Ben jij de Junior Beleidsmedewerker Stedelijk Water die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Junior Beleidsmedewerker Stedelijk Water

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van Engineering & Technology. Wij zijn op zoek naar nieuwe technische helden die staan te springen om een uitdagend ontwikkelingstraject te gaan volgen bij de overheid! Je gaat hen verder helpen op het gebied van stedelijk water. We kijken naar wie je bent, je sterke punten, motivatie en denkstijl. Ben jij die nieuwe technische held die we voor gemeente Reusel-de Mierden zoeken?

 

Wat ga je doen?

Jij gaat een aandeel spelen op strategisch niveau; Je denkt mee over het onderdeel water in bestemmingsplannen, het behalen van klimaatdoelen en de inhoudelijke vormgeving en uitvoering van het jaarprogramma van de gemeente. En dit allen op het gebied van stedelijk water. Je doet dit samen met jouw medecollega’s van het team Ruimtelijk Beheer. Het nastreven van een integrale samenwerking kenmerkt jullie manier van werken. Jullie denken met elkaar mee en dragen oplossingen aan voor huidige problemen,  maar jullie buigen je ook over innovatieve ideeën die bijdragen aan de toekomst van de gemeente.

Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor werkzaamheden rondom het beheer van het stedelijk water. Jij bent actief in het projectmanagement en houdt in de gaten of de juiste stappen worden doorlopen in de uitvoering van werkzaamheden. Denk aan het geven van sturing aan onderhoudswerkzaamheden en vernieuwingsprojecten. Je werkt nauw samen met jouw collega in de buitendienst. Met jouw analytische vaardigheden en technisch inzicht weet jij op effectieve wijze processen te begeleiden en te sturen. Je houdt in de gaten of werkzaamheden volgens het juiste tijdspad verlopen, kosten niet buiten de beoogde berekeningen vallen en of de kwaliteit van de werkzaamheden voldoende zijn. Uiteraard zorg je dat dit allemaal nauwlettend gedocumenteerd wordt.

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet dat er dan uit?

Je bent inmiddels al een aantal maanden aan de slag en je hebt al ontzettend veel geleerd! De eerste periode ben je veel op pad geweest met de buitendienst. Een interessant leertraject, want nu heb je een goed beeld gekregen van hoe projecten waar jij mee aan de slag bent er in de praktijk uit zien.

Vandaag start je de dag met het doornemen van je mailbox. Bijna volledig zelfstandig verwerk je nu al aanvragen op het gebied van stedelijk water. Je anticipeert op vragen die op jouw bordje komen van onder andere bewoners, architecten en woningbouwcoöperaties. Je merkt dat je het leuk vindt om met veel verschillende partijen te moeten schakelen. Vandaag ga je aan de slag met het afhandelen van een aanvraag die binnen kwam via een aannemer. Deze wil aanpassingen aanbrengen in plaatselijke afvoer-en afwateringsstelsels voor het nieuwbouwproject dat hij op de planning heeft staan. Hier heeft hij jouw kennis voor nodig. Aan jou de cruciale taak om te controleren of het plan op correcte wijze vormgegeven is ten opzichte van de huidige inrichting  van de stelsels.

Na de pauze stort je je op het bestuderen van de geografische database die de gemeente tot haar beschikking heeft. Met jouw technische kennis weet je op analytische wijze de informatie te bestuderen en de juist aannames te doen over de kwaliteit van het plan dat je deze ochtend binnenkreeg. Je pakt de beschikbare revisietekeningen erbij. Hierdoor weet je precies hoe de afwateringskanalen liggen en wat hier aangepast moet worden om te voldoen aan de wensen van de aannemer.

Aan het einde van de dag ga je in overleg met jouw collega die verantwoordelijk is voor verkeer en vervoer. Je hebt hem begin deze week horen praten over plannen die klaarliggen om een verouderd fietspad te renoveren. Toevallig overlapt dit fietspad met de locatie waar de weg open gebroken moet worden voor de werkzaamheden van de nieuwbouw waar je vanochtend mee te maken had. Wellicht dat er mogelijkheden zijn om gelijk het fietspad aan te pakken. Twee vliegen in een klap! Het strategische plan dat je zojuist bedacht hebt, wordt vol enthousiasme ontvangen. Door deze integrale samenwerking kan er voldoende geld vrijgemaakt worden om de aanpassingen tegelijk te realiseren. Wat zullen de bewoners van de wijk blij zijn! Met een goed gevoel sluit jij je computer af. Nu al zin in morgen!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een uniek anderhalf jarig ontwikkeltraject in een complexe- en maatschappelijke omgeving. Hierin krijg je uitdagende verantwoordelijkheden en de ruimte voor initiatieven. Je krijgt de kans om enorm veel te leren van de vele facetten op civieltechnisch vlak binnen een bestuurlijke context. Afhankelijk van waar je staat aan je start, gaan we je verder vakinhoudelijk opleiden. Samen zorgen we voor een analytische- en strategische uitdaging en een volledig verzorgd persoonlijk ontwikkeltraject om ook jouw groei op lange termijn bij gemeente Reusel-de Mierden te garanderen.

Wat vragen wij van jou?

We zijn op zoek naar iemand met minimaal HBO werk- en denkniveau. Een technische opleidingsachtergrond is waardevol, maar niet per se noodzakelijk. Een opleidingsachtergrond op het gebied van milieu, ruimtelijke ordening, logistiek of verkeer kan ook erg interessant zijn. Je moet het in ieder geval leuk vinden om je te verdiepen in technische vraagstukken. Je bent leergierig, weet van aanpakken en je bent analytisch en ruimtelijk sterk. Je vindt het leuk om te schakelen met verschillende partijen  en samen te werken.  Daarnaast krijg je er energie van om zelfstandig nieuwe projecten aan te pakken.

En nu…? Solliciteren?


Als voor jou ontwikkeling en plezier in je werk ook van groot belang is, zeker doen! Stuur een mailtje met jouw CV naar careers@springprofessional.nl. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een lekkere kop koffie en een gesprek met Lotte & Esther.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!