Ben jij de Management Traineeship - Oil & Gas die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Management Traineeship - Oil & Gas

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong, technisch talent. Uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn.

TAQA is een internationale organisatie in energie en water. Haar oorsprong ligt in Abu Dhabi, inmiddels zitten ze in 11 landen. In Nederland focust TAQA zich op de ontwikkeling van strategische energieprojecten en op het vinden en produceren van olie en gas. Ze hebben platformen in de Noordzee en faciliteiten voor gasopslag en productie in Noord Holland. Cruciale faciliteiten voor de landelijke energievoorziening. En een hele boeiende wereld. Als Management Trainee krijg jij een uníeke kans om hier je bijdrage aan te leveren.

Wat ga je doen?

Olie en gas zijn cruciaal voor de energievoorzieningen in Nederland. Vanuit Alkmaar werken dagelijks ruim 200 medewerkers vol passie om olie en gas te vinden, te produceren, op te slaan en te distribueren. Veiligheid is hierbij prioriteit nummer 1. Veiligheid van de mensen, maar ook van de omgeving en het milieu. En de wereld van olie en gas is een boeiende wereld, met veel verschillende belangenpartijen uit het bedrijfsleven, overheid en wetgeving.

Vanuit bedrijfskundig oogpunt is TAQA dus een ontzettend complexe en interessante organisatie. Een organisatie waar gigantisch veel managementinformatie gegenereerd wordt op basis waarvan belangrijke beslissingen gemaakt moeten worden. Een organisatie ook waar interne en externe communicatie van groot belang is. En daar kom jij als Management Trainee om de hoek kijken.

Jij helpt de Country Manager in het besluitvormingsproces door alle informatie zo helder en gestructureerd mogelijk aan hem te presenteren. Maar je helpt niet alleen de CEO, je gaat ook nauw samenwerken met andere managers in de organisatie, zoals de Commercieel Manager door marktonderzoek te doen of commerciële opties uit te werken. Of je ondersteunt de HR Manager door HR-processen en procedures te inventariseren en waar nodig te herschrijven.

Alles met tot doel om de olie- en gaswinning zo veilig en efficiënt mogelijk te beheersen. En voor jou natuurlijk de perfecte kans om zoveel mogelijk te leren over complexe, bedrijfskundige managementprocessen.

Hoe ziet jouw werkdag bij TAQA er uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment van de dag, maar jij hebt een vette baan dus jou maakt het niet uit. Je bent een paar maanden geleden bij TAQA begonnen met jouw Management Traineeship en je hebt al ontzettend veel geleerd. Je ondersteunt de senior managers van TAQA, inclusief de MT leden en de Country Manager op heel veel verschillende vlakken. Denk aan management informatie, projecten, procesanalyse en –verbetering, marktonderzoek en communicatie. En dat is echt ontzettend leerzaam!

Vandaag moet de Country Manager bijvoorbeeld ontzettend veel informatie tot zich nemen voor een werkgroepoverleg van morgen. Juridische stukken, marktontwikkelingen, management informatie. Deze ochtend ben jij als Management Trainee vooral bezig geweest om alle informatie bondig samen te vatten, zodat de Country Manager efficiënter keuzes kan maken. Door de informatie te lezen, krijg je een unieke kijk in de keuken van een internationale organisatie. De Country Manager is heel blij met jouw samenvatting en nodigt je zelfs uit om bij het overleg aanwezig te zijn. Hierdoor krijg je ook nog eens veel inzicht in hoe besluitvormingsprocessen op directieniveau lopen.

In de middag ben je bezig voor een projectgroep met als doel het management informatie systeem te verbeteren. Jouw rol is om de huidige processen en procedures te inventariseren en te beschrijven. Hiervoor moet je echt de organisatie in en veel interviews houden met mensen op alle niveaus. Je merkt dat TAQA een hele open cultuur heeft en dat iedereen het leuk vindt om met je te praten. En voor jou is het een heel gaaf project, omdat het je de kans geeft om de organisatie, mensen en processen echt goed te leren kennen.

Aan het einde van de middag zit je nog even kort met de HR Manager. Zij begeleidt jou vanuit TAQA en is heel benieuwd hoe het met je gaat. Ze heeft heel veel goede verhalen vanuit de organisatie gehoord over jouw scherpte, enthousiasme en daadkracht. Er zijn zelfs afdelingen die hebben gevraagd of jij hen kan ondersteunen bij bepaalde projecten. Echt een heel mooi compliment waar je superveel energie van krijgt. Je leert elke dag ontzettend veel, je wordt met open armen ontvangen en krijgt heel veel kansen en leuke projecten toegewezen. Je hebt echt een gevarieerd pakket van werkzaamheden en het leuke is, jouw initiatief en output bepalen het succes van deze rol. Zowel voor jou als voor TAQA, waardoor jij echt verschil kunt maken. Met jouw bedrijfskundige achtergrond en ambitie zit je dan ook echt perfect op je plek!

Wat bieden wij jou?

Als Management Trainee krijg je bij TAQA een geweldige kans om ondersteunende projecten op directieniveau op te pakken. TAQA geeft je als starter een unieke kijk in de keuken van een complex, internationaal bedrijf binnen de boeiende wereld van de olie en gasindustrie. Je leert wat projectmatig werken is, hoe managementbeslissingen tot stand komen. Je wordt begeleid door de betrokken Managers van TAQA en een persoonlijk begeleider vanuit Spring Professional. En je krijgt direct een goed, marktconform salaris. Met dit Management Traineeship biedt TAQA je dan ook dé kickstart van jouw carrière!

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken mensen met bij voorkeur een afgeronde academische opleiding in bedrijfskundige richting. Denk hierbij aan technische bedrijfskunde, bedrijfskunde, of bedrijfseconomie. Als je een andere achtergrond hebt, maar wel veel affiniteit met bedrijfskundige projecten hebt, maken we ook heel erg graag kennis met je.

Ook ben je analytisch sterk. Je weet uit een gigantische brei met informatie goed en helder de kern te pakken. Je bent weloverwogen, maar wel besluitvaardig. Je bent flexibel, want de projecten zijn divers en kunnen veranderen. Daarnaast heb je een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal, in woord en geschrift.

What are you waiting for?

Solliciteren voor de functie van Management Trainee bij TAQA is simpel! Koppel jouw CV via onderstaand formulier aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marco. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!