Ben jij de Jr. Engineer in West-Brabant die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Jr. Engineer in West-Brabant

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Brabant Installatie Techniek (BIT) is toonaangevend in het zuiden van het land op het gebied van Werktuigbouwkundige Installaties, met de meest aansprekende projecten. Van woningbouwcomplexen tot aan hotels, zorginstellingen, studentencomplexen en villa wijken. Zij zijn expert in verwarming-, koel en ventilatie installaties. Een enorm waardevol specialisme voor een goed woon en werkklimaat voor huishoudens, organisaties en instellingen. Kwaliteit en duurzaamheid is voor BIT hierin van groot belang.  En hier ga jij als Jr. Engineer Installatietechniek een grote rol in spelen!

Wat ga je doen?

Als Jr. Engineer Installatietechniek ga jij je bezig houden met het technisch ontwerpen van deze warmte en koelsystemen in bouwkundige tekeningen. Van warmwater voorziening, ventilatiesystemen tot aan leidingen en radiatoren. Een leuke uitdaging!

Hoe ziet jouw werkdag bij Brabant Installatie Techniek er dan precies uit?

 

Je bent nog maar net in dienst en hebt gelijk al een training Stabicad voor technisch tekenen mogen volgen. Enorm leerzaam! En je kan je kennis al direct toepassen in de praktijk. Want op dit moment ben je samen met jouw collega Projectleiders, Werkvoorbereiders en Technisch Tekenaars bezig met het technisch ontwerpen in de gaafste projecten. En om zo met de opdrachtgever te bouwen aan iets moois. Enorm tastbaar om deze projecten waar jij aan meewerkt in jouw omgeving terug te kunnen zien.

Voor een nieuw project heb je begin deze week een schetsplan van de opdrachtgever ontvangen. Een groot woningcomplex met 100 woningen waarvan jij er zo’n 10 tot 20 uit gaat werken. Je bent al begonnen aan het eerste ontwerp. Het leuke is dat jij ook echt snapt wat je aan het ontwerpen bent. Zo merk je in het schetsplan op dat door de ruimtelijke indeling, de ventilatie op een ongunstige plek zal komen. Scherp dat jij hier in zo’n vroeg stadium al achter komt. Maar dit betekent wel aanpassingen in het ontwerp. Dus je neemt gelijk contact op met de aannemer om dit goed af te stemmen en hen te adviseren. Hij is het volledig met je eens, en je kan gelijk je ontwerp aanpassen!

Omdat het technisch intekenen van woningen in Stabicad je steeds beter af gaat, werk je sinds kort ook mee aan utiliteitsprojecten. De volgende zal een zorginstelling zijn, enorm uitdagend en technisch complex. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat dit hele gebouw goed voorzien wordt van ruimteverwarming en koeling door middel van warmte- en aircosystemen? Je bent je bewust dat de Cv-ketel langzaam uitsterft en dat verwarmen met hernieuwbare energie uit de natuur dé toekomst is. Gelukkig zijn jullie bij BIT constant aan het meedenken in de nieuwste duurzame technieken. In jouw ontwerp zijn gasinstallatie geen optie meer, jij zal hierin een compleet voorzien warmtepomp systeem integreren. Een duurzame en milieubewuste oplossing.

Naast woningen en utiliteitsgebouwen zullen renovaties ook nog een leuke uitdaging zijn voor in het verdere verloop van jouw ontwikkeltraject. En hoe gaaf is het om dit uiteindelijk allemaal volgens de nieuwste BIM 3D technieken te kunnen doen? Jouw collega is BIM Engineer is hier al ervaren in. Fascinerend om eens met hem mee te werken en met de BIM methodiek ook eens je eigen ontwerpen proberen te maken. Want in 3D worden jouw ontwerpen levensechte verbeeldingen.

Jouw tekenwerk is enorm belangrijk, want op basis van jouw ontwerpen zullen de monteurs aan de slag gaan. Voor een zo goed mogelijke afstemming in het project heb je naast aannemer soms ook contact met bijvoorbeeld een loodgieter, E-installateurs en monteurs op locatie. En als het jouw werk makkelijker maakt om eens een bouwlocatie te bezoeken, dan wordt dit alleen maar gestimuleerd. Enorm fijn dat je deze mogelijkheid krijgt!

Wat bieden wij jou?


Als Jr. Engineer bij BIT wordt er op gebied van ontwikkeling veel in jou geïnvesteerd. Op persoonlijk vlak maar voornamelijk ook vakinhoudelijk. Je komt te werken in een Brabants gemoedelijke omgeving van jarenlange technische expertise, waar ze jou graag het vak willen leren. Duurzaamheid staat centraal, in de nieuwste technische installaties maar BIT staat vooral ook voor duurzame relaties met hun opdrachtgevers en medewerkers. Ofwel, een omgeving waarin jouw werk volop gewaardeerd wordt. Vanuit Spring hebben wij de jarenlange expertise in het ontwikkelen en begeleiden van ambitieuze, jonge talenten. Dé kickstart waar je de rest van jouw carrière als Engineer van gaat profiteren.

 

Wat vragen wij van jou?

De Jr. Engineer die we zoeken heeft HBO werk- en denkniveau. Een opleiding in installatietechniek, werktuigbouwkunde, klimaatsystemen, koel en warmte techniek is een pré. Al enige ervaring als monteur? Ook dan zou dit een mooie stap kunnen zijn. Mocht je al enigszins thuis zijn in technisch tekenen en kennis hebben van de ISO-normen in de installatietechniek, dan is dat mooi meegenomen! Eigenlijk staan we open voor heel veel (technische) achtergronden.

Het belangrijkste is dat je passie en gedrevenheid hebt om je aan de start van je carrière verder te ontwikkelen als Engineer. Waarbij jouw interesse er voor zorgt dat je makkelijk dingen uitzoekt en contacten kan leggen met anderen, om zo nog meer te weten te komen. Je woont in omgeving Roosendaal en bent in het bezit van een rijbewijs.

En nu… Solliciteren?

Als jij ook elke dag met plezier naar je werk wilt, zeker doen! Solliciteren is simpel, koppel jouw CV via deze link aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lina Douma. Dat kan via Linkedin, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!