Ben jij de Junior Specialist Robotisering & Automatisering Overheid die we zoeken?

INFORMATIEMANAGEMENT

Junior Specialist Robotisering & Automatisering Overheid

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van Informatiemanagement, IT en digitalisering. We zijn op zoek naar ondernemende helden die staan te springen om een uitdagend ontwikkelingstraject te gaan volgen bij de overheid. Je gaat hen verder helpen op het gebied van automatiseringsprocessen. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Ben jij de junior Robotic Process Automation (RPA) specialist bij gemeente Huizen die wij zoeken?

 

Wat ga je doen?

Als Junior Specialist Robotisering en Automatisering ben jij onderdeel van het team Bedrijfsvoering binnen het sociaal domein. Een resultaatgericht en informeel team waarin jij aan de slag gaat met het beheren en onderhouden van huidige softbots en bezig gaat met nieuwe RPA oplossingen. Ook zal je verantwoordelijk zijn voor de procesbegeleiding bij de implementatie van softbots. Met jouw opgedane kennis in dit ontwikkeltraject ben jij de specialist en vraagbaak voor inhoudelijke  vraagstukken over RPA. De gebruiksvriendelijke software die gebruikt wordt voor de procesautomatisering is UiPath, en daar gaan wij je volledig in opleiden!

Op dit moment worden gegevens binnen de gemeente vaak in meerdere systemen dubbel ingevoerd en gecontroleerd. Er zijn nog vele stappen nodig  in het kunnen behandelen van een proces, bezwaar en/of aanvraag. Denk aan handelingen als het aanvragen van maatwerkvoorzieningen in het Sociaal Domein zoals een regeling tegemoetkoming. De softbot biedt hier vele voordelen en zorgt dat administratieve taken geautomatiseerd worden. Met jouw analytische vaardigheden en passie voor digitalisering zit jij op je plek om ervoor te zorgen dat de softbots naar behoren werken en weet je op creatieve wijze nieuwe softbots te bedenken. Jouw werk ondersteunt de medewerkers binnen het Sociaal Domein. Te denken valt aan afdelingen als jeugdhulp, WMO, participatie en re-integratie. In de toekomst zal je je ook meer gaan focussen op andere domeinen binnen de gemeente.

 

Hoe ziet jouw werkdag er dan uit?

Inmiddels werk je al 3 maanden als junior Specialist Robotisering & Automatisering bij gemeente Huizen, en je hebt al ontzettend veel geleerd. Je hebt in jouw eerste maand de benodigde certificaten behaald in het softwareprogramma UiPath om het modelleren van de softbots onder de knie te krijgen, en je hebt daar de nodige meters nu in gemaakt.

In de ochtend ben je aanwezig bij het overleg met jouw team. Je vertelt over de nieuwe softbot die jij hebt gemaakt hebt en die recent live is gegaan. En hoe gaaf het is hoe jullie hiermee binnen het sociaal domein van maatschappelijke meerwaarde zijn. Deze softbot zorgt er bijvoorbeeld voor dat chronisch zieke inwoners automatisch elk jaar een brief ontvangen waarmee zij hun eigen risico terug kunnen vragen, een recht dat zij hebben. Jouw team is super blij met het aandeel dat jij gespeeld hebt in het maken en ontwerpen van de softbot! Tijdens de maak heb je ook nog eens creatieve ideeën aangedragen om het automatiseringsproces nog meer te optimaliseren.

Na het overleg zal je een kwaliteitscontrole op de gemaakte RPA softbot uitvoeren. Met jouw specifieke kennis weet je goed te achterhalen welke processen effectief verlopen of herbruikbaar zijn, maar ook wat eventueel nog verbetering nodig heeft. Zo wist je vorige week nog een fout te achterhalen in de softbot. Dankzij jouw analyse en kritische blik werkt de softbot optimaal, en dat is erg waardevol!

Een van de vraagstukken waar je ’s middags mee aan de slag gaat is het uitzoeken hoe de softbot goed op het interne netwerk als het externe systeem kan functioneren. Klinkt misschien wat meer technisch, maar door logisch te redeneren en te schakelen met de externe ICT-dienst weet jij tot de juiste informatie te komen. Met jouw passie voor automatisering en digitale innovatie kan jij feilloos processen doorgronden. Omdat er steeds meer data-gestuurd gewerkt gaat worden krijg jij ook de vrijheid om je meer te verdiepen in Datawarehouse, Power BI en het ontwerpen van dashboards om steeds meer data grafisch inzichtelijk te maken. Genoeg te ontdekken!

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een unieke functie waar je een concrete bijdrage kan leveren aan de effectiviteit en de kwaliteit van de dienstverlening bij gemeente Huizen. Door middel van investeringen op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied, zorgen wij ervoor dat jij alles in je rugzak hebt om direct te starten als junior Specialist Robotisering & Automatisering. Zo zal je je certificering behalen in UiPath, volg je cursus op gebied van informatievoorziening, procesgericht werken en projectmanagement. Er is dus veel ruimte voor jouw ontwikkeling.

 

Wat vragen we van jou?

De junior Specialist Robotisering & Automatisering die wij zoeken heeft HBO of WO werk- en denkniveau. Je bent initiatiefrijk,  analytisch sterk en vindt het leuk om je verdiepen in RPA. Een specifieke opleiding waar je al kennis hebt gemaakt met automatiseringsprocessen is waardevol, maar zeker niet noodzakelijk. We staan voor veel achtergronden open. Het is met name belangrijk dat je affiniteit hebt met digitale systemen, betrokken bent en graag voor de overheid wil werken.

 

En nu… Solliciteren?

Solliciteren is simpel. Koppel jouw CV via de link aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Esther en Lina. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!