Ben jij de Junior Recruitment Consultant die we zoeken?

SALES

Junior Recruitment Consultant

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van IT, Engineering, Informatie Management & Finance. Onze jonge talenten zijn uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie ze zijn, naar hun sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als zij in zichzelf geloven, kunnen ze alles worden wat ze willen zijn.  En als Junior Recruitment Consultant speel jij hier in een cruciale rol in.

 

Wat ga je doen?

Jij gaat mensen helpen. Op meerdere vlakken. Aan de ene kant help je met jouw bedrijfskundig inzicht organisaties om zich in deze schaarse arbeidsmarkt voor te bereiden op de toekomst. En aan de andere kant zet jij jouw gedrevenheid in om jonge talenten aan een goede baan te helpen. Denk bijvoorbeeld aan jouw leuke neefje die Engelse Taal en Cultuur heeft gedaan. Slimme vent, maar een carrière als leraar ziet hij niet zitten. Frustrerend! Hij heeft zoveel potentie, is zo’n leuke jongen. Hij heeft alleen een kans nodig, iemand die het in hem ziet zitten. En die persoon ben jij! Want als Recruitment Consultant bij Spring Professional kijk je verder dan alleen het CV. En daarmee help jij jonge talenten zoals jouw neefje aan dé kickstart van hun carrière!

En hoewel dat al heel gaaf is om te doen, kom je ook nog eens in een superleuk team terecht. Samen met Marco, Marjolein, Lina, Lotte, Esther en Kiki ben je elke dag bezig om zoveel mogelijk talent de kickstart van hun carrière te geven. En om samen hét beste Recruitmentteam van Nederland te worden!

Lina Douma – Senior Recruitment Consultant

Work like a captain, play like a pirate! –  Humor, verbondenheid en ruimte voor inbreng en ontwikkeling. Alle elementen die bij Spring Professional voor mij samensmelten en er voor zorgen dat ik iedere dag weer uitkijk om hier aan de slag te gaan. Wat het voor mij als Recruitment Consultant zo tof maakt, is dat wij als organisatie anders durven te kijken naar talent en hier een persoonlijke benadering in volgen. We zijn een club mensen met unieke persoonlijkheden die zich met veel trots keihard inzetten voor onze young professionals, onze klanten en voor elkaar. Met de focus op ieders sterke punten kunnen we elkaar hier nóg meer in laten uitblinken. Al is er ook genoeg podium voor onze eigenaardigheden, waarbij een dosis zelfspot goed van pas komt ;). We blijven elkaar uitdagen en op scherp stellen om met z’n allen als organisatie te blijven groeien. En staan te Springen om een nieuwe collega binnen ons Recruitmentteam te verwelkomen!

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet jouw dag er dan uit?

Het is maandagochtend, je wekker gaat. Normaal gesproken is dit niet bepaald jouw favoriete moment van de week, maar sinds je als Junior Recruitment Consultant bij Spring werkt is dat wel anders. Op kantoor pak je een kop koffie en bespreek je het weekend met je team. Om 9u begint de scrum. In deze korte stand-up delen de teams (recruitment, sales en talentmanagement) heel concreet hoe de vorige week was en wat er voor de komende week op het programma staat. Jij hebt toevallig vorige week je eerste wervingstraject ingevuld, dus je wordt nog even extra in het zonnetje gezet. Superleuk dat daar aandacht voor is!

Na de scrum  heb je recruitmentoverleg. Samen met het team neem je de status van alle wervingstrajecten door. Echt even een goed moment om met elkaar te sparren over de voortgang en iets op te steken van elkaars successen en leermomenten.

Dan begeef jij je op de jobboards en LinkedIn, voor jouw speurtocht naar precies de juiste kandidaten voor onze traineeships. Hierbij kijk je anders dan gebruikelijk, je zet je creativiteit in om juist díe kandidaat te vinden waarbij de kwaliteiten niet zozeer op het CV staan, maar waarvan jij tussen de regels door kunt zien dat het een topper is. Bulkmails doen we niet aan, want in de huidige markt is bij dit soort kandidaten een persoonlijke benadering cruciaal. Hierin zijn wij onderscheidend ten opzichte van andere organisaties en ook jij blinkt er in uit.

Dit blijkt ook uit je resultaten, want aan het einde van de ochtend heb je al de nodige kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Jij bent een echte Recruitment Consultant dus dit geeft jou een succesgevoel. Tijdens de lunch eet je samen met je collega’s en speel daarna speel je nog een potje tafelvoetbal. Gewonnen, nice!

De middag is druk, naast een eerste kennismakingsgesprek met een kandidaat heb je ook nog een tweede gesprek gepland, waarbij je de assessments die de kandidaat vooraf heeft gemaakt bespreekt. Aan het eind van de dag evalueer je de kandidaten die je gesproken hebt en bereid je het bezoek van morgen voor. Je collega Accountmanager heeft een nieuwe klant gescoord en morgen ga je bij deze nieuwe klant langs voor een functie-inventarisatie. Je eerste eigen klanttraject, echt superveel zin in!

Tot slot rond je je voorbereiding af voor de workshop LinkedIn die je later deze week zal geven aan studenten van een Universiteit. Daarmee kom je in contact met jonge talenten, precies de doelgroep van onze traineeships. De dag is echt voorbij gevlogen en onderweg naar huis besef je je hoe erg je het eigenlijk naar je zin hebt. Recruitment is helemaal jouw ding en je bent er van overtuigd dat het nergens leuker en uitdagender is dan bij Spring. Je krijgt er echt energie van, dus morgen weer zo’n dag!

Wat vragen wij van jou? 

Wij zoeken mensen met minimaal een HBO niveau.  Ervaring is geen vereiste, affiniteit met het voeren van sollicitatiegesprekken en klantcontact wel. Hierin stel je je niet op als CV-leverancier, maar als partner en adviseur. Je bent ook bereid om cursussen en opleidingen te volgen, om het vak echt te leren. Je bent fulltime beschikbaar en hebt een rijbewijs.

Dat zijn de professionele, ‘saaie’ eisen. Als persoon moet je natuurlijk ook iets met je meebrengen. Ten eerste moet je hulpvaardig en zorgzaam zijn, omdat Esther een beetje klunzig is en met regelmaat struikelt over een A4tje dat op de grond ligt. En Lotte mag dan wel in Utrecht wonen, maar haar Brabantse roots worden verraden door haar zachte g. Niet altijd heel goed te verstaan, dus taalkundig moet je ook van goeden huize komen. Verder zijn Marco en Lina wat lang van stof, dus je moet wel beschikken over het nodige geduld. Maar eerlijk is eerlijk, als het je lukt om dit door hen geschreven functieprofiel helemaal door te lezen, zit dat ook wel goed.

Wat bieden wij jou?

Een hele gave baan en dus een heel leuk, enthousiast en ambitieus team. Er is veel expertise aanwezig, volop opleidingsmogelijkheden, dus je krijgt alle kans om ook als Junior Recruitment Consultant echt te groeien in werving, assessments en klantmanagement. Je hebt veel verantwoordelijkheid en vrijheid en natuurlijk horen daar een goed salaris, een auto, telefoon en laptop bij. Maar het allerbelangrijkste is dat we jou de 100% garantie bieden op een superleuke en leerzame tijd!

What are you waiting for?

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV via onderstaand formulier aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marco. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 06-15465008 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

 

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!