Ben jij de Junior Engineer Energietechniek die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Junior Engineer Energietechniek

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van technisch talent. Talent dat staat te springen om een uitdagend traineeship te gaan doen binnen het vakgebied Engineering.


Modis is met meer dan 40 jaar ervaring een marktleider in professionele engineeringoplossingen en heeft klanten door het hele land, met de meest uitdagende opdrachten. Instandhouding en onderhoud van de techniek zijn hierin belangrijke elementen. Met als voornaamste doel om technische processen op hoog kwaliteitsniveau te laten verlopen en daarbij veiligheid als nummer één prioriteit te waarborgen. Als het energienetwerk plat komt te liggen heeft dit voor ons namelijk grote gevolgen. Ook moet het energienetwerk duurzaam en klaar zijn voor groene energie. Jouw rol als Junior Engineer Energietechniek bij Modis is daarom enorm belangrijk.

Wat ga je doen?

Het lijkt vaak de gewoonste zaak van de wereld, dat we altijd voorzien zijn van verlichting en elektriciteit binnen- en buitenshuis. Of denk bijvoorbeeld aan alle datacommunicatie waar we allen gebruik van maken. Voor een ander misschien vanzelfsprekend, maar voor jou is het enorm fascinerend om je te bedenken welke technische processen en installaties achter deze energievoorziening schuil gaan.

Als Junior Engineer ga je een cruciale rol spelen in de instandhouding van energievoorziening. Jij gaat je namelijk bezighouden met het bedenken, documenteren, ontwerpen en tekenen van de hoogspanningsnetwerken en de afzonderlijke componenten die heel Nederland draaiende houdt. Hierbij ga je enorm veel leren over Energietechniek. Denk bijvoorbeeld aan het maken en beheren van technische schema’s van energiesystemen, distributie- en schakelstations in bijvoorbeeld ElCAD of AutoCAD waarbij o.a. componenten gericht op transport, distributie en transformatie van energie centraal staan. Met jouw nauwkeurige tekeningen gaan aannemers aan de slag om te zorgen dat de stroom vanaf hoogspanning in stappen omgezet wordt naar laagspanning wat dan bruikbaar is voor huishoudens, gebouwen en organisaties

Hoe ziet dat er dan uit?

Je bent een paar maanden verder in je rol als Junior Engineer en hebt al veel geleerd. Van documentbeheer en het controleren van tekeningen tot het meewerken in een groot project voor de belangrijkste en grootste opdrachtgever van Modis. Zo ben je bijvoorbeeld bezig geweest met het uitwerken van elektrotechnische schema’s van terreinverlichting en ga je aan de slag met een onderhoudsproject voor een groot schakelstation. Je hebt hier al verschillende presentaties en cursussen voor gevolgd, en is het erg waardevol dat je dat nu direct in de praktijk kunt brengen.

Je gaat samen met de Lead Engineer eens een kijkje nemen op een schakelstation. Doel is om te inventariseren wat de huidige situatie is, welke wensen de opdrachtgever heeft qua onderhoud en wat er eventueel vervangen moet worden. Hoewel dit niet dagelijks in jouw takenpakket valt, gaat het bezoeken van een projectlocatie jou uiteindelijk goed helpen om echt met een plan en een ontwerp te komen. Het stelt je ook in staat om verder te denken wat in dit project nodig zal zijn, en dat komt goed van pas in de uitwerkingen.

Alle informatie van locatie wordt gebundeld in een scope rapport waarin beschreven is wat is aangetroffen, wat gewijzigd moet worden en wat de nieuwe situatie zal zijn. Aan jou om vanuit hier verder de technisch tekeningen te ontwerpen. Je gaat bezig in een technisch tekenprogramma, afhankelijk van je ervaring krijg je nog een aanvullende cursus. Jouw technische affiniteit wordt hierin sterk geprikkeld. Je bent voortdurend met techniek bezig, maar geen dag is hetzelfde.

Je collega’s zijn erg bereidwillig om jou de nodige kennis en ervaring bij te brengen. Van tevoren werd je al gezegd dat samenwerking cruciaal is en dat merk je elke dag. Je werkt namelijk veel samen met projectleiders, engineers en tekenaars. Projecten doe je echt samen, iedereen heeft een aandeel in het eindresultaat. Ook een stuk procesbewaking komt hier bij kijken zodat jij de organisatie goed kan informeren wat de stand van zaken is.

Aan het einde van de dag kan je je alvast inlezen op de training die je die week verder krijgt. Dit gaat met name over meten, beveiliging en aansturing van hoogspanning. Best complex, maar wel van groot belang voor jouw rol en voor je ontwikkeling. Iets om naar uit te kijken!

Wat bieden wij jou?

Als Junior Engineer Energietechniek bij Modis wordt er op gebied van opleiding veel in jou geïnvesteerd. Op persoonlijk vlak maar voornamelijk ook vakinhoudelijk. Je komt te werken in een omgeving met jarenlange technische expertise. Hoe jouw groeicurve ook loopt afhankelijk van waar je al staat, je krijgt gegarandeerd de ultieme mogelijkheid om jouzelf verder te ontwikkelen. Vanuit Spring hebben wij de jarenlange expertise in het ontwikkelen en begeleiden van talenten. Kortom: Dé kickstart waar je de rest van jouw carrière van gaat profiteren en waarmee je verder groeit als Engineer.

Wat vragen wij van jou?

De Junior Engineer die we zoeken heeft HBO werk- en denkniveau. Een technische/bèta opleiding is een pré. Mocht je al enigszins thuis zijn in technisch tekenen of kennis hebben van elektro- of energietechniek, dan is dat top! Het belangrijkste is dat je technisch denkvermogen en bevlogenheid hebt om je verder te ontwikkelen als Tekenaar/Engineer. Daarnaast zoeken we iemand die het vermogen heeft om goed samen te werken met collega’s. Idealiter woon je in de regio Overijssel en ben je in het bezit van een rijbewijs.

En nu… Solliciteren?

Als jij ook elke dag met plezier naar je werk wilt, zeker doen! Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV via deze link aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lina. Dat kan via Linkedin, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!