Ben jij de Junior medewerker landmetingen die we zoeken?

INFORMATIEMANAGEMENT

Junior medewerker landmetingen

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Alles wat jij in de openbare ruimte om je heen ziet van wegen en bruggen tot lantaarnpalen en putten, is opgenomen in de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT); een digitale kaart van Nederland. Vanuit het BGT halen gemeenten, bedrijven en particulieren informatie voor gebiedsontwikkeling, bouw- en beheerplannen. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat de informatie die hierin opgenomen is nauwkeurig en accuraat is. Daar ga jij als landmeter voor de Gemeente Hoorn een cruciale rol in spelen!     

 

Wat ga je doen?

Als landmeter voor de regio West-Friesland kom je te werken op de afdeling GEO-informatie. Samen met jouw collega’s dragen jullie zorg voor het nauwkeurig meten en verwerken van geografische gegevens. Jouw werkzaamheden spelen zich veel buiten af. Met behulp van complexe apparatuur ga jij aan de slag met land- en hoogtemetingen, grond- en deformatiemetingen. De gegevens die je vanuit deze metingen verkrijgt lees je nauwkeurig af en breng je in kaart. Vervolgens zorg je ervoor dat jouw metingen correct ingetekend worden in de digitale kaarten, zodat ook andere partijen deze informatie kunnen gebruiken. Door jouw werkzaamheden draag jij direct bij aan het beheer en de doorontwikkeling van de fysieke ruimte in jouw omgeving!

 

Hoe ziet jouw werkdag bij de Gemeente Hoorn er dan uit?

Inmiddels werk je al ruim drie maanden als Junior landmeter, waarbij je ontzettend veel hebt geleerd. Je bent de afgelopen tijd veel op pad geweest met jouw directe collega. Hij heeft je van alles laten zien van inmeten van bestrating en wegennetwerken maar ook van bijvoorbeeld grondwaterstanden. Ook vanuit de complexe GPS-apparatuur, waterpasinstrumenten en tachymeter waarmee je te werk gaat, weet jij steeds beter de nodige informatie af te lezen. En daarmee zijn ook jouw eerste zelfstandige metingen een feit! Gaaf dat je zo snel stappen mag maken!

Je start je dag op het gemeentehuis. Via TOPdesk zijn er verschillende verzoeken tot metingen binnen gekomen en jij neemt de lijst samen met jouw collega goed door en stippelt je route voor vandaag uit. De eerste meting van vandaag is een maandelijkse grondwatermeting in naastgelegen gemeente. Je hebt al eerder meegekeken met deze metingen en mag deze dan ook zelfstandig uitvoeren! Tof! Je stapt de auto in en rijdt naar de aangegeven locaties. Nauwkeurig te werk gaan is cruciaal, want op basis van jouw metingen worden onder andere onderhouds- en beheerplannen voor de omgeving opgesteld! Jij bekijkt en noteert de gegevens en die zijn perfect! Op naar je volgende project.

Je volgende meting is bij een grote open vlakte waar een nieuwbouwcomplex gerealiseerd gaat worden. Hier zijn jullie verantwoordelijk voor de uitzetwerkzaamheden. Vanuit de aangegeven coördinaten en de metingen kunnen jullie precies berekenen waar de hoekpunten van het complex zich bevinden. Gelukkig heb jij een sterk ruimtelijk inzicht en ook ben je rekenkundig sterk. Je brengt markering aan voor de projectontwikkelaar en pakt je spullen weer in. Jouw taak zit er voor nu op en de projectontwikkelaar kan van start met de bouw!

Terug op het gemeentehuis schuif jij achter je computer en opent de software waarin alle digitale kaarten zijn opgenomen. De metingen die je vandaag gedaan hebt, moeten uiteraard direct verwerkt worden zodat de informatie in het BGT up to date en accuraat is. Je koppelt de informatie aan de juiste coördinaten  zodat de software hier automatisch een tekening van kan gaan maken. Je merkt dat je langzaam steeds meer inzicht krijgt in hoe belangrijk jouw metingen eigenlijk zijn. Het zijn niet puur de getallen die in een systeem gezet worden, maar op basis hiervan worden plannen gemaakt, beleid gevoerd en wordt de fysieke omgeving ontwikkeld! Jouw werk is tastbaar en ontzettend belangrijk!

Je vraagt jouw collega alles nog eens goed te controleren en slaat de gegevens op. Vervolgens sluit je je computer af en pakt je spullen. Morgen weer een nieuwe dag! Wat zou er dan weer op de agenda komen?

 Wat bieden wij jou?

We bieden je een veelzijdige en uitdagende functie waar je een concrete bijdrage gaat leveren aan de snel ontwikkelende en steeds complexer wordende wereld binnen GIS. Door middel van investeringen op vakinhoudelijk – en persoonlijk gebied zorgen wij ervoor dat jij alles in je rugzak hebt om direct te starten als Junior Landmeter.

 

Wat vragen wij van jou?

Je bent een echte aanpakker, kan zelfstandig werken en houdt er niet van om van 9 tot 5 op kantoor te zitten. Een functie waar jij binnen en buiten werken combineert, dat wil jij!!  Ook heb je minimaal een MBO4 diploma. De richting van je studie maakt voor ons niet uit, maar jij hebt affiniteit met op openbare ruimte, technisch- en ruimtelijk inzicht en wiskunde is een van jouw betere vakken geweest op school.  Daarnaast ben je in het bezit van rijbewijs B.

 

En nu…

Solliciteren? Dat is simpel! Upload jouw CV en dan nemen we z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lotte of Kiki. Dat kan via LinkedIn, maar voel je ook vrij om een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een (digitale) kop koffie!

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!