Ben jij de Trainee Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer die we zoeken?

phantom

Trainee Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent. We zijn op zoek naar ondernemende helden die staan te springen om een uitdagend ontwikkelingstraject te gaan volgen bij de overheid. Je gaat hen verder helpen op het gebied van beleidsvraagstukken. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Ben jij de junior Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer bij gemeente Urk die wij zoeken?

De gemeente heeft een grote verantwoordelijkheid als het gaat om de kwaliteit van dienstverlening voor haar inwoners.  Urk is een betrokken en sociale gemeente waarbij  samenwerken en zorg voor elkaar veel nagestreefd wordt. Een goede bewoonbaarheid voor inwoners gaat één op één gepaard met zorgvuldig uitgedachte verkeers- en vervoersvoorzieningen. En juist daar komt jouw meerwaarde als Junior Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer om de hoek kijken!

Wat ga je doen?

Als Junior Beleidsmedewerker Verkeer en vervoer ben jij onderdeel van het cluster Ruimte. Samen met o.a. jouw collega’s van Ruimtelijke Ordening en Ontwikkeling, Stedenbouw en Economische Zaken zetten jullie je elke dag in voor een goed bewoonbaar Urk. Waar inwoners met behulp van jullie ontwikkelde visie, plannen en advies op prettig gemak kunnen wonen, werken en recreëren. Jouw specialisme zal zitten in de vraagstukken rondom verkeer en vervoer. Welke keuzes kunnen het beste gemaakt worden op gebied van toegankelijkheid, wegaanleg en ontsluiting? Welke parkeervoorzieningen zijn nuttig of misschien wel noodzakelijk? En wat voor invloed hebben verkeer- en vervoersplannen op inwoners en weggebruikers?

Je zal werken aan beleidsstukken waarbij meerdere processen parallel lopen. Hierdoor ben je in sommige gevallen met meerjarenplannen bezig terwijl je voor een aanvraag vanuit de burger op korte termijn je advies al uitbrengt. Maar zijn jullie ook steeds meer projectmatig ontwikkelingen aan het uitwerken. Bijvoorbeeld de aanleg van nieuwbouwwijken of aanpassingen aan bedrijventerreinen. Naast het werken aan plannen in het team zit je geregeld met bestuurders om tafel en heb je tevens contact met de burger. Het speelveld waar je in terecht komt bestaat uit verschillende belanghebbenden en dat maakt het een dynamische uitdaging!

Hoe ziet dat er dan uit?

Inmiddels werk je al 3 maanden bij gemeente Urk, en je hebt al ontzettend veel geleerd. Je hebt al een steeds beter beeld hoe de verschillende disciplines binnen het Ruimtelijk Domein samen komen. Van collega’s heb je mede ook een idee gekregen van hoe zij het werk aanvliegen en je hebt hier zelf ook al meer een eigen kijk op. Jouw bijdrage wordt erg gewaardeerd, en dat is leuk om te zien!

In de ochtend word jij aangehaakt bij  een urgent probleem: het sluiten van een ziekenhuis. Een cruciaal onderwerp; daar komen namelijk niet alleen sluitingsvragen bij opborrelen, ook wordt er gelijk nagedacht over wat dit verder op verkeerskundig vlak doet. Denk bijvoorbeeld aan de aanrijtijd voor ambulances en inwoners met spoedeisende klachten om bij ziekenhuizen elders in de omgeving te komen. En de vraag of dit met het huidige wegennetwerk te doen is. Je pluist uit wie de betrokken partijen zijn die hier een rol in spelen, haakt hen aan en start samen met ze aan een passende tijdelijke oplossing.

Na de lunch ga je aan de slag met een vraagstuk waarbij een burger toestemming wil om een nieuwe winkel te openen. Als gemeente wil je dit graag kunnen realiseren, maar dit moet o.a. ook verkeerstechnisch kunnen. De ruimte waar de winkel mogelijk zou komen, staat dicht aan de woonwijk. Dat betekent niet alleen dat er meer verkeersdrukte die kant op zal komen, ook de parkeeropties lijken daar voor nu beperkt. Om binnen de wettelijke termijn uitsluitsel te kunnen geven ga je hier gelijk de feiten en belangen naast elkaar leggen om tot gedegen advies te komen.

Eind van de middag heb jij met jouw collega een afspraak staan bij de Provincie, deze heb jij zelf geïnitieerd om elkaar mee te nemen in toekomstige plannen. Bij gemeente Urk staat deze maand een inwonerbijeenkomst gepland waar je deze input hard voor nodig hebt. Je doet steeds meer kennis op van verschillende bestuurlijke niveaus en hebt ook enorm veel aan de inbreng van inwoners. Tussen alle belangen ga jij namelijk je weg vinden om goede afwegingen te maken!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een unieke functie waar je een concrete bijdrage kan leveren aan de toegankelijkheid van inwoners en de kwaliteit van de dienstverlening bij gemeente Urk. Er wordt geïnvesteerd in vakinhoudelijke opleidingen, denk bijvoorbeeld aan cursussen en certificering op gebied van verkeerstechniek, adviseren binnen bestuurlijke context en projectmanagement. Ook doorloop je samen met anderen een volledig verzorgd persoonlijk ontwikkeltraject en zorgen wij dat jij alles op zak krijgt om direct te starten als junior Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer.

Wat vragen wij van jou?

De junior Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer die wij zoeken heeft HBO/WO werk- en denkniveau. Je bent analytisch, abstract maar weet ook goed de praktische vertaalslag te maken. Verder vind jij het leuk om je als spin in het web te bewegen binnen een politiek-bestuurlijke context en kan je op verschillende niveaus communiceren. Jij weet hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden en kan zo prima mee te komen in de waan van de dag. We staan voor veel achtergronden open, met name jouw drive en affiniteit met verkeer en/of openbare ruimte is van belang.

En nu… Solliciteren?

Solliciteren is simpel. Koppel jouw CV via deze link aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lina. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!