Ben jij de Junior Data Manager GIS die we zoeken?

INFORMATIEMANAGEMENT

Junior Data Manager GIS

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent binnen de Overheid. Uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn.

Het Gegevenshuis is een overheidsorganisatie die zich richt op het inwinnen, beheren en leveren van informatie uit (basis)registraties. Dit doen zij vooral op het gebied van geografische gegevens. De wereld van GIS (Geografische Informatie Systemen) wordt steeds complexer. Op een effectieve manier data verwerken wordt daarom steeds belangrijker. Voor overheidsorganisaties is dit vaak een te specialistische taak. Het Gegevenshuis kan dit uit handen nemen. Dankzij de expertise en de procesmatige werkwijze die Het Gegevenshuis hanteert, worden overheidsorganisaties niet alleen ontzorgd, maar nemen de kwaliteit en uniformiteit van geografische gegevens ook toe. En als Junior Data Manager GIS ga jij juist hier een cruciale rol in spelen.

 

Wat ga je doen?

Het Gegevenshuis is opgedeeld in diverse clusters. Binnen het cluster Data Management is het Gegevenshuis opzoek naar een Junior Data Manager GIS. Het team bestaat uit vier medewerkers en is ervoor verantwoordelijk om zowel de informatievoorziening van klanten als voor de interne processen in stand te houden. Hierbij kan je denken aan het inrichten van kaarten of het uitvoeren van ruimtelijke analyses. Door jouw werkzaamheden draag jij bij aan een effectievere en meer dienstverlenende overheid.

Hoe ziet jouw werkdag bij Het Gegevenshuis er dan uit?

Inmiddels werk je al ruim drie maanden als Junior Data Manager GIS, waarbij je ontzettend veel hebt geleerd. Je hebt de afgelopen maanden veel tijd geïnvesteerd in het volgen van trainingen over de GIS-systemen die binnen het Gegevenshuis worden gebruikt. Zo heb je jezelf onder andere wegwijs gemaakt in onder andere SQL, Q-GIS, en FME. Inmiddels weet je zelfstandig de weg in de applicaties en hier zelfstandig in werken haak je je collega’s aan waar nodig.

Je start je dag met het checken van de systemen van de vaste gemeenten die het Gegevenshuis ondersteunt (deelnemers). Je haalt fouten uit de systemen, zorgt ervoor dat de huidige kaarten zijn onderhouden en doet een stuk applicatiebeheer. Je vindt het heerlijk om ergens volledig in te duiken en om ervoor te zorgen dat alle details kloppen.

Na de lunch ga je aan de slag met een nieuwe opdracht. Via je leidinggevende heb je de vraag gehad om contact op te nemen met een klant die graag een sociale wijkkaart zou willen hebben voor zijn gemeente. Je belt de klant en gaat het gesprek aan over de wensen van de klant. Je gaat opzoek naar de vraag achter de vraag. Je gaat na welke informatie de klant zelf al heeft en stelt vragen over waarom er een sociale wijkkaart moet komen en wat deze kaart precies moet weergeven. Hierin neem jij een adviserende rol aan. Vervolgens kijk je welke informatie er beschikbaar is in jullie GIS-systemen. Je bent in dit proces proactief en denkt echt mee over hoe je jouw product op de klantwens kunt afstemmen. Wanneer jullie hierin op een lijn zitten, kan je aan de slag met een offerte voor het leveren van een sociale wijkkaart. Als deze is goedgekeurd ga je pas echt beginnen.

Nadat je van alles hebt uitgezocht over de sociale wijkkaart, ga je verder aan de slag met een lopende opdracht. Je bent bezig met het ontwerpen van een kaart waarin de afname van zonnepanelen in een gemeente binnen de subsidieregeling inzichtelijk worden gemaakt. Je bekijkt welke data je nodig hebt voor de opdracht en welke koppelingen tussen verschillende databronnen je moet leggen. Je importeert de juiste data in FME en gaat vervolgens bezig met het bewerken hiervan. Een abstract proces waarin je goed moet analyseren welke informatie nodig is en hoe deze in beeld moet worden gebracht. Wanneer dit klopt, maak je op basis van de data kaartlagen aan in GeoServer en voeg je deze toe in KaartViewer, de webapplicatie waarin de kaart uiteindelijk in beeld wordt gebracht. Door de complexiteit van dit proces spar je veel met je collega’s om een zo kwalitatief mogelijk product op te leveren.

Je merkt dat de dag voorbij is gevlogen. Je vindt het heerlijk om samen met je collega’s met data en GIS systemen bezig te zijn. En je vindt het ook leuk dat je de ruimte hebt om klanten en collega’s te helpen, ze te adviseren en om jouw kennis en kunde in te zetten voor het maatschappelijk belang.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een unieke en uitdagende functie waar je een concrete bijdrage gaat leveren aan de snel ontwikkelende en steeds complexer wordende wereld binnen GIS. Door middel van investeringen op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied zorgen wij ervoor dat jij alles in je rugzak hebt om direct te starten als Junior Data Manager GIS. Wij bieden je een opleiding aan die je alles gaat bij brengen over het werken met Q-gis, SQL en de Geo-server. Daarnaast volg je diverse trainingen over projectmatig werken en adviesvaardigheden.

Wat vragen wij van jou?

Je bent een echte adviseur, kan zelfstandig werken en deinst niet terug voor een abstract vraagstuk. Ook heb je minimaal HBO werk- en denkniveau. De richting van je studie maakt voor ons niet uit, zolang je motivatie voor werken met data en GIS staat als een huis en je competenties aansluiten bij de inhoud van de rol.

En nu… Solliciteren?

Solliciteren? Dat is simpel! Upload jouw CV en dan nemen we z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Kiki of Marco. Dat kan via LinkedIn, maar voel je ook vrij om een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een (digitale) kop koffie!

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!