Ben jij de Junior Ops Engineer Dataplatformen die we zoeken?

IT & DEVELOPMENT

Junior Ops Engineer Dataplatformen

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van o.a. IT. Wij zoeken uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn.

De Goudse Verzekeringen is het grootste familiebedrijf in de verzekeringswereld. De Goudse biedt branchegerichte producten aan, want iedere branche kent haar eigen uitdagingen. Hierbij staan persoonlijk contact en kwaliteit voorop. Ruim 200 applicaties draaien dagelijks om deze kwaliteit te waarborgen. In dit complexe landschap speelt data en databeheer een steeds belangrijkere rol. En daar word jij als Junior Ops Engineer Dataplatform een onmisbare speler in!

Wat ga je doen?

De afdeling IT telt zo’n 120 medewerkers die de ruim 750 medewerkers en klanten ondersteunt in de ruimste zin van het woord. Jij komt te werken in het DevOps team Corporate Data. Een team van 8 man dat zich elke dag weer inzet om het dataplatform van de Goudse 24/7 in de lucht te houden, veilig en kwalitatief. De impact van dit dataplatform en dus van jouw werk is groot.

Want jij beheert o.a. het datawarehouse (DWH) waar rapportages uit worden gehaald, de customer data hub (CDH) waar alle NAW gegevens van klanten in staan en de operational data hub (ODH) die alle polisgegevens bevat. Cruciale platformen voor de interne organisatie maar ook voor de klanten. Je hebt dus ontzettend veel stakeholders. Denk aan interne gebruikers, maar ook aan leveranciers van de platformen. Nationaal en internationaal.

Jouw werk bestaat uit technische analyse, veel contact met collega’s en leveranciers, het oplossen van problemen en het deelnemen aan wijzigingsprojecten. En het leuke is dat je bij de Goudse heel erg wordt gestimuleerd om ook andere rollen op te pakken. Denk hierbij aan rollen als tester, requirements engineer, scrum master of integratiespecialist. Een ontzettende brede maar toch specialistische rol dus, maar alles met als doel om het dataplatform24/7  operationeel te houden.

Hoe ziet jouw werkdag bij de Goudse er uit?

Jouw dag bij de Goudse begint al met een vriendelijke begroeting van de dames van de receptie. Vervolgens loop je naar boven en pak je een goede kop koffie. Je werkt inmiddels een half jaar bij de Goudse en terwijl je naar boven loopt denk je aan alles wat je al geleerd hebt. Je had altijd al bovengemiddelde interesse in IT en haalde veel voldoening uit technische vraagstukken. Communicatie ging je ook aardig af en bij de Goudse heb je de kans gekregen om dit alles te combineren en te groeien in een rol als Junior Ops Engineer voor de dataplatformen. Je bent begonnen met een aantal trainingen, wordt intensief begeleid door ervaren collega’s en je merkt dat je steeds meer zelf kan.

Terug naar vandaag. Eenmaal boven kruip je achter je computer en check je de beschikbaarheid van jouw applicaties. Volgens de rapporten van de leverancier loopt alles goed, maar via de servicedesk heb je wel een vraag van een gebruiker gekregen. Er is recent een wijziging in de applicatie doorgevoerd en dat zorgt ervoor dat hij een bepaalde handeling niet meer weet te vinden. Jij bent proactief, dus je loopt direct even naar hem toe om hem dit te laten zien. Je vindt het leuk dat je de vrijheid hebt om de organisatie in te gaan en mensen kunt helpen.

Als je terug bent, zie je in het incidenten registratiesysteem een vraag staan van een van de business collega’s. Een adviseur heeft aan de afdeling aangegeven dat hij polis gegevens van een klant wil opvragen, maar dat dit heel lang duurt en dat de gegevens die hij krijgt niet lijken te kloppen. Dit is een wat complexere vraag, omdat het verschillende oorzaken kan hebben. Het ODH haalt data uit verschillende systemen, wellicht zit het in een van die koppelingen. Het kan natuurlijk ook aan het ODH zelf liggen, maar dit platform wordt door een externe organisatie beheert. Of misschien doet de adviseur iets fout in zijn proces. Dit is voor jou een uitdagende puzzel, nu wordt het leuk. Ook omdat de impact vrij groot is. Werk aan de winkel dus.

Je belt je business collega (contact met de adviseur loopt via hen) en vraagt wat er precies gebeurt. De adviseur lijkt alles goed te doen, dus daar ligt het niet aan. Vervolgens loop je naar je ICT collega’s toe die de systemen beheren waar het ODH mee gekoppeld is, maar ook daar lijkt alles goed te staan. Je pakt de ODH procesplaat erbij en gaat langs de verschillende schakels in het proces. Op basis van je analyse lijkt het aan het ODH zelf te liggen. Je spart hierover nog even met een Corporate Data collega. Vervolgens neem je contact op met de leverancier. Dit moet in het Engels, maar dat is voor jou geen probleem. Je legt uit wat het probleem is en dat het volgens jouw analyse aan het ODH moet liggen. De leverancier is nog niet bekend met het probleem en geeft aan dat het bij hen erg druk is en dat er morgen pas tijd is om jullie incident op te pakken. Omdat de impact voor jullie vrij groot is, neem jij hier natuurlijk geen genoegen mee. Met wat overredingskracht lukt het je om de leverancier te overtuigen om het voor het einde van de dag uit te zoeken. Dat voelt goed, hier maak je echt verschil.

Aan het einde van de dag heb je nog een meeting van een wijzigingsproject waar jij in zit. Samen met jouw collega’s zijn jullie een nieuwe release aan het voorbereiden voor dit weekend en jij mag die door gaan voeren. Spannend, maar ook heel gaaf dat jij die verantwoordelijkheid krijgt, dat was precies waar je naar op zoek was!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je samen met de Goudse dus een unieke kans om je te ontwikkelen als Ops Engineer. Je krijgt alle opleidingen die je nodig hebt, wordt begeleid door ervaren collega’s en mag op den duur ook andere rollen oppakken, zoals tester of scrum master. Verder kent de Goudse een 38-urige werkweek en krijg je direct vanaf de start een goed salaris. 

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken mensen met een HBO/WO niveau. Ervaring is niet nodig, aantoonbare affiniteit in IT wel. Je bent analytisch sterk en door jouw communicatie en verantwoordelijkheid pas je goed in een technische regiefunctie. En je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Waar wacht je nog op?

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV via onderstaand formulier aan deze functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marco. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!