Ben jij de Junior Adviseur Informatiemanagement Overheid (Gemeente Terneuzen) die we zoeken?

INFORMATIEMANAGEMENT

Junior Adviseur Informatiemanagement Overheid (Gemeente Terneuzen)

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Wij zijn Spring Professional, dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van Informatiemanagement binnen de overheid. We zijn op zoek naar een ondernemende held die zich in wil gaan zetten bij gemeente Terneuzen binnen het vakgebied Informatiemanagement. Informatiemanagement is het kloppend hart dat ervoor zorgt dat informatie op het juiste moment en op de juiste manier voor de juiste personen toegankelijk is. De wereld van gemeente Terneuzen verandert hierin. Digitalisering en data gedreven werken zijn kernwoorden van de dag. Er zijn waardevolle ontwikkelingen aan de orde met als doel het verbeteren van de digitale dienstverlening voor zowel de inwoners als medewerkers van de gemeente. Als Junior Adviseur Informatiemanagement ga jij een essentiële bijdrage leveren aan het begeleiden, beheren en adviseren van de huidige ontwikkelingen binnen de digitale wereld van Gemeente Terneuzen.

 

Wat ga je doen?

Als Junior Adviseur Informatiemanagement ben jij onderdeel van het team Informatie & Service bij gemeente Terneuzen, een vooruitstrevend en informeel team. Jij gaat binnen dit team specifiek jouw vaardigheden inzetten voor het maatschappelijk belang van gemeente Terneuzen. Jij gaat er namelijk voor zorgen dat de informatietoegankelijkheid van de gemeente zo optimaal mogelijk gewaarborgd wordt. Iedereen is tegenwoordig gewend om gewenste informatie binnen een paar seconden beschikbaar te hebben, en jij gaat ervoor zorgen dat dit ook het geval is. Gemeente Terneuzen moet en wil mee in nieuwe ontwikkelingen en jij helpt ze in deze transitie.

Jij bent werkzaam op het grensvlak van bedrijfsprocessen en informatietechnologie- en architectuur. Informatiestromen moeten op een gestructureerde en veilige manier worden verwerkt. Je gaat je daarom buigen over datamigratie. Denk hierbij aan dat je te maken krijgt met de analyse van data en het vormgeven van normenkaders en openbaarheidseisen in het digitaal bewaren en verwerken van documentatie. Je informeert dossiervormers over de wijze waarop digitale documentatie beheerd moet worden . Daarnaast denk je strategisch na over het digitaliseren van fysieke informatiestromen. Zo ga je onder andere orde brengen in digitale archieven en informatiearchitecturen door het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Je stelt kwaliteitsrapportages op en doet aanbevelingen aan interne medewerkers, maar je schakelt ook direct met het Zeeuws Archief en de ICT leveranciers van de gemeente. Jij brengt informatie samen die cruciaal is voor de uitwerking van digitaliseringsprojecten. Jouw werk is tastbaar en zinvol. En dat voor de grootste gemeente van Zeeland. Hoe gaaf is dat!

 

Hoe ziet jouw werkdag bij gemeente Terneuzen er dan uit?

Inmiddels werk je al drie maanden als Junior Adviseur Informatiemanagement bij gemeente Terneuzen, en je hebt al ontzettend veel geleerd. Je hebt in jouw eerste maanden met name gefocust op het onder de knie krijgen van uitvoerende werkzaamheden in archivering. Je hebt nu een solide basiskennis opgedaan over de aanwezige informatiestromen, de verschillende systemen waar gewerkt mee wordt en het juridisch kader van de gemeente. Tijd voor verdere stappen!

Nu je je eerste meters hebt gemaakt ga je steeds meer inhoudelijk meedenken over het innoveren van digitale organisatieprocessen. Daarom sluit je deze ochtend aan bij een project waarbij een nieuw informatiesysteem geïmplementeerd wordt. Superleuk, omdat je tijdens dit project met verschillende afdelingen in contact zal komen en op strategisch niveau mee zal gaan denken over wat voor impact dit nieuwe informatiesysteem op jullie zal hebben. Met jouw analytische vaardigheden maak je een gedegen inschatting hiervan. Jij gaat ervoor zorgen dat deze verandering effectief wordt doorgevoerd in de organisatie en medewerkers goed worden meegenomen in de gevolgen ervan. Met jouw organisatorische en communicatieve vaardigheden kan jij dat!

’s Middags ga je je verdiepen in jullie samenwerking met het Zeeuws Archief. Gemeente Terneuzen werkt samen met het Zeeuws Archief aan een duurzaam digitaal informatiebeheer. Historisch belangrijke informatie wordt in het E-depot van het Zeeuws Archief opgeslagen zodat de data digitaal beschikbaar wordt voor de generaties van nu, maar ook na jou. Belangrijk hierbij is dat er geen zaken verloren gaan in de overdracht van data naar verschillende systemen. Je werkt daarom nauw samen met deskundigen van het archief. Met jouw doortastendheid weet je te achterhalen welke acties er in jullie informatiesystemen nodig zijn om het aansluittraject succesvol te maken. Dankzij jouw open en kritische blik heb je dit feilloos door. Jij maakt informatie veilig en bereikbaar voor de verre toekomst. Met jouw passie voor digitale innovatie krijg jij veel energie van dit project!

 

Wat bieden wij jou?

We bieden je een unieke functie waar je een concrete bijdrage gaat leveren aan de veranderende digitale wereld bij gemeente Terneuzen. Door middel van investeringen op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied zorgen wij ervoor dat jij alles in je rugzak hebt om direct te starten als Junior Adviseur Informatiemanagement. In samenwerking met de Bestuursacademie bieden we je een opleiding aan die je alles gaat bij brengen over informatiemanagement, de overheid, digitalisering en projectmatig werken.

 

Wat vragen wij van jou?

Voor dit traineeship zoeken wij mensen met HBO of WO niveau. Jonge talenten die er energie van krijgen om informatie te analyseren,  structureren en uit te pluizen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan studies als Geschiedenis of Taal- en Letterenstudies. Of wellicht heb je een achtergrond meer gericht op de publieke sector, zoals Bestuurskunde of Politicologie. Ook is er veel behoefte aan intermenselijke vaardigheden, dus studies als Sociologie of Psychologie passen ook. We staan eigenlijk voor heel veel open. Het minimale dat we van je vragen is een sterke affiniteit met de overheid, digitaliseringsvraagstukken, analytisch nadenken en het werken met mensen.

 

En nu…

Solliciteren? Dat is simpel! Koppel jouw CV via onderstaande link aan de functie en dan nemen we z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Esther. Dat kan via LinkedIn, maar voel je ook vrij om te bellen naar                      06-83124723 of om een mailtje te sturen naar esther.tieleman@springprofessional.nl. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een lekkere kop koffie!

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!