Ben jij de Junior WOZ Taxateur Overheid die we zoeken?

finance

Junior WOZ Taxateur Overheid

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Een gemeente heeft een grote verantwoordelijkheid als het gaat om de kwaliteit van dienstverlening naar haar inwoners. Om deze kwaliteit te waarborgen speelt een juiste Waardering van Onroerende Zaken (WOZ) een belangrijke rol. Op basis van deze waarden wordt namelijk bepaald hoeveel belasting en gemeentelijke heffingen burgers zoals jij en ik moeten betalen. Denk aan de onroerendezaakbelasting, waterschapslasten en inkomstenbelasting. Maar ook wanneer jij in de toekomst een nieuw huis koopt speelt deze WOZ waarde een belangrijke rol. Als Junior Taxateur lever jij een essentiële bijdrage aan het reëel waarderen van vastgoed. Een uitdagende verantwoordelijkheid!

 

 Wat ga je doen?

Als Junior Taxateur bij de gemeente Heusden ga jij aan de slag binnen het Cluster Belastingen, welke jaarlijks ongeveer 15.000 WOZ-beschikkingen verstuurt. Met jouw collega’s zal jij als Junior Taxateur nauw samenwerken met de huidige Taxateur om WOZ-waarden van het vastgoed in de gemeente vast te stellen. Nu is de inhoud van een woning nog belangrijk voor het bepalen van de waarde, maar dit gaat veranderen en zal de inhoud vervangen worden door de gebruiksoppervlakte. Een enorme klus waar ook voor jou een flinke uitdaging ligt. Je gaat aan de slag met marktanalyses waarin je woningverkoopcijfers leert vertalen naar waardebepalingen. Hier gebruik je waarderingssystemen en methodieken voor maar ook jouw inzichten die je baseert op cijfers. Een uitdagende puzzel! Tevens divers, want je zal veel schakelen met collega’s en externe partijen. Maar ook voor burgers ben je een aanspreekpunt en geef je informatie. Alles op een verantwoorde en transparante wijze.

 

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet dat er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment, maar jij hebt een uitdagende baan dus jou maakt het niet uit. Je bent een paar weken geleden gestart met het Traineeship Junior Taxateur bij gemeente Heusden en hebt al enorm veel geleerd. Door de onboarding heb je een goed beeld van wat de gemeente Heusden doet en waar jullie voor staan. Een gemeente die een

omgeving creëert waarbinnen burgers, bedrijven en organisaties hun dromen waar kunnen maken. De slogan van de gemeente luidt niet voor niets “Dromen Doen Heusden”. En dat heeft je alleen maar enthousiaster gemaakt. De gemeente is ook een complexe omgeving, maar gelukkig kan jij met jouw vragen terecht bij jouw collega’s die je begeleiden.

De eerste opleidingsdagen van de Bestuursacademie in Basisregistratie en WOZ-administratie heb je er op zitten. Je begrijpt veel beter hoe het gegevensbeheer in de praktijk er uit ziet. En jouw kennis kan je al gelijk toepassen. Voor taxaties heb jij allerlei waarderelevante gegevens nodig. Om een juiste inschatting te maken haal je alle nodige informatie op o.a. over vergelijkbare verkochte huizen in de buurt en hier duik je in. In het modelsysteem link je alle gegevens aan elkaar en je komt uiteindelijk tot een marktanalyse. Een gedegen resultaat!

Jaarlijks worden nieuwe WOZ-waarden bepaald. Dit roept bij burgers nog wel eens vragen op, waardoor je ook te maken krijgt met bezwaren. Eén van de woningen die je getaxeerd hebt zou mogelijk door achterstallig onderhoud niet goed vergelijkbaar zijn met de overige woningen in de omgeving. En kan daardoor van mindere waarde zijn. Om dit te controleren ga je op pad met de taxateur en neem je ook echt een kijkje in het huis. Een kijkje buiten de deur maakt jouw werk alleen maar tastbaar en beter mogelijk. Zo kan je de burger van een goede terugkoppeling voorzien.

Vandaag staat verder het herzien van een taxatierapport op je lijstje. Alle numerieke gegevens heb je al tot je beschikking, maar deze case vergt aanvullend het bestuderen van de bouwtekeningen. Het huis heeft namelijk een uitgebouwde dakkapel wat maakt dat het huis over meer oppervlakte beschikt. En een deel van de woning is uitgebouwd tot winkel. Dat betekent dat voor de verschillende objecten een taxatie gemaakt moet worden. Vanuit de tekeningen van het huis maak je een nieuwe inschatting en stel je je taxatie bij. Juist uitzonderingen op de regel maken het voor jou uitdagend om uit te pluizen. Elke dag is weer anders en juist dat maakt jouw werk interessant!

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een uniek tweejarig ontwikkeltraject met uitdagende verantwoordelijkheden en een volledig verzorgd opleidingstraject. Je volgt de leergang WOZ Taxateur Woningen en Niet-Woningen vanuit de Bestuursacademie. Verschillende modules o.a. gericht op procedures, communicatie en kwaliteitszorg in de WOZ. Maar ook een persoonlijk ontwikkelplan om jouw groei op lange termijn te garanderen. Met na afronding van je Traineeship zicht op een uitdagende baan bij de gemeente Heusden. En vanaf dag 1 ontvang je een mooi salaris, ook niet onbelangrijk natuurlijk.

 

Wat vragen wij van jou?

De kandidaat die we zoeken heeft minimaal HBO werk- en denkniveau. Ervaring is geen vereiste, maar wij vragen wel affiniteit met vastgoed en/of cijfers. Daarnaast vinden we het belangrijk dat jij over de juiste drive en competenties beschikt. Je bent analytisch, communicatief sterk en weet mensen te overtuigen. Je bent je bewust van de verschillende mensen met wie je te maken hebt en past je benadering daarop aan. Je vindt het leuk om verbanden te leggen en analyses op te stellen. Taxeren is niet slechts een trucje, jij wil ook echt het achterliggende proces begrijpen.

 

En nu…? Solliciteren?

Als voor jou ontwikkeling en plezier in je werk ook van groot belang is, zeker doen! Stuur een mailtje met jouw CV naar careers@springprofessional.nl. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een lekkere kop koffie en een gesprek met Lina.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!