Ben jij de Overheid Trainee Functioneel Applicatiebeheer - Gemeente Hilversum die we zoeken?

IT & DEVELOPMENT

Overheid Trainee Functioneel Applicatiebeheer - Gemeente Hilversum

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van IT. Nieuwe helden die staan te springen om een uitdagend IT traineeship te gaan doen! Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn. De publieke sector heeft nieuwe IT helden nodig, en daar kom jij voor in aanmerking! Denk bijvoorbeeld aan gemeenten, universiteiten maar bijvoorbeeld ook ziekenhuizen. Een omgeving waarin jouw inzet van grote maatschappelijke meerwaarde is. Door samen te bouwen aan een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. En daar kan jij aan bijdragen!

 

Wat ga je doen?

Overheidsorganisaties hebben een belangrijke rol als het gaat om hun dienstverlening naar burgers. Niet alleen intern in de organisatie maar ook naar de buitenwereld moet alles goed geregeld zijn. Zodat mensen zoals jij en ik van goede dienstverlening voorzien worden. Het hele IT landschap speelt hierin een cruciale rol. En als functioneel applicatie beheerder ga jij zorgdragen voor het beheer van systemen die deze interne processen ondersteunen.

Denk bijvoorbeeld aan elektronische patiëntendossiers (EPD) in de zorgsector, waarmee snelle en efficiënte zorg wordt gegarandeerd. Of bijvoorbeeld de gemeentelijke wereld waar gebruik gemaakt wordt van systemen voor het regelen van nieuwe paspoorten, bouwvergunningen of meldingen van overlast in de buurt. Waarbij je binnen universiteiten juist weer een belangrijke rol speelt voor studenten die accurate studieresultaten moeten kunnen inzien. Wat het allen gemeen heeft met elkaar is dat jij je in gaat zetten binnen de publieke sector en een cruciaal aandeel hebt in het runnende houden van de organisatie.

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet dat er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment, maar jij hebt een vette baan dus jou maakt het niet uit. Je bent al even gestart met het Traineeship Functioneel Applicatiebeheer bij de overheid en hebt al enorm veel geleerd. Jij bent er namelijk verantwoordelijk voor dat het uitdagende applicatielandschap van de publieke organisatie goed beheerd wordt. Ook zorg je voor de ondersteuning en kennisontwikkeling voor de gebruikers van de systemen. Je hebt al proactief meegedacht over verbeteringen en je geeft advies. En dat wordt zeer gewaardeerd!

Er komt net een melding binnen van een werknemer die problemen heeft met het starten van applicaties en vraagt aan jou of jij dit kan oplossen. Natuurlijk! Toevallig zijn er gisteren ook twee vergelijkbare incidenten binnengekomen, daarom duik jij wat dieper in de oorzaak van het incident. Hoewel het steeds ad hoc opgelost wordt, wil jij weten wat precies het onderliggende probleem is, zodat het in de toekomst voorkomen kan worden. Een enorm complexe puzzel, maar daar draai jij je hand niet voor om. En het lukt je om de bottleneck te vinden! Geweldig, het aantal incidenten zal hierdoor verminderen en belangrijker nog: jouw collega’s ervaren hier geen hinder meer van!

In de middag kijk je samen met het Hoofd ICT Beheer naar de beleidsmemo die hij geschreven heeft. Doel is om zijn manager (de CIO) en de Raad va Bestuur te overtuigen van een investering van 2 miljoen, dus het is belangrijk dat de memo duidelijk en overtuigend is. Dit vind je gaaf om te doen! Tijdens je opleiding was je erg goed in het schrijven van tukken en nu gaat het ook daadwerkelijk ergens over. Je leest de memo kritisch door en ziet nog wel punten ter verbetering. Je schroomt niet om dit te benoemen. Dat is je rol en dat wordt ook echt gewaardeerd.

Aan het einde van de dag word je gebeld door 2 IT specialisten. Zij hebben morgen een belangrijke presentatie en ze vragen jouw hulp om die presentatie met hen voor te bereiden, je merkt al snel dat de presentatie heel erg technisch is, dat de boodschap verloren gaat. Je geeft ze wat tips en helpt bij het aanpassen van de presentatie. Ze vragen gelijk of je er morgen ook bij aanwezig wil zijn, om juist het communicatieve aspect te waarborgen. Mooi compliment!

Juist jouw sociaal-technische karakter maakt dat jij niet alleen op kan gaan in de complexiteit van de systemen maar dat je ook goed informatie bij je directe collega’s op kan halen. Je stelt scherpe vragen en weet zo alle informatie aan elkaar te verbinden. Zo kan jij hen die gebruik maken van de door jou beheerde applicaties op een tactische manier helpen en ondersteunen. En juist daar krijg jij dag in en uit energie van!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een unieke functie binnen een overheidsorganisatie met uitdagende opdrachten. Je krijgt de kans om als spin in het web te fungeren tussen de Technisch beheer en gebruikers. Samen zorgen we voor een analytische uitdaging, een volledig verzorgd opleidingstraject en een persoonlijk ontwikkelplan om ook jouw groei op lange termijn te garanderen. En vanaf dag 1 krijg je een goed salaris, ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Wat vragen wij van jou?


De kandidaat die we zoeken heeft minimaal HBO+ werk- en denkniveau. Een aantoonbare affiniteit met IT (opleiding of hobbymatig) is vereist en wij vinden het erg belangrijk dat jij over de juiste drive en competenties beschikt! Je bent organisatiesensitief en staat communicatief sterk in je schoenen. Je hebt gevoel voor de bestuurlijke context en past je benadering daarop aan. Daarnaast ben je analytisch ingesteld. Incidenten oplossen is geen IT trucje, jij wilt het achterliggende probleem begrijpen en die ruimte krijg je!

En nu…? Solliciteren?


Als voor jouw ontwikkeling en plezier in je werk ook van groot belang is, zeker doen! Vul je gegevens in via onderstaande format of stuur een mailtje met jouw CV naar careers@springprofessional.nl. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een lekkere bak koffie en een gesprek met Lina.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!