Ben jij de Jr. Industrial Automation Engineer die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Jr. Industrial Automation Engineer

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van Engineering. Unieke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn. GEA De Klokslag in Bolsward ontwerpt en installeert kaasproductielijnen voor complete kaasmakerijen in binnen- én buitenland. Er zijn maar weinig andere voedselproductiesectoren waar zoveel parameters invloed uitoefenen op zowel de karakteristieke eigenschappen als de kwaliteit van het eindproduct. Als Jr. Industrial Automation Engineer lever jij hier een zeer belangrijke bijdrage aan.

 

 

Wat ga je doen?

Als Industrial Automation Engineer ben jij verantwoordelijk voor het bedenken, uitwerken, programmeren en inbedrijfstellen van kaasproductielijnen. Jij wordt bij het gehele productieproces betrokken, waarbij jij te maken krijgt met veel technisch complexe puzzels. Hoe moet zo’n productielijn worden opgebouwd? Hoe programmeer je een goed besturingssysteem en hoe kun je er voor zorgen dat de kaasproductielijn zo snel mogelijk in werking gesteld kan worden? Al deze vragen leer jij te beantwoorden in de rol van Industrial Automation Engineer bij GEA De Klokslag.

 


Hoe ziet jouw werkdag bij GEA De Klokslag er uit?

Jij bent inmiddels een aantal maanden aan de slag. Samen met jouw collega heb jij de afgelopen twee weken bij een klant in Duitsland de ontworpen kaasproductielijn in bedrijf gesteld. Het waren spannende momenten, omdat alle technische puzzelstukjes precies in elkaar moesten vallen. Het bekabelen van de machines was in Bolsward al gebeurd, maar alle software voor o.a. de besturingspanelen die jij hebt geprogrammeerd in PLC, moesten ook worden ingeschoten. Na het kritisch testen van de kaasproductielijn (ook wel IO-testing genoemd), en het verhelpen van de laatste mankementen, hebben jullie ook de operators geleerd hoe zij met de nieuwe kaasproductielijn moeten gaan werken.

Inmiddels ben je weer in Nederland en rond negen uur stap je het kantoor in Bolsward binnen. Na een kop koffie ga je samen met een aantal collega’s meteen aan de slag met een nieuw project voor een Canadese klant. Er wordt een nieuwe kaasmakerij opgestart en jullie zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de installatie van de kaasproductielijn. De klant weet wat hij wil, maar heeft verder geen verstand van de randzaken die wél van extreem belang zijn voor het productieproces. Als team zitten jullie samen om verschillende opties voor de kaasproductielijn te engineeren, die vervolgens worden voorgelegd aan de klant.

Na de lunch zit jij samen met jouw collega, die als constructeur verantwoordelijk is voor het ontwerpen van de lay-out en functionaliteiten van de machines. Het is belangrijk dat jij als Industrial Automation Engineer bij elke stap van het ontwerpproces betrokken wordt, aangezien jij alles in bedrijf moet gaan stellen bij de klant en dus precies moet weten hoe de machines gaan werken. Op basis van het ontwerp wat jullie maken, ontwikkel jij een programmabeschrijving die precies uitlegt welke technische handelingen deze machines moeten gaan maken. Hierna ga jij aan de slag om de bijpassende besturingssoftware te programmeren. Over een aantal maanden, wanneer de machines zijn geëngineerd en de besturingssoftware gereed is, mag jij naar Canada om de machines in bedrijf te stellen bij de klant. Gaaf zo’n internationale job!

 

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende functie binnen een organisatie waar het leveren van technische  kwaliteit centraal staat. Er wordt veel in jou geïnvesteerd op zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk gebied. Daarnaast krijg je vanaf het begin de kans om over de hele wereld mee te werken aan uitdagende projecten!

 


Wat vragen wij van jou?

De Industrial Automation Engineer die wij zoeken heeft HBO/WO werk- en denkniveau. Jij haalt vanuit nieuwsgierigheid apparaten uit elkaar om te kijken hoe ze in elkaar zitten en jij wordt enthousiast van het maken van complexe puzzels. Door jouw conceptueel denkvermogen kan je snel verbanden leggen tussen verschillende zaken. Ook heb jij het talent om met verschillende type mensen om te gaan. Tot slot ben jij niet aan huis gekluisterd, aangezien je regelmatig in het buitenland zit om kaasproductielijnen in bedrijf te stellen. Een rijbewijs B is ook vereist. Dit alles zorgt ervoor dat jij als Industrial Automation Engineer straks het verschil kan gaan maken bij GEA De Klokslag.

 

 

En nu… Solliciteren?

Als jij ook elke dag met plezier naar je werk wilt, zeker doen! Koppel jouw CV onderaan deze functie aan het formulier en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Chelle. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020/06-83807047 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!