Ben jij de Junior Werkvoorbereider die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Junior Werkvoorbereider

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong, technisch talent. Uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn, bijvoorbeeld Junior Werkvoorbereider.

Knook Staal Machinebouw is met 75 jaar ervaring een specialist op het gebied van staalbouw in de civiele techniek. Met zowel nieuwbouw, renovatie, onderhoud en restauratie zijn ze van alle markten thuis. Ze zorgen ervoor dat een brug zoals bijvoorbeeld de Muntbrug in Utrecht weer in oorspronkelijke staat wordt teruggebracht en nog jaren als belangrijk verbindingspunt in de stad Utrecht fungeert. Uiteraard is de techniek wel aangepast naar de laatste technieken. En als Junior Werkvoorbereider zorg jij ervoor dat het project soepel verloopt. Klinkt gaaf toch?

Wat ga je doen?

Bij het renoveren van een brug, sluis of stuw komt veel kijken. De ideeën dienen uitgewerkt te worden in een werkbare tekening. Er moet gekeken worden naar de omgevingsfactoren, moet er een omleiding ingesteld te worden, moet er verkeer onder de tijdelijke brug door. Kunnen de collega’s veilig werken of moet een constructie worden gemaakt om dit te garanderen. Worden de werkzaamheden op locatie uitgevoerd of  sta je voor een logistieke uitdaging om de onderdelen naar de werkplaats te halen.

Als Junior Werkvoorbereider zorg jij ervoor dat de een project soepel verloopt, dat producten op tijd worden ingekocht, dat alle betrokken (interne en externe) partijen op de hoogte zijn van de uit te voeren werkzaamheden, denk je mee met de projectleider en ondersteun je deze waar mogelijk. Je beantwoord vragen van je collega’s van zowel de werkplaats als op locatie en voert berekeningen uit. Kortom jij zorgt ervoor dat het project zonder problemen en vertraging uitgevoerd kan worden.

Hoe ziet jouw werkdag bij Knook Staal Machinebouw er uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment van de dag, maar jij hebt een leuke baan als junior Werkvoorbereider dus jou maakt het niet uit. Je bent een paar maanden geleden bij Knook Staal Machinebouw begonnen. Samen met de Projectleider heb jij een aantal projecten onder je gekregen. Je hebt de eerste weken veel informatie vergaard over de projecten en heb jij je verwonderd over de techniek die hiermee gemoeid is. Daarnaast ben je langs de projecten gegaan om te kijken wat dit in de praktijk inhoud. Je hebt gezien hoe de monteurs op locatie onder moeilijke omstandigheden te werk gaan en dat het renoveren van een brug een grote invloed heeft op de omgeving. Een van de projecten waar je bent geweest  is een omleiding ingesteld om zo te garanderen dat je collega’s veilig aan het werk kunnen.

Vandaag begin je met een projectvergadering, hier worden alle zaken m.b.t. het project besproken, van planning tot veiligheid, kwaliteit en mogelijke problemen. Eén van de vragen vanuit de Werkplaats chef heeft betrekking op jouw project. Je zoekt het antwoord op in en van de deelplannen en kan direct antwoord geven. Enkele maanden geleden was het nog lastig om projectvergadering te volgen, maar nu weet je precies  in welke planning je moet zoeken en lever jij een belangrijke bijdrage. Wat heb je al veel geleerd!

Na de vergadering ga je aan de slag met het inkopen van de materialen, je legt hiervoor contact met de vooraf geselecteerde leveranciers en maakt een beoordeling m.b.t. levertijd, prijs en kwaliteit. Je legt dit voor bij de Projectleider en koopt hierna de producten in. Terwijl jij bezig bent met het plaatsen van een order gaat de telefoon. Een van je collega’s op locatie heeft een vraag m.b.t. de tekening die door het engineersbureau is gemaakt. Je noteert zijn vraag en maakt je bestelling af en duikt daarna in het bestek. Het schakelen tussen werkzaamheden en projecten is helemaal jouw ding, dus dit is op jouw lijf geschreven!

De ochtend is om gevlogen, in de middag ga je aan de slag met het bevestigen van afspraken . Vanuit een eerder stadium in het project is er een onderaannemer gecontracteerd en je communiceert helder en duidelijk welke afspraken jullie hebben vastgelegd en checkt of deze nog vragen heeft over de opgestelde planning en tekening. De onderaannemer heeft nog wat vragen en opmerkingen en die koppel je terug naar de projectleider en waar nodig pas je de tekening aan.

Aan het eind van de dag staat een evaluatie met je talentmanager van Spring Professional en je begeleider van Knook Staal Machinebouw. Samen kijken jullie terug op een succesvolle eerste periode van je traineeship. Je hebt door veel te vragen te stellen,  mee te kijken en de opleiding het werk je snel eigen gemaakt. Kortom, het traineeship is super leerzaam en een hele mooie brede basis waar je de rest van je carrière profijt van kunt hebben!

Wat bieden wij jou?

Als Junior Werkvoorbereider krijg jij een volledig verzorgd opleidingstraject bijvoorbeeld richting Werkvoorbereiding. Je krijgt de kans om in de praktijk alle technische aspecten die komen kijken bij het bouwen en onderhouden van bruggen en sluizen. Je leert wat projectmatig werken inhoudt. Daarbij wordt je begeleid door een projectleider en je kan je vragen ook kwijt bij een van je collega werkvoorbereiders. Je werkt  multidisciplinair, waardoor je een hele brede technische basis kunt neerleggen. En je krijgt een marktconform salaris.

De perspectieven in de technische sector zijn erg goed en vanuit deze rol heb je mogelijkheid om binnen Knook Staal Machinebouw door te groeien richting Projectleider. Knook Staal Machinebouw heeft alles in huis om jou dé kickstart van jouw carrière te bieden!

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken mensen met een MBO/ HBO werk- en denkniveau met  affiniteit met staalconstructies. Werktuigbouwkundige of soortgelijke opleiding is een pré. Heb je dit niet, maar lijkt het je wel heel gaaf om te leren, dan ben je ook meer dan welkom. Omdat je veel in projecten komt te werken, kan je omgaan met deadlines, ben je een teamplayer, flexibel en houd je het overzicht en ben je communicatief vaardig.

Waar wacht je nog op?

Solliciteren voor de functie van Junior Werkvoorbereider is simpel! Koppel jouw CV aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein . Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar marjolein.bos@www.springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!