Ben jij de Junior Technisch Consultant | Informatie- & Datamanagement die we zoeken?

IT & DEVELOPMENT

Junior Technisch Consultant | Informatie- & Datamanagement

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van o.a. IT. Uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn.

LexisNexis is een wereldwijde leverancier van kennis- en informatieoplossingen. De database van LexisNexis omvat meer dan 36000 bronnen: online en offline, internationaal. Deze informatie stellen zij beschikbaar aan meer dan 3000 klanten wereldwijd. In diverse toepassingen. Het doel? ‘To unlock the endless power of information in order to help the world make smarter decisions’. En als Junior Technisch Consultant ga jij daar een cruciale bijdrage aan leveren!

 

Wat ga je precies doen?  

Datamanagement is het heden en de toekomst, dat weet iedereen. Er is tegenwoordig ook zo ontzettend veel data beschikbaar. Kritische beslissingen worden daarom steeds vaker genomen op basis van data. Om dat goed te doen, moet de juiste data gevonden en gekoppeld worden. In één oogopslag of met één druk op de knop moet iemand uit een gigantische database precies die informatie beschikbaar hebben die hij zoekt. Klinkt simpel, maar het is uiterst complex. En jij zit hier als Junior Technisch Consultant middenin.

Jij zet jouw technische en bedrijfskundige kennis en affiniteit met bedrijfsprocessen, data-analyse en IT in om organisaties te helpen. Jij krijgt boven tafel wat klanten nu écht willen. En jij realiseert een werkende, customized koppeling tussen de systemen van de klant en de database van LexisNexis, zodanig dat de klant daadwerkelijk slimmere keuzes kan maken.

Hoe ziet jouw werkdag bij LexisNexis er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment van de dag, maar jij hebt een vette baan dus jou maakt het niet uit. Je werkt nu al een tijdje als Junior Technisch Consultant en hebt echt al enorm veel geleerd. Je werd tijdens je studie al gegrepen door de technische kant van informatiemanagement en de mogelijkheden die dit biedt voor organisaties.

De eerste weken ben je vooral bezig geweest met meekijken met de client developers. Zij geven training aan nieuwe klanten over hoe ze de API’s op de juiste manier moeten gebruiken. Voor jou de perfecte manier om te leren hoe de systemen in elkaar zitten.

Vandaag ga je mee met een ervaren Technisch Consultant. Jouw collega van sales heeft een eerste verkennend gesprek gehad met de klant en vandaag gaan jullie met de ontwikkelaars van de klant om tafel om het over de inhoud te hebben. Als Technisch Consultant moet je heel goed uitvragen wat voor informatie de klant precies wil, wie dit moeten gaan gebruiken, voor welke toepassing, hoe hun systemen op dit moment in elkaar zitten, etc.

Terug op kantoor vertalen jullie al deze wensen en informatie naar een werkende API. Je checkt nog even bij een ervaren programmeur of je het goed gedaan hebt en vervolgens stel je de documentatie op zodat de klant het systeem in gebruik kan nemen.

Terwijl je met de documentatie bezig bent, word je aangesproken door een andere salescollega. Hij is vandaag bij een klant in Duitsland geweest en heeft in het salesproces behoefte aan jouw technische kennis. Jullie nemen zijn gesprek kort door en plannen voor morgen een call met de klant. Je merkt aan alles dat jouw collega van sales onder de indruk is van de kennis die je al hebt en blij is met jouw hulp. Dat voelt altijd goed!

Je maakt de documentatie af en stuurt dat op naar de klant waar je vandaag bent geweest. En je plant direct een afspraak in voor over een paar weken om te kijken of alles werkt, of ze de koppeling daadwerkelijk goed gebruiken en tevreden zijn. Je zit dan wel wat meer aan de technische kant van informatiemanagement, maar je hebt wel gevoel voor klanten en commercie.

Aan het einde van de dag heb je nog een gesprek met jouw Talentmanager vanuit Spring Professional. Een leuk gesprek, want het gaat heel goed met je. Informatiemanagement en techniek is de toekomst en als Junior Technisch Consultant bij LexisNexis zit je hier midden in. Ook krijg je alle kans om je op verschillende vlakken te ontwikkelen. En dat ook nog eens binnen een hele internationale omgeving. Dit Traineeship is voor jou dan ook echt dé kickstart van jouw carrière! 

Wat bieden wij jou?

Als je geïnteresseerd bent in informatie- en datamanagement en techniek en iets met deze interesse wil doen, zit je bij LexisNexis goed. Je krijgt alles wat je nodig hebt aan vakinhoudelijke training en persoonlijke ontwikkeling om het verschil te maken als Junior Technisch Consultant. En je ontvangt direct een goed salaris, ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Wat vragen wij van jou? 

Voor de rol van Junior Technisch Consultant zoeken wij mensen van minimaal Bachelor niveau (HBO/WO). Je hebt echt een passie voor datamanagement/-analyse en IT en je vindt het leuk om vanuit de inhoud met klanten om tafel te zitten. Werkervaring hierin is zeker geen eis, aantoonbare affiniteit is dat wel. Bij voorkeur heb je ook al wat basiskennis van object georiënteerd programmeren (C# of Java), API’s en REST. Je hoeft er zeker geen expert in te zijn, maar het helpt als je de basis begrijpt. En je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal, want dat is bij LexisNexis de voertaal.

What are you waiting for?

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV via onderstaand formulir aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marco. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!