SPRING STORIES

The NXP
Semiconductors
success story

SPRING STORIES

Over de samenwerking

DIT IS EEN SUCCESFORMULE

Wat mij het meest verraste? De bijzondere manier waarop recruiters van Spring Professional aanvoelden wie bij ons paste. Niet op basis van een cv, maar van persoonlijke gedragseigenschappen. En de persoonlijke aandacht vanaf het moment dat een trainee bij ons van start ging. Dat heb ik niet eerder meegemaakt. Die combinatie van selecteren met andere ogen en coachen op sterke punten is uniek. Dát is de succesformule.

SPRING STORIES

Over het programma

Peter Vermunt (1956), Sectie Manager Furnace, RTP en Epitaxy bij NXPNijmegen. Schept plezier in het coachen van beginnende engineers. Geniet alsmensen groeien en plezier hebben in hun werk. Noemt Instroom van jong talent van vitaal belang. ‘De nieuwe generatie brengt daar nieuwe, onmisbare competenties voor mee’. Op dit moment zijn bij NXP Nijmegen zes trainees actief. Naar volle tevredenheid.

Zij bekwamen zich in ontwerp- en productieprocessen rond hoogwaardige halfgeleiders die wereldwijd worden toegepast in auto’s, smartphones en zendinstallaties voor mobiele communicatie. NXP Semiconductors (hoofdkantoor Eindhoven) is actief in 25 landen. Kandidaten worden getoetst op affiniteit met techniek, maar hebben vaak een andere studieachtergrond dan wat je van een engineer verwacht. We hebben een chemicus als trainee aangenomen én een bedrijfskundige. Puur op persoonlijke eigenschappen als intelligentie, assertiviteit, leervermogen en communicatieve vaardigheden. Hun leercurve is indrukwekkend. Dat is te danken aan het onderscheidende selectieproces én aan het begeleidingsprogramma.

WILLEN WE HIGH POTENTIALS AAN ONS BINDEN, DAN MOETEN WE ALS WERKGEVER NIET ALLEEN FOCUSSEN OP WAT ZE ONS TE BIEDEN HEBBEN. WE MOETEN VOORAL ZÉLF IETS BIEDEN!

De investering van Spring Professional in coaching en begeleiding is verbazingwekkend. Ik vraag me soms af of dat qua verdienmodel wel kan. Het persoonlijke ontwikkelingsprogramma spreekt me enorm aan. Wat een discipline gaat daarvan uit. Ik voorspel dat onze trainees in drie jaar tijd op een niveau zitten waar wij als engineers vroeger minstens vijf jaar voor nodig hadden. Spring spreekt trainees aan op hun sterke punten en motiveert ze om dáár het maximale uit te halen. Mooi om zo met mensen te werken!

SUCCESS STORIES

Testimonials

NXP SEMICONDUCTORS

Peter Vermunt

Van jong talent wordt verwacht dat ze snel groeien en meteen van waarde zijn voor je organisatie. Trainees van Spring Professional gaan flexibel en zelfverzekerd om met die druk.
TALENT TALKING

Joep Bakermans

Als anderen uitspreken dat ze in je geloven, en daar naar handelen, ben je extra gemotiveerd om het maximale uit jezelf te halen.

SPRING STORIES

Ontdek de andere succesverhalen

SPRING STORIES

Information Legend

Anna Van VeldhuijsenTrainee InformatiemanagementLees meer
SPRING STORIES

The IT ninja

Alex HebingTrainee Software OntwikkelaarLees meer
Albert Einstein
SPRING STORIES

Engineering Genius

Joep BakermansTrainee Characterization EngineeringLees meer