Ben jij de Junior Consultant Business Intelligence die we zoeken?

IT & DEVELOPMENT

Junior Consultant Business Intelligence

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van o.a. IT. Uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn.

Advisor ICT is toekomstgericht en toch dichtbij. Al sinds 1985. Een betrouwbare ICT adviseur, waar 50 professionals dagelijks verantwoordelijkheid nemen voor ICT omgevingen van hun klanten. Alsof het hun eigen bedrijf is. Vanuit deze managed services en allerlei andere bedrijfsprocessen, komt veel data vrij. Cruciale data voor sturing van een organisatie. Cruciaal ook voor efficiency, samenwerking en duurzaamheid. Geen organisatie kan meer zonder. En precies op dat punt kom jij als Junior Consultant Business Intelligence om de hoek kijken.

Wat ga je precies doen?

Datamanagement is het heden en de toekomst, dat weet iedereen. Er is tegenwoordig ook zo ontzettend veel data beschikbaar. Kritische beslissingen worden daarom steeds vaker genomen op basis van data. Om dat goed te doen, moet de juiste data gevonden en gekoppeld worden. In één oogopslag of met één druk op de knop moet iemand uit een gigantische database precies die informatie beschikbaar hebben die hij zoekt. Klinkt simpel, maar het is uiterst complex. En jij zit hier als Junior Consultant Business Intelligence middenin. Jij zet jouw bedrijfskundige/-economische  kennis, jouw affiniteit met bedrijfsprocessen, data-analyse en IT en jouw persoonlijkheid in om organisaties en mensen te helpen. Jij krijgt boven tafel wat klanten nu écht willen en je vertaalt dit naar een overzichtelijk dashboard.

Wat vertel jij op verjaardagen?

Op verjaardagen vertel je dan ook vol trots hoe belangrijk en herkenbaar jouw werk als Junior Consultant Business Intelligence is. Je hoort vrienden klagen over hoe onnodig lang bepaalde processen in hun organisatie duren. Jouw Business Intelligence oplossingen zouden hen kunnen helpen dit inzichtelijk te maken en te verbeteren. Ook is een veel gehoorde klacht binnen jouw vriendengroep dat er te weinig waardering is voor prestaties, omdat veel inspanningen niet gezien wordt. Of dat de samenwerking tussen verschillende afdelingen echt veel beter moet. Gevoelens die pas echt waarde krijgen als ze onderbouwd worden met data. En laten dat nu net vraagstukken zijn die jij als Junior Consultant Business Intelligence oplost!

Hoe ziet jouw werkdag bij Advisor ICT er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment van de dag, maar jij hebt een vette baan dus jou maakt het niet uit. Je werkt nu al een tijdje als Junior Consultant Business Intelligence. Je werd tijdens je studie al gegrepen door de mogelijkheden die goed datamanagement biedt voor organisaties, dus voor jou was het fantastisch dat je als starter de kans hebt gekregen hier carrière in te maken.

Je bent de eerste weken bezig geweest met een cursus in Power BI en dat vond je ontzettend boeiend. Je bent erachter gekomen dat Power BI een interactieve (Microsoft)tool is voor het visualiseren van data, met als doel Business Intelligence beschikbaar te maken voor de eindgebruiker. Je hebt binnen Advisor ICT ook al kunnen oefenen op een paar interne opdrachten. Hierdoor heb je theorie en praktijk kunnen combineren en bovendien heb je meegewerkt aan concretere verbeteringen. Super om te doen en je kan niet wachten om deze kennis nu toe te passen.

Vandaag begin je dan ook bij een klant. Een van jouw salescollega’s heeft daar een vraag opgepakt omtrent stuurinformatie, vandaag is het aan jou om deze vraag echt helder te krijgen. Je bent nieuwsgierig en bedrijfskundig goed onderlegd, dus dit is je op het lijf geschreven. Je vraagt precies uit wat er nu wordt gebruikt, welke informatie er al beschikbaar is, op welke onderdelen meer sturing moet komen en waarom. Je wil alles weten, want ook deze vraag behandel je weer alsof het een vraag vanuit jullie eigen organisatie is.

Eenmaal terug op kantoor ga je direct aan de slag. Je spart samen met jouw team over de vraag en mogelijke oplossingen. Je vertaalt alles wat je aan info hebt opgehaald naar een eerste ontwerp, waarbij je met de klant hebt afgesproken dit einde deze week te presenteren. Het blijft altijd weer de uitdaging dat je niet te moeilijk denkt. Want vaak is dat wat de klant wil, simpeler dan wat er technisch mogelijk is.

Voor een ander project ben je al wat verder. Jouw dashboards worden daar net geïmplementeerd. Aan het einde van de dag bereid je daarom een presentatie en korte training voor die je morgen gaat geven aan de gebruikers van het dashboard. Wat kan het, welke informatie ligt eronder, hoe heb je ervoor gezorgd dat de data automatisch ververst en hoe moet het beheert worden. Het beheer kan de klant zelf doen, maar is natuurlijk ook iets wat Advisor ICT goed kan. Die optie wil je ook nog bij de klant neerleggen.

Als de presentatie af is, sluit je met een goed gevoel af. Je gaat zometeen nog met een paar collega’s sporten, iets waar Advisor ICT altijd actief mee bezig is. Superleuk dat dit ook kan. Je bent nu een paar maanden onderweg, hebt al heel veel geleerd, krijgt veel vrijheid én je werkt ook nog eens bij een hele persoonlijke organisatie. De rol van Junior Consultant Business Intelligence is voor jou dan ook echt dé kickstart van jouw carrière!

Wat bieden wij jou?

Als je geïnteresseerd bent in bedrijfsprocessen en datamanagement en iets met deze interesse wil doen, zit je bij Advisor ICT goed. Je krijgt alles wat je nodig hebt aan vakinhoudelijke training en persoonlijke ontwikkeling om het verschil te maken als Junior Consultant Business Intelligence. En je ontvangt direct een goed salaris, ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Daarbij biedt Advisor ICT je een hele veilige werkomgeving waar veel aandacht wordt besteed aan jou als persoon. Ze geloven dat een gezonde geest en een gezond lichaam bijdraagt aan de vitaliteit van jou zelf, jouw succes en daarmee ook aan de organisatie. Zonder gezondheidsfreaks te zijn, kiezen ze daarom voor gezonde maaltijden, gezonde werkomstandigheden en organiseren ze bij toerbeurt sportclinics met elkaar.

Wat vragen wij van jou? 

Voor de rol van Junior Consultant Business Intelligence zoeken wij mensen van minimaal Bachelor niveau (HBO/WO). Je hebt bij voorkeur een opleiding afgerond met een sterk bedrijfskundig of -economisch component. Datamanagement/-analyse en IT zijn aspecten waar je bekend mee bent. Werkervaring hierin is zeker geen eis, aantoonbare affiniteit is dat wel.

Je vindt het leuk om naar klanten toe te gaan en bent als geen ander in staat om de vraag achter de vraag op tafel te krijgen. Je bent zelfstandig, kan goed omgaan met vrijheid en je bent heel leergierig. En je bent in het bezig van een Rijbewijs B, want je moet regelmatig naar klanten toe.

What are you waiting for?

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV via onderstaand formulier aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marco. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

 

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!