Ben jij de Junior Systeembeheerder Site Reliability bij NS die we zoeken?

IT & DEVELOPMENT

Junior Systeembeheerder Site Reliability bij NS

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van starters op het gebied van IT en Informatie- en procesmanagement. Wij zijn op zoek naar nieuwe helden die klaar zijn om een uitdagend ontwikkeltraject te gaan volgen. We kijken naar wie je bent, je analytische capaciteiten, motivatie en denkstijl. Ben jij de Jr. Systeembeheerder SRE in het Site Reliability Engineering (SRE) team voor de NS die we zoeken?

De Nederlandse Spoorwegen (NS) zet zich elke dag weer in om 1 miljoen reizigers naar de juiste bestemming te brengen. Veilig en op tijd. Maar ook om reizigers zoals jij en ik op elk moment van de dag te kunnen voorzien van accurate en betrouwbare reisinformatie. Wat wij vaak niet zien is de wereld van data en complexe systemen die hier achter schuil gaan. Om reizigers elke dag de juiste service te bieden is het zeer cruciaal dat het gehele IT landschap in de lucht blijft, veilig en consistent. Een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. En daar ga jij als Jr. Systeembeheerder SRE het verschil in maken!

Wat ga je doen?

Als Jr. systeembeheerder SRE ga jij de volledige IT architectuur leren kennen achter NS.nl. Een omgeving met enorm veel data, systemen en koppelingen die meer dan zestig applicaties draaiende dient te houden. Maar je maakt ook kennis met tal aan andere NS systemen en je gaat veel kennis opdoen over werken in de Cloud en bijkomende beveiliging en security. Op grotere schaal zorgt dit er mede voor dat reisinformatie volledig betrouwbaar en real-time beschikbaar gesteld wordt. Maar ook dat NS-diensten als Kaartjes & Toeslagen, Treinabonnementen of bijvoorbeeld uitjes in de NS Spoordeelwinkel op elk moment gebruikt kunnen worden.

Je gaat aan de slag in het SRE team binnen IT Infrastructuur & Operatie waar steeds meer in DevOps teams gewerkt wordt. Als verbindende factor zorg jij dat de Developers en de Operatie goed op elkaar ingespeeld zijn. Jij ondersteunt de DevOps teams met uiteenlopende vraagstukken. Denk aan het geven van advies op gebied van automatisering, systeemconfiguratie, incidentmonitoring en de IT infrastructuur. Kennisdeling is hierin een belangrijk element. Samen met jouw SRE team ga je richtlijnen onderzoeken en opstellen om een hoogstaand en betrouwbaar prestatieniveau binnen de operatie te garanderen.

In het begin van jouw ontwikkeltraject ga je veel de organisatie in om in gesprek met jouw collega’s de verschillende IT disciplines te leren kennen. Er zit ontzettend veel kennis binnen de organisatie wat jou goed gaat helpen het grotere geheel te begrijpen. Je zal starten met de opleidingen Cloud Computing fundamentals en AWS fundamentals. Het mooie is dat wat je hier leert je ook gelijk kan toepassen in jouw werk. Je schaduwt de senior systeembeheerder SRE en zal vervolgens ook zelf op onderzoek uitgaan. Om juiste ondersteuning te bieden aan de teams zal je dezelfde taal gaan spreken en dus krijg je in hoofdlijnen ook een stuk programmeren mee. Denk het definiëren van infrastructuren en pipelines met behulp van scripts/code zoals Python, Javascript, Cloudformation of Terraform. Enorm veel uitdagingen en genoeg te leren!

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een uniek ontwikkeltraject met uitdagende verantwoordelijkheden in een complexe organisatie. Je krijgt de kans om als Jr. Systeembeheerder SRE veel te leren en als spin in het web te fungeren tussen verschillende IT disciplines. Maar je krijgt ook zeker de kans volledig de diepte in te gaan. En dat binnen een grote maatschappelijke en complexe omgeving. In afstemming volg je vakinhoudelijke opleidingen in Cloud Computing, AWS, Data Privacy, Linux en Azure Solutions. Samen zorgen we voor een analytische uitdaging, een volledig verzorgd ontwikkeltraject en een persoonlijk ontwikkelplan om ook jouw groei op lange termijn te garanderen.

Wat vragen wij van jou?

De starter die we zoeken heeft HBO/WO werk- en denkniveau. Ervaring in de IT is geen vereiste, wij vragen wel kennis van of affiniteit met systemen of digitale processen. Denk aan hobbymatig leren programmeren via codecademy of werken met MATLAB, R of gerelateerde analysesoftware vanuit de studie. Het belangrijkst is jouw sterk analytische vermogen en de juiste drive en competenties!

Je bent zelfstandig, zeer leergierig en bent goed in het overdragen van informatie. Met jouw ambitieuze instelling blijf jij graag op de hoogte van wensen en nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied. Daarnaast ben je kritisch ingesteld en vind je het leuk om verbanden te leggen en problemen te verhelpen. Complexe vraagstukken oplossen is niet slechts een IT trucje, jij gaat op onderzoek uit om het achterliggende probleem begrijpen!

En nu? Solliciteren?

Als voor jouw ontwikkeling en plezier in je werk ook van groot belang is, zeker doen! Stuur een mailtje met jouw CV naar careers@springprofessional.nl. Overtuig je ons van jouw kwaliteiten en motivatie, dan kun je een uitnodiging verwachten voor een lekkere kop koffie en een gesprek met Lina en Esther.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!