Ben jij de Junior Engineer Industriële Automatisering die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Junior Engineer Industriële Automatisering

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Modis is met 40 jaar ervaring marktleider in engineeringsoplossingen. Met klanten door het hele land heeft Modis voortdurend afwisselende, technische projecten in installatie- en bouwtechniek. Functionaliteit en veiligheid staan hierin centraal. Helemaal in de toepassing van machines zijn dit cruciale aspecten. En als junior Engineer Industriële Automatisering ga jij hier een grote bijdrage aan leveren!  

Wat ga je doen?

 Door de komst van duurzame energie en het opraken van de gasvelden raken boorplatforms overbodig. Deze worden één voor één ontmanteld en opgeruimd. In deze film is te zien hoe zo’n boorplatform wordt opgetild, diverse hydraulische armen worden onder het platform geplaatst en tillen het platform op. Uiteraard dienen de hydraulische armen rekening te houden met de golven van de zee en bewegen zij onafhankelijk van elkaar. Modis heeft de elektrische systemen hiervan ontworpen en getekend.  Bij Modis ontwerpen ze meer van deze gave toepassingen en zorgen ze ervoor dat alle componenten op elkaar aangesloten zijn en dat een machine bijvoorbeeld automatisch afslaat wanneer een operator met zijn hand in de machine komt. Als Junior Engineer koppel jij de componenten en maak jij een schematische weergave zodat de monteur jouw ontwerp kan maken. Klinkt gaaf toch?

Hoe ziet jouw werkdag bij Modis er uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment van de dag, maar jij hebt een vette baan dus jou maakt het niet uit. Je bent een paar maanden geleden bij Modis begonnen met een training in E-plan en direct  daarna heb je 3 maanden op een tekenproject gezeten. Samen met een Senior Engineer  ben jij bezig geweest om een machine te voorzien van een goed elektrisch plan en om een PLC uit te bouwen. Echt een mooie eerste opdracht waarin je al je E-Plan kennis direct in de praktijk hebt kunnen brengen. En de klant was ook erg positief, ook niet onbelangrijk!

Op dit moment ben je betrokken bij een veel zwaarder project. Het betreft een transport systeem wat al op veel locaties draait. Echter heeft R&D een upgrade van het systeem ontworpen en aan jullie de taak om alle bouwblokken weer aan elkaar te koppelen in de tekening.  Samen met een projectcoördinator en 2 engineers werk jij een concept uit naar uitvoering. Je berekend hoeveel ampère nodig is om de machine te laten draaien, bedenkt hoe alle verschillende onderdelen met elkaar verbonden worden. Tegelijkertijd is je collega Engineer bezig om de beveiliging van het systeem te bedenken en er zijn nogal wat situaties waar je rekening mee moet houden. Hoe bescherm je de items op de bagageband, hoe bescherm je de werknemers die met het systeem werken, hoe voorkom je dat er door kortsluiting brand ontstaat, etc.  Best complex  allemaal maar heel gaaf dat je zo stap voor stap leert hoe je dit uiteindelijk zelf mag ontwikkelen in de toekomst.

En er hangt een stevige deadline aan het project. Los van de skills die je nodig hebt voor het tekenen, zijn vaardigheden als samenwerken, communiceren en overzicht houden cruciaal. Maar projectmatig werken is jouw ding, dus dit is op jouw lijf geschreven!

De diversiteit in projecten bij Modis spreekt je sowieso heel erg aan. Je krijgt als Junior Engineer Industriële Automatisering een unieke kans om in de beginfase van jouw carrière in heel veel verschillende keukens te kijken. Super leerzaam en een hele mooie brede basis waar je de rest van je carrière profijt van kunt hebben!

Wat bieden wij jou?

Als Junior Engineer Industriële Automatisering krijg jij een volledig verzorgd opleidingstraject in E-plan en in alle elektrotechnische aspecten die je nodig hebt om je te kunnen onderscheiden. Je krijgt de kans om bij heel veel verschillende klanten in de keuken te kijken. Je leert wat projectmatig werken inhoudt. Daarbij wordt je begeleid door een ervaren engineer en je werkt in multidisciplinaire teams waarin je voor jezelf een hele brede technische basis kunt neerleggen. En je krijgt een marktconform salaris.

De perspectieven in de technische sector zijn erg goed en vanuit deze rol heb je mogelijkheid om door te groeien richting senior engineer. Maar bijvoorbeeld ook naar een rol als Senior Engineer of op termijn zelfs als Projectleider. Modis heeft alles in huis om jou dé kickstart van jouw carrière te bieden!

Wat vragen wij van jou?

 Wij zoeken mensen met een HBO werk- en denkniveau. Je hebt affiniteit met elektriciteit en elektrische aandrijving. Ervaring met een tekenpakket is een pré. Heb je dit niet, maar lijkt het je wel heel gaaf om te kunnen, dan ben je ook meer dan welkom. Omdat je veel in projecten komt te werken, kan je omgaan met deadlines, ben je een teamplayer, flexibel en houd je het overzicht.

What are you waiting for?

Solliciteren voor de functie van Junior Engineer Industriële Automatisering is simpel! Koppel jouw CV aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein . Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@www.springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!