV en het geven van financieel advies. De opleiding wordt gegeven door docenten uit het werkveld en daardoor erg praktisch ingestoken. Hierdoor zijn veel termen die vandaag naar voren komen herkenbaar voor je. De nieuwe informatie noteer je nauwkeurig zodat je deze morgen op je werk nogmaals met je leidinggevende kan doornemen. Nu alweer zin in morgen!

Wat bieden wij jou?

Een traineeship als Financieel Adviseur bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant biedt jou een uniek groeitraject van 2 jaar binnen de wereld van overheidsfinanciën in een dynamische organisatie. Samen met de OMWB zorgen wij voor uitdagende projecten en de handvatten die je nodig hebt om jouw ambities waar te maken. In samenwerking met de bestuursacademie bieden we je een vakinhoudelijke opleiding, volledig gericht op overheidsfinanciën. Parallel hieraan loopt het persoonlijk ontwikkeltraject, gericht op adviseurschap. Daarnaast krijg je vanuit Spring Professional een talentmanager toegewezen. Samen zoomen we in op jouw ontwikkeling en maken we plannen om jouw groei binnen het vakgebied te realiseren. Een ideale combinatie en daarmee dé kickstart van jouw carrière. En oh ja, je krijgt ook direct een goed salaris. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Wat vragen wij van jou?

Voor dit traineeship zoeken we mensen met minimaal HBO-niveau. Jong talent met affiniteit voor financiële vraagstukken. Een opleiding in de richting van bijvoorbeeld Accountancy, (Bedrijfs) Economie of International Business is dan ook een pré. Je ben analytisch, denkt mee, bent nieuwsgierig en weet de organisatie en het team daardoor scherp te houden. Tot slot weet jij je staande te houden in een door politiek en nieuwe wet- en regelgeving veranderende omgeving.

En nu… Solliciteren!

 Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV via deze link aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lotte. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 06- 538 520 51 of door een mailtje te sturen naar lotte.coblens@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!