Ben jij de Trainee Finance Lokale Overheid die we zoeken?

finance

Trainee Finance Lokale Overheid

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van o.a. overheidsfinanciën. Wij zijn er voor uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn.  

De verantwoordelijke overheid, dat is Servicecentrum Drechtsteden. Tien jaar geleden opgericht, met als voornaamste doel om te zorgen voor efficiëntere en goedkopere bedrijfsvoering, maar ook om de kwetsbaarheid van kleinere gemeenten in de Drechtsteden te verkleinen. Inmiddels heeft de professionaliteit een vlucht genomen en is Servicecentrum Drechtsteden expert in gemeentelijke bedrijfsvoering. De afdeling Financiën adviseert klanten en zorgt dat de financiële administratie van 7 gemeentelijke instellingen op orde zijn en blijven. Een cruciale rol, in een sterk veranderend vakgebied. En als Trainee Finance Lokale Overheid lever jij hier een essentiële bijdrage aan.

Wat ga je doen?

Als Trainee Finance Lokale Overheid ga jij jouw affiniteit met cijfertjes en de overheid inzetten voor het maatschappelijk belang. Je wordt opgeleid tot allround specialist in overheidsfinanciën en krijgt de mogelijkheid om op termijn de rol van Financieel Adviseur op je te nemen.

Jouw leertraject start in de uitvoering, op de bij de teams debiteuren of crediteuren. Hier ga je het vak leren. Je werkt mee in het uitvoerende proces, want daar leer je de systemen en processen echt goed kennen. Maar we verwachten ook van je dat je een belangrijke bijdrage levert in het verbeteren van die systemen en processen. Je stelt vragen, denkt na over hoe zaken efficiënter kunnen en je komt in actie om dit te realiseren. Je neemt collega’s mee in de nieuwe (digitale) manier van werken, je helpt ze, krijgt ze in beweging. En in een later stadium ga je dit ook doen binnen de andere teams op de financiële afdeling.

Wat vertel jij op verjaardagen?

Op verjaardagen vertel je dan ook vol trots over jouw werk als Trainee Finance Lokale Overheid. Overal lees en hoor je dat de overheid soms traag is, dat er veel geld verloren gaat in processen en bureaucratie. Jij doet hier iets aan. Je stroomlijnt processen en bespaart juist tijd en veel geld door te zorgen voor een goede inrichting van de administratie. De administratie is de basis voor de financiële informatievoorziening van de gemeenten aan belanghebbenden. En dat doe je ook nog eens voor 7 gemeenten, samen goed voor een stedelijk gebied van ongeveer 270.000 inwoners. Jouw werk, jouw inspanningen en jouw resultaten hebben echt maatschappelijk nut en impact!

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet je dag er dan uit? 

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste deel van de dag, maar jij hebt een vette baan, dus jou maakt het niet uit. Je werkt inmiddels 3 maanden als Trainee Finance Overheid bij Servicecentrum Drechtsteden en je hebt echt al heel veel geleerd. Je hebt het debiteurenprocessen

inmiddels redelijk onder de knie en ook je collega’s zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Er zijn ook 2 andere trainees werkzaam binnen de financiële administratie, daar heb je ook direct een goede klik mee.

De afgelopen weken ben je dus met name bezig geweest om het proces onder de knie te krijgen. Het is je opgevallen dat het softwarepakket dat bankafschriften vergelijkt met open debiteurenposten  nog niet optimaal werkt. Er is nog veel uitval van afschriften die niet gematched kunnen worden. Niet handig, omdat al die afschriften dan handmatig ingeboekt moeten worden. Je hebt dit vanochtend bij jouw teamleider aangekaart en zij heeft aangegeven dat jij daar eens in moet duiken om de oorzaken te achterhalen en om dit op te lossen. Een hele gave klus waar je jouw analytisch vermogen goed bij kunt gebruiken.

In de middag rijd je naar Leusden voor de tweede opleidingsdag van de vakinhoudelijke opleiding van de Bestuursacademie. Samen met 8 andere trainees leer je alles over overheidsfinanciën, de BBV en het geven van financieel advies. De opleiding wordt gegeven door docenten uit het werkveld en is daar heel praktisch. Deze middag gaat het toevallig over digitalisering binnen overheidsfinanciën, dus jij kan de case van jouw afdeling direct inbrengen!

Eenmaal thuis denk je nog even na over de dag van morgen. Het is de bedoeling dat jij je ontwikkelt tot allround Financieel Adviseur en dus moet je ook de andere afdelingen leren kennen. Morgen ga je daarom ook een kijkje nemen op de afdeling crediteuren. Deels om ook die processen te leren kennen, deels omdat het matchingspakket bij hen al wat beter is ingericht. En in de middag heb je een gesprek met jouw Talent Manager vanuit Spring om jouw ontwikkeltraject te monitoren. Het gaat echt supergoed, je leert veel en je werkt voor de overheid waardoor je ook echt iets kan bijdragen. Precies wat je wilde. Dus je hebt nu al zin in het gesprek!

Wat bieden wij jou? 

Met het Traineeship Finance Overheid bieden wij je een uniek groeitraject binnen de wondere wereld van overheidsfinanciën. Wij geven je een ingang in de overheid. In samenwerking met de Bestuursacademie bieden we je een vakinhoudelijke opleiding volledig gericht op overheidsfinanciën. Parallel hieraan loopt een persoonlijk ontwikkeltraject, voornamelijk gericht op adviseurschap. Vanuit Spring Professional krijg je een begeleider toegewezen die samen met jou jouw groeitraject monitort. Een ideale combinatie en daarom is dit traineeship ook dé kickstart van jouw carrière bij de overheid!

Wat vragen wij van jou?

Voor dit traineeship zoeken wij mensen met HBO of WO niveau. Je hebt een duidelijke en aantoonbare affiniteit met de overheid en cijfers. Je bent sociaal, durft vragen te stellen en je krijgt mensen in beweging. En je hebt de ambitie om je te ontwikkelen tot allround Financieel Adviseur.

En nu… Solliciteren! 

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV via onderstaand formulier aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marco. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!