Ben jij de Junior Robotic Process Automation (RPA) Specialist Overheid die we zoeken?

IT & DEVELOPMENT

Junior Robotic Process Automation (RPA) Specialist Overheid

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

 

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van Informatiemanagement, IT en digitalisering. We zijn op zoek naar ondernemende helden die staan te springen om een uitdagend ontwikkelingstraject te gaan volgen bij de overheid. Je gaat hen verder helpen op het gebied van automatiseringsprocessen! Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Ben jij de junior Robotic Process Automation (RPA) specialist bij de overheid die wij zoeken?

Wat ga je doen?

De overheid heeft een grote verantwoordelijkheid om de kwaliteit van de dienstverlening effectief in te richten en te optimaliseren. Verscheidene overheidsorganisaties zijn daarom aan de slag met het implementeren van een vooruitstrevende en innovatieve, nieuwe manier van werken.  Recent is namelijk een virtuele assistent in het leven geroepen die repeterende menselijke handelingen van medewerkers overneemt door middel van het automatiseren van deze werkprocessen. Deze virtuele assistent wordt in RPA termen ook wel een softbot genoemd. De softbot kan onder andere op een hoog tempo vlekkeloos een verhuizingsaanvraag verwerken. Ontzettend waardevolle ontwikkelingen die ook voor alle overige en toekomstige overheidsprocessen cruciaal zullen bijdragen. En precies daar ga jij als Junior RPA Specialist bij de Overheid een aanzienlijke rol in spelen.

 Jij bent verantwoordelijk voor de procesbegeleiding van de implementatie van de virtuele assistenten. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van jouw rol het effectief informeren en communiceren van de voordelen van RPA binnen de organisatie. Daardoor zijn teams al goed op de hoogte van de toegevoegde waarde van RPA. Nu is het namelijk nog zo dat gegevens vaak in meerdere systemen dubbel ingevoerd en gecontroleerd worden en er nog vele stappen nodig zijn voor het kunnen behandelen van een zaak, bezwaar en/of aanvraag. Denk bijvoorbeeld aan processen als het doorgeven van jouw verhuizing, het regelen van een parkeervergunning of de aanvraag van jouw paspoort.

Hoe ziet jouw werkdag er dan uit?

Inmiddels werk je al 3 maanden als junior RPA specialist bij de overheid, en je hebt al ontzettend veel geleerd. Je hebt in jouw eerste maand de benodigde certificaten behaald in het programma UiPath om het modelleren van de softbots onder de knie te krijgen. Los van de theorie heb je ook in de praktijk de nodige stappen gemaakt om het programma je eigen te maken. Je weet nu dus precies hoe je een werkproces op de juiste manier kan automatiseren in het UiPath.  Zo kan jij in een later stadium van jouw ontwikkeltraject jouw kennis en skills overbrengen door anderen hierin verder op te leiden.

In de ochtend ben je aanwezig bij een scrumsessie van een afdeling waar recent een softbot is geïmplementeerd. Jouw verantwoordelijkheid is om goed in de gaten te houden of de scrumsessie op een effectieve manier verloopt. Uiteindelijk draait alles om goed gestroomlijnde processen. Is dit niet het geval, dan weet jij vanuit de scrum methodiek hoe je op de juiste manier kan inspringen om het weer de juiste sturing te geven. Je vindt dit leuk om te doen, want Agile projectmatig te werk gaan is iets waar jij energie van krijgt. Zo kunnen jullie efficiënt resultaten opleveren. Na enige tijd ben je in staat om de lead te pakken in een scrumteam!

Na de scrumsessie ga je nog wat meer de diepte in, want het is tijd om een kwaliteitscontrole op de gemaakte RPA softbot uit te voeren. Met jouw specifieke kennis weet je goed te achterhalen welke processen effectief verlopen of herbruikbaar zijn, maar ook wat eventueel nog verbetering nodig heeft. Zo wist je vorige week nog een fout te achterhalen in het uitlezen van een factuur. Dankzij jouw hulp werkt de softbot weer naar behoren. Het team was super blij met jouw aandeel hierin!

Tussendoor check jij de backlog, een lijst met taken die nog uitgevoerd kunnen worden ter ontwikkeling van de huidige softbot. Je opgedane inhoudelijke kennis van UiPath en inzicht in processen kan je goed gebruiken om hier verder in te duiken en aan oplossingen te werken. Een van de vraagstukken gaat bijvoorbeeld over het uitzoeken hoe de softbot goed op het interne netwerk als het externe systeem kan functioneren. Klinkt misschien wat meer technisch, maar door logisch te redeneren en jouw analytische denkwijze in te zetten komen jullie tot een juiste oplossing.

Ten slotte kreeg je een paar dagen geleden een belletje van je manager met de vraag of je vanmiddag bij een congres aanwezig wil zijn om de rol van RPA binnen de overheid in een goed licht te zetten. Flexibiliteit en het oppakken van ad-hoc taken liggen dicht tegen je natuur aan, dus deze kans heb je met beide handen aangepakt. Met jouw passie voor automatisering, digitale innovatie en jouw communicatieve vaardigheden weet je exact hoe je anderen kunt enthousiasmeren. En dat maakt jouw aandeel als junior RPA Specialist bij de Overheid ontzettend waardevol!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een unieke functie waar je een concrete bijdrage kan leveren aan de effectiviteit en de kwaliteit van de dienstverlening bij overheidsorganisaties. Door middel van investeringen op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied, zorgen wij ervoor dat jij alles in je rugzak hebt om direct te starten als Junior RPA Specialist bij de Overheid. Zo zal je volledig kennismaken met het programma UiPath, en zal je vakinhoudelijke kennis op doen over het werken met de scrum methodiek.  Er is dus veel ruimte voor jouw ontwikkeling.

Wat vragen wij van jou?

 De junior RPA Specialist bij de Overheid die wij zoeken heeft HBO of WO werk- en denkniveau. Je bent communicatief sterk en je bent initiatiefrijk. Een specifieke opleiding waar je al kennis hebt gemaakt met automatiseringsprocessen is waardevol, maar zeker niet noodzakelijk. Een opleidingsachtergrond op gebied van Organisatiewetenschappen, Psychologie of Sociologie kan ook erg interessant zijn. Je bent namelijk actief onderdeel van organisatieveranderingen. Of een richting als Geschiedenis of Taal & Letterkunde, waar je weer meer op informatie analyse en –structurering zit.

Het is in ieder geval belangrijk dat je graag voor de overheid wil werken én dat je het leuk vindt om je te verdiepen in digitalisering. Het leren modelleren van de softbots is geen grote technische uitdaging, maar je moet je wel willen verdiepen in het programma. Wil je alvast meer zien over hoe een automatiseringsproces wordt vormgegeven in UiPath? Dat kan je hier vinden.

En nu… Solliciteren?

Solliciteren is simpel. Koppel jouw CV via deze link aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lina en Esther. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

 

 

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!