Ben jij de Junior Werkvoorbereider Bouw of Installatie die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Junior Werkvoorbereider Bouw of Installatie

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong, technisch talent. Uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn.

Modis is met 40 jaar ervaring marktleider in engineeringsoplossingen. Met klanten door het hele land heeft Modis voortdurend afwisselende, technische projecten in installatie- en bouwtechniek. Techniek, planning en kwaliteit zijn hierin cruciale aspecten. En als Werkvoorbereider Bouw of Installatie ga jij hier een grote bijdrage aan leveren!

Wat ga je doen?  

De bouw trekt aan. Overal is een groot tekort aan woningen en aan kantorenpanden. Ziekenhuizen worden ge- of verbouwd, voor bijvoorbeeld attractieparken geldt hetzelfde. Grote, ambitieuze bouwprojecten worden gestart. De mooiste ontwerpen worden gemaakt, maar deze moeten ook uitgevoerd worden. Haalbaar zijn, zowel qua materiaal als qua tijd als qua geld. En als Werkvoorbereider Bouw of Installatie kom jij precies daar om de hoek kijken. Op basis van het ontwerp bepaal jij welke materialen wanneer op welke locatie moeten zijn. Je vraagt offertes op bij leveranciers. Je calculeert de kosten en bepaalt hoeveel manuren er nodig zijn. Je stuurt monteurs aan. En omdat een planning in de bouw altijd dynamisch is, los je ook veel problemen op. Een mooie combi van techniek, analyse, communicatie en dynamiek. En het leuke is, onderweg naar huis kan het zo maar zijn dat je jouw projecten steen voor steen opgebouwd ziet worden. Meer tastbaar dan dat wordt het niet!

Hoe ziet jouw werkdag bij Modis er uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment van de dag, maar jij hebt een vette baan dus jou maakt het niet uit. Je bent een half jaar geleden samen met een aantal collega’s bij Modis begonnen om opgeleid te worden tot Werkvoorbereider Bouw of Installatie. De eerste 3 maanden stonden in het teken van de basis. Je was veel op locatie in Zaltbommel om mee te kijken met ervaren werkvoorbereiders. Je hebt  trainingen gehad in materialenkennis van leveranciers en collega’s en je was bezig met het maken van ontwerpen in Revit en/of Autocad, met name om het systeem te leren kennen en tekeningen te leren lezen.

Op dit moment werk je namens Modis bij een grote installateur. Je bent als Werkvoorbereider betrokken bij een groot woningbouwproject van een complex van ongeveer 65.000 m². Daarnaast ben je ook nog actief in de verbouw van een ziekenhuis. Twee pittige projecten, elk in een andere fase.

Het woningbouwproject begint net. Je hebt vanochtend het ontwerp gezien. Complexe tekeningen, die je door het inwerktraject wel begrijpt. Je gaat samen met het team de eerste fase van de bouw plannen, de begane grond. Jullie bepalen op basis van het ontwerp de volgorde van werkzaamheden, de materialen die nodig zijn en hoeveel manuren het gaat kosten. Voor de materialen vragen jullie diverse offertes aan en op basis van al deze informatie maken jullie calculaties en controleren of e.e.a. binnen budget past. Deze ligt nu ter goedkeuring bij de projectleider.

De verbouwing van het ziekenhuis zit midden in de uitvoering, dus het voorbereidende werk hebben jullie al gedaan. Vanochtend kreeg je een telefoontje van een monteur die ziek was, dus daar moest je direct iemand anders voor regelen. En vanmiddag werd je gebeld dat het materiaal dat je besteld hebt, niet is geleverd. Een flinke domper voor de planning. Je schuift wat met werkzaamheden zodat de monteurs verder kunnen, maar het wel cruciaal dat het materiaal morgen binnen is. Je belt direct met de leverancier om te vragen wat er aan de hand is. Er blijkt iets mis gegaan te zijn in hun bestelsysteem. Hij verzekert je dat morgenochtend vroeg de materialen geleverd worden, dus dat probleem lijkt opgelost.

En er hangt een stevige deadline aan je projecten. Los van de technische kennis die je nodig hebt, zijn vaardigheden als overzicht houden, communiceren en probleemoplossing cruciaal. Maar projectmatig werken is jouw ding, dus dit is op jouw lijf geschreven!

De diversiteit in projecten bij Modis spreekt je sowieso heel erg aan. Je krijgt als Werkvoorbereider Bouw & Installatie een unieke kans om in de beginfase van jouw carrière in heel veel verschillende keukens te kijken. En je komt bij Modis in aanraking met projecten in verschillende disciplines, zoals bouwtechniek, installatietechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Starten als werkvoorbereider is daarmee een perfecte stap richting een toekomst als bijvoorbeeld Projectleider.
Super leerzaam dus en een hele mooie brede basis waar je de rest van je carrière profijt van kunt hebben!

Wat bieden wij jou?

Als Werkvoorbereider Bouw of Installatie krijg jij een volledig verzorgd opleidingstraject in materiaalkennis, Revit, Autocad en in alle (bouw)technische aspecten die je nodig hebt om je te kunnen onderscheiden. Je krijgt de kans om bij heel veel verschillende klanten in de keuken te kijken. Je leert wat projectmatig werken inhoudt. Daarbij word je begeleid door ervaren Projectleiders en je werkt in multidisciplinaire teams waarin je voor jezelf een hele brede technische basis kunt neerleggen. En je krijgt een goed, marktconform salaris. 

Wat vragen wij van jou? 

Wij zoeken mensen met een HBO werk- en denkniveau. Je hebt affiniteit met de techniek en de bouw. En je hebt de vaardigheden die nodig zijn om als Werkvoorbereider te werken, zoals flexibiliteit, communicatie, overzicht en sturingskracht.

Heb je bijvoorbeeld ervaring als monteur en wil je een stap maken naar kantoor? Dan is dit een perfect traject. Of heb je net je studie afgerond / door omstandigheden moeten beëindigen en zoek je werkgever die je kansen biedt om op niveau te werken? Ook zeker reageren!

What are you waiting for?

Solliciteren voor de functie van Werkvoorbereider Bouw of Installatie is simpel! Koppel jouw CV via onderstaand formulier aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marco of Lotte. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!