Ben jij de Junior Toezichthouder Bouw die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Junior Toezichthouder Bouw

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent in de overheid binnen het vakgebied bouw. Wij zijn op zoek naar nieuwe technische helden die staan te springen om een uitdagend ontwikkelingstraject te gaan volgen! Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Ben jij de Toezichthouder Bouw die cruciaal gaat bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid van de inwoners van gemeente Drimmelen?

 

Wat ga je doen?

Het cluster vergunningverlening, toezicht en handhaving bij gemeente Drimmelen bestaat uit een relatief klein en hecht team. Samen met jouw collega’s ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid en handhaving van de 6 dorpskernen van de gemeente. Als junior Toezichthouder Bouw ben jij de persoon die kennis heeft van welke vergunningen er zijn en of de plaatselijke (bouw)activiteiten en de bestaande bouwwerken hieraan voldoen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het opsporen van bouwwerken zonder de benodigde vergunning. Dit doe je aan de hand van wet- en regelgevingen, hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld bestemmingsplannen, diverse vergunningen en meldingsverplichtingen die voor gebouwen zijn opgesteld.

Jouw week bestaat voor een groot deel uit werkzaamheden die ad hoc op je pad komen, zoals de opvolging van verdachte bouwzaken waar inwoners een melding van doen. Daarnaast krijg je een werkvoorraad met verleende vergunningen die tijdens de uitvoering van de bouw moeten worden gecontroleerd. Aan de hand van deze lijst plan jij jouw bezoeken in. Je maakt o.a. afspraken met inwoners of aannemers bij wie je controles uit komt voeren. Jij bent de gesprekspartner om hen advies te geven op het gebied van hun werkzaamheden. Je werkt veel samen met jouw collega’s. Denk aan overleg met andere toezichthouders, vergunningverleners en juristen over jouw bevindingen. Met jouw kritische blik en communicatieve vaardigheden weet jij precies te beoordelen waar eventuele risico’s kunnen liggen en je weet wanneer nodig deze ook aan te kaarten met de belanghebbenden.

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet dat er dan uit?

Je bent inmiddels al een aantal maanden als Toezichthouder Bouw aan de slag bij gemeente Drimmelen. Waar de eerste maanden de huidige Toezichthouder Bouw je veelal op sleeptouw heeft genomen, ga je steeds vaker zelf op pad om bestaande en toekomstige bouwwerken te beoordelen.

Geen dag ziet er hetzelfde uit. Zo was je na een dringende melding vanochtend op pad omdat er illegale bouwwerkzaamheden werden aangetroffen bij een woning. Toen je ter plekke kwam zag je vanuit jouw bouwkundige kennis al snel dat er illegaal en op onveilige wijze gesloopt was. Hier was geen juiste vergunning voor aanwezig en hierdoor stond een deel van het huis op instorten. De sloop is stilgelegd en door jouw snelle schakelen met de handhavingsjurist en constructeur zijn er snel maatregelen genomen om de veiligheid van de omgeving te waarborgen. Dankzij jouw risico inschatting en de nodige samenwerking heb je de juiste keuzes weten te maken.

Vanmiddag heb je een bezoek op de planning staan om de bouw van een nieuwe school te controleren. De aannemer wil de vloeren gaan storten en heeft een afspraak gemaakt voor de controle van de wapening. Je ziet dat de wapening niet conform de vergunning is uitgevoerd, maar de aannemer wil de betonwagen niet laten wachten. Tijd is immers geld. Je hebt de aannemer moeten bewegen om toch de wapening te laten aanpassen. Een interessant en uitdagend gesprek, maar dankzij jouw communicatieve vaardigheden en de goede relatie die je met de aannemer hebt zijn jullie uiteindelijk  samen tot een juiste uitkomst gekomen.

Aan het einde van de dag rijd je voldaan naar huis. Je hebt een belangrijke rol gespeeld voor de inwoners van gemeente Drimmelen. Je hebt weer concrete stappen gemaakt om jouw expertise in te zetten om de veiligheid en leefbaarheid van gemeente Drimmelen nog beter te maken. En dat geeft je onwijs veel voldoening.

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een unieke functie waar je een concrete bijdrage kan leveren aan de veiligheid en handhaving van de bouw in gemeente Drimmelen. Je komt in een leuke organisatie terecht waar door middel van investeringen in vakinhoudelijk opleidingen en op persoonlijk gebied wij ervoor zorgen dat jij de vaardigheden hebt om direct te starten als Toezichthouder Bouw.

 

Wat vragen wij van jou?

De Toezichthouder Bouw die wij zoeken is communicatief sterk, bezit een flinke portie geduld en heeft een sterk incasseringsvermogen. Een specifieke opleiding in de techniek of bouwkunde is erg waardevol, maar niet per se noodzakelijk. Een opleidingsachtergrond op juridisch vlak  of richting veiligheid kan ook erg interessant zijn. Je moet het in ieder geval leuk vinden om je te verdiepen in bouwkundige vraagstukken. Daarnaast zal je gemiddeld de helft van je tijd onderweg zijn met de auto, dus een Rijbewijs B is noodzakelijk.

 

En nu…? Solliciteren?

Als voor jou ontwikkeling en plezier in je werk ook van groot belang is, zeker doen! Stuur een mailtje met jouw CV naar careers@springprofessional.nl of laat je gegevens achter via onderstaand formulier. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een lekkere kop koffie en een gesprek met Lotte & Esther.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!