Ben jij de Trainee Beleidsadviseur Duurzaamheid en Milieu die we zoeken?

phantom

Trainee Beleidsadviseur Duurzaamheid en Milieu

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent. We zijn op zoek naar ondernemende helden die staan te springen om een uitdagend ontwikkelingstraject te gaan volgen bij de overheid. Je gaat hen verder helpen op het gebied van beleidsvraagstukken. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Ben jij de junior Beleidsadviseur Duurzaamheid en Milieu bij gemeente Urk die wij zoeken?

 

De gemeente heeft een grote verantwoordelijkheid als het gaat om de kwaliteit van dienstverlening voor haar inwoners. Urk is een betrokken en sociale gemeente waarbij samenwerken en zorg voor elkaar veel nagestreefd wordt. Een goede leefbaarheid voor inwoners gaat één op één gepaard met zorgvuldig uitgedachte duurzaamheidsmaatregelen. En juist daar komt jouw meerwaarde als Junior Beleidsadviseur Duurzaamheid en Milieu om de hoek kijken! 

Wat ga je doen?

Als Junior Beleidsadviseur Duurzaamheid en Milieu ben jij onderdeel van het cluster Ruimte. Samen met o.a. jouw collega’s van Ruimtelijke Ordening, Financiën, Vergunning Verlening en Toezicht zetten jullie je elke dag in voor een goed bewoonbaar Urk. Waar inwoners met behulp van jullie ontwikkelde visie, plannen en advies op prettig gemak kunnen wonen, werken en recreëren. Jouw specialisme zal zitten in de vraagstukken rondom Duurzaamheid- en Milieubeleid. Welke keuzes kunnen het beste gemaakt worden op gebied van energietransitie, stikstofmaatregelen, afval of bijvoorbeeld duurzame inkoop? En hoe kan op al deze plannen goed interbestuurlijk toezicht worden gehouden?

 

Je zal werken aan beleidsstukken waarbij meerdere processen parallel lopen. Hierdoor ben je in sommige gevallen bezig met meerjarenplannen op gebied van duurzaamheid, terwijl je op korte termijn bijvoorbeeld vooroplopende tools en oplossingen bedenkt op vlak van milieu en hier advies over uitbrengt. Jullie zijn ook steeds meer projectmatig ontwikkelingen aan het uitwerken. Bijvoorbeeld de aanleg van nieuwbouwwijken of aanpassingen aan bedrijventerreinen, met jouw oog op hoe dit het beste duurzaam ingericht kan worden. Naast het werken aan plannen met het team kom je ook in contact met bestuurders en burgers. Het speelveld waar je in terecht komt bestaat uit verschillende belanghebbenden en dat maakt het een dynamische uitdaging!

Hoe ziet dat er dan uit?

Inmiddels werk je al 3 maanden bij gemeente Urk, en je hebt al ontzettend veel geleerd. Je hebt al een steeds beter beeld hoe de verschillende disciplines binnen het Ruimtelijk Domein samen komen. Van collega’s heb je mede ook een idee gekregen van hoe zij het werk aanvliegen en je hebt hier zelf ook al meer een eigen kijk op. Jouw bijdrage wordt erg gewaardeerd, en dat is leuk om te zien!

 

In de ochtend word je gelijk aangehaakt bij een project gericht op de groeiambities van de gemeente. Er wordt hard gewerkt aan het uitwerken van nieuwe wijken. Wat zijn oplossingen om deze gas los in te richten? Hoe willen we van restwarmte gebruik maken? Je bent benieuwd geworden hoe andere gemeentes dit eigenlijk aanpakken. Tijd om op onderzoek uit te gaan! Je gaat de gesprekken hier over aan, verzamelt en analyseert informatie en weet hier de kern uit te halen. Om tot goed advies te komen bundel je dit zodat het bestuur dit vervolgens kan gebruiken. Je blijft graag op de hoogte van duurzaamheidsontwikkelingen en wat dit voor Urk kan betekenen.

 

Na de lunch heb je een brainstormsessie gepland om eens met z’n allen na te denken over het huidige afvalsysteem. Een vraagstuk wat op voorhand misschien simpel oogt, tot je je bedenkt dat de verschillende ruimtelijke inrichtingen van Urk weer iets anders lijken te vereisen. Sommige kleine straatjes maakt het voor vuilniswagens namelijk knap lastig om afval op te halen. Maar ook het financiële plaatje moet hierbij in kaart gebracht worden. Je merkt op dat er gericht nagedacht moet worden wat hier de beste oplossing in is, passend bij de leefomgeving.

 

Eind van de middag heb jij met jouw collega een afspraak staan bij de Provincie om elkaar mee te nemen in toekomstige plannen. Je hebt binnen de gemeente goed geïnventariseerd welke plannen er liggen op gebied van beleid, bestemmingsplannen, omgevingsvisie en het bijbehorende tijdsbestek. Je doet steeds meer kennis op van verschillende bestuurlijke niveaus en hebt ook enorm veel aan de inbreng van inwoners. Tussen alle belangen ga jij namelijk je weg vinden om goede afwegingen te maken!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een unieke functie waar je een concrete bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid van inwoners en de kwaliteit van de dienstverlening bij gemeente Urk. Er wordt geïnvesteerd in vakinhoudelijke opleidingen, denk bijvoorbeeld aan cursussen en certificering op gebied van adviseren binnen bestuurlijke context en projectmanagement. Ook doorloop je samen met anderen een volledig verzorgd persoonlijk ontwikkeltraject en zorgen wij dat jij alles op zak krijgt om direct te starten als junior Beleidsadviseur Duurzaamheid en Milieu.

Wat vragen wij van jou?

De junior Beleidsadviseur die wij zoeken heeft HBO/WO werk- en denkniveau. Je bent analytisch, nieuwsgierig en weet goed de informatie uit de organisatie te halen. Verder vind jij het leuk om je als spin in het web te bewegen binnen een politiek-bestuurlijke context en kan je op verschillende niveaus communiceren. Jij weet hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden en kan zo prima mee te komen in de waan van de dag. We staan voor veel achtergronden open, met name jouw drive en affiniteit met Duurzaamheid, Milieu en Toezicht is van belang.

En nu… Solliciteren?

Solliciteren is simpel. Koppel jouw CV via deze link aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lina. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!