Ben jij de Jr. Werkvoorbereider Civiele Techniek - Gemeente Barneveld die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Jr. Werkvoorbereider Civiele Techniek - Gemeente Barneveld

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van Engineering & Technology. Wij zijn op zoek naar nieuwe technische helden die staan te springen om een uitdagend traineeship te gaan volgen! We kijken naar wie je bent, je sterke punten, motivatie en denkstijl. Ben jij die nieuwe technische held die we voor gemeente Barneveld zoeken?

Een gemeente heeft een grote verantwoordelijkheid als het gaat om de kwaliteit van de bewoonbaarheid en de toegankelijkheid van haar inwoners. Om deze kwaliteit te waarborgen speelt vastgoed en infrastructuur in de gemeente een zeer belangrijke rol. De aanleg van bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen, bedrijfsterreinen, scholen en vernieuwde verkeersplannen in de gemeente brengen civiele uitdagingen met zich mee. Gemeente Barneveld is een ambitieuze en groeiende gemeente die hierin enorm veel zelf doet. Dat biedt veel interessante mogelijkheden! Er wordt actief ingespeeld op de ontwikkelingen in de maatschappij en als Jr. Werkvoorbereider Civiele Techniek ga je aan de slag met uitdagende projecten waarin jij essentieel zal bijdragen.

Wat ga je doen?

Samen met jouw collega’s van team Civiel van de afdeling Vastgoed & Infrastructuur ga je aan de slag met uitdagende vraagstukken binnen het Fysiek Domein. Vraagstukken die komen vanuit jouw collega’s van Ruimtelijke Ontwikkeling, Verkeer en Water of Beheer en Onderhoud. Dit kan gaan om wegreconstructies voor betere verkeersdoorstroom en verkeersveiligheid, betere verbindingen tussen dorpen. Maar bijvoorbeeld ook de vernieuwing van rioleringen  en afkoppelen van regenwater of bijvoorbeeld extra parkeermogelijkheden rondom winkelcentra. Ook nieuwbouwwijken worden in Barneveld nog volop ontwikkeld.

Allemaal plannen die jij gaat vertalen van stedenbouwkundige schetsen naar civieltechnische ontwerpen. De aannemers waar jullie mee samenwerken gaan jouw civieltechnische ontwerpen ook daadwerkelijk realiseren. Erg tof! Dit vergt van jou nog wel het uitwerken van jouw ontwerpen tot bestektekeningen waarin alle nodige gegevens staan voor het bouwproces zoals plattegronden en doorsneden. Maar ook het opstellen van het bestek waarin alle regelingen komen die je treft met de aannemer. Mooie verantwoordelijkheden waarbij jij volop betrokken zal zijn. Alles om samen te werken aan goede voorzieningen voor bewoners zoals jij, enorm waardevol!

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet dat er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment, maar jij hebt een uitdagende baan dus jou maakt het niet uit. Je bent inmiddels drie maanden geleden gestart met het Traineeship Jr. Werkvoorbereider Civiele Techniek bij gemeente Barneveld en hebt al enorm veel geleerd. Je bent veel in gesprek geweest met jouw collega’s vanuit de verschillende disciplines om zowel hen, het werk en de organisatie beter te leren kennen. Iedereen staat open voor een gesprek, dus dat is leuk!

Vandaag ga je samen met jouw collega werkvoorbereider in AutoCAD een begin maken aan een nieuw technisch ontwerp voor het grootste project Bloemendal. Een nieuwe duurzame woonwijk die civieltechnisch verbonden wordt aan de Stationsweg en noordelijk zal grenzen aan prachtige groengebieden. Enorm interessant hoe dit soort plannen door jouw team Civiel verder uitgewerkt worden om dit technisch haalbaar te maken. Voordat je overhaast begint ga je eerst de organisatie in om voldoende informatie op te halen over het project. Eind van de ochtend staat nog een projectoverleg gepland, met jouw kritische blik stel je je laatste vragen. Alles helder? Check!

Je hebt een eerste ontwerp gemaakt en laat deze door jouw collega controleren. Kijk, dat gaat de goede kant op! Om jou meer feeling te geven bij de projecten waaraan je werkt ga je begin van deze middag een kijkje nemen in de omgeving. De zon schijnt dus even de deur uit is mooi meegenomen. Samen met de directievoerder en landmeter ga je de gemeente in. Hoe liggen de wegen en fietspaden erbij? Wat voor effect hebben aanpassingen op de omwonenden? Is een extra drempel zoals getekend op de schets eigenlijk wel nodig? Nu pas gaat het echt leven en begrijp je ook daadwerkelijk hoe cruciaal het is dat jouw ontwerpen nauwkeurig uitgewerkt worden.

Alle civieltechnische ontwerpen brengen ook een kostenplaatje met zich mee. Inzicht verkrijgen in gemeentelijke meerjarenplanningen en budgetten gaan jou financieel bewust maken in je werk. Eind van de middag zit je samen met jouw collega werkvoorbereider voor het opstellen van een kostenraming en gaan jullie een begin maken met de bestektekeningen voor de aannemer. Er veranderd nog wel eens wat in wet- en regelgevingen. Neem nou de Wet Milieubeheer of de Omgevingswet die in 2021 voor de deur staat. Zo kan het best dat voor de aanleg van een nieuwe weg bomen gekapt moeten worden. Dat betekent allereerst een aanvraag voor een kapvergunning maar daarnaast ook bijkomende kosten. Goed dat je dit ingecalculeerd hebt!

De dag is voorbij gevlogen. Op het punt dat je nét wil vertrekken schiet een andere collega je nog aan met de vraag of je over twee weken bij het teamuitje aanwezig bent. Natuurlijk ben je dat! Als het aan het enthousiasme van jouw Teamleider ligt zal dit een voetbaluitje worden, de rest van het team heeft niet zoveel met voetbal en stemmen voor een andere activiteit. Ach, zolang het maar gezellig is. In ieder geval een leuk vooruitzicht en jij bent er bij!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een uniek tweejarig ontwikkeltraject in een complexe en maatschappelijke omgeving. Hierin krijg je uitdagende verantwoordelijkheden en de ruimte voor initiatieven. Je krijgt de kans om enorm veel te leren van de vele facetten op civieltechnisch vlak binnen bestuurlijke context. Afhankelijk van waar je staat aan je start gaan we je verder vakinhoudelijk opleiden. Denk aan technisch ontwerpen met AutoCAD, verder opleiding in Civiele Techniek, gebiedsontwikkeling of bijvoorbeeld bestuurlijke sensitiviteit. Samen zorgen we voor een analytische uitdaging en een volledig verzorgd persoonlijk ontwikkeltraject om ook jouw groei op lange termijn bij gemeente Barneveld te garanderen.

Wat vragen wij van jou? 

De kandidaat die we zoeken heeft HBO werk- en denkniveau. Civieltechnische ervaring is geen vereiste, maar wij vragen wel een aantoonbare affiniteit met (Civiele) Techniek. We staan voor meerdere achtergronden open. Affiniteit met voetbal is voor jouw teamleider top meegenomen, maar uiteraard geen vereiste. We vinden het vooral erg belangrijk dat jij over de juiste drive en competenties beschikt.

Je bent nauwkeurig in je werk en hebt oog voor detail. Samenwerken en schakelen met jouw collega’s gaat jou goed af. Je bent betrokken en vindt het leuk om je samen met je team volledig in te zetten in de projecten. Je kan jouw oplossend vermogen feilloos inzetten in de rol. Daarnaast ben je analytisch en ruimtelijk ingesteld en vind je het leuk om verbanden te leggen om problemen te verhelpen voordat deze ontstaan. Ontwerpen vertalen naar technische tekeningen is niet slechts een trucje, jij wil ook echt begrijpen wat je aan het uitwerken bent. En hoe gaaf is het om jouw werk terug te zien in de omgeving?

 

En nu…? Solliciteren?

Als voor jou ontwikkeling en plezier in je werk ook van groot belang is, zeker doen! Stuur een mailtje met jouw CV naar careers@www.springprofessional.nl. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een lekkere kop koffie en een gesprek met Lina.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!