SPRING STORIES

The Arvato success story

SPRING STORIES

Over de samenwerking

DE UITDAGING

Voor een groot, internationaal bedrijf dat communicatie verzorgt, is het een voor de hand liggende ontwikkeling dat de operaties steeds meer richting het digitale domein drijven.
Voor ARVATO, dat zich richt op het faciliteren van communicatie van klanten, is dat dan ook niet anders. “De meeste klanten die bij ons komen gaan nooit meer weg. Daar werken we al tientallen jaren mee samen,” zegt Marceline Beijer, managing director van ARVATO Benelux. Vooral als het gaat om klanten voor wie het bedrijf fysieke communicatie faciliteert. “Maar in de digitale branche moesten we op zoek naar een ander businessmodel.”

In de praktijk bleek het moeilijker dan gedacht om net zoveel grip te krijgen op digitale als op fysieke sales. Kort gezegd: “we hadden gewoon nieuwe klanten nodig, ” aldus Marceline.
Eerst zochten Marceline en haar team intern naar een oplossing. “We hebben het
geprobeerd met sales-mensen op de payroll, en we hebben het zelfs een tijd zelf gedaan, maar dat werkte allemaal niet optimaal en het kostte bovendien veel energie.” Dus moesten ze op zoek naar een slimme oplossing.

SPRING STORIES

De oplossing

Hoe we ARVATO Benelux BV binnen 9 maanden hielpen hun sales te verdubbelen

“Via een andere tak van ons bedrijf ontdekten we toen Spring Professional. Zij brachten ons in contact met Guido, een scherpe jonge sales-trainee. Eigenlijk voelden we vanaf het eerste gesprek met hem al dat het goed zat.”

“Wat nog extra bijdroeg aan dat vertrouwen was het feit dat Spring voortdurend ontzorgde in het hele proces rondom het aannemen van Guido. Ze zaten er voortdurend bovenop met coaching, onboarding, etcetera. Normaal is het een beslissing met veel onzekerheid: hebben we wel de juiste persoon? Gaat het wel werken? Dat wordt door Spring vanaf moment één weggenomen, doordat het op zo’n flexibele basis mogelijk is.”

Al in de eerste twee maanden dat Guido via Spring Professional bij ARVATO werkte, was er al iets van een omslag merkbaar. “We merkten al snel dat er iets veranderde in de sfeer en de workflows. En na negen maanden hadden we al de eerste conversie met een grote klant. Dat is voor onze branche ontzettend snel.”

Het resultaat

Sinds de komst van Guido hebben we fundamenteel meer leads.

“En die leads leiden ook nog tot conversie: in de twaalf maanden dat hij hier zit heeft hij al drie grote klanten binnengehaald. Waarvan er een zelfs de potentie heeft om een hele grote te worden. Het voelt alsof er nieuwe deuren open gaan voor ons bedrijf,” zegt Marceline. “We hebben de netwerken van onze werknemers echt kunnen ontsluiten. Waar we eerder niet de tijd en de mogelijkheid voor hadden, is nu ineens een realiteit: dat we iedereens netwerk ten volste kunnen gebruiken.”

Met Spring weet je zeker dat je het juiste talent aan boord krijgt om jouw specifieke problemen op te lossen.

 

SUCCESS STORIES

Testimonials

TALENT TALKING

Joep Bakermans

Als anderen uitspreken dat ze in je geloven, en daar naar handelen, ben je extra gemotiveerd om het maximale uit jezelf te halen.
TALENT TALKING

Gijs Toren

Als je me anderhalf jaar geleden had verteld dat ik hier nu zou zijn, had ik je voor gek verklaard!

SPRING STORIES

Ontdek de andere succesverhalen

SPRING STORIES

Information Legend

Anna Van VeldhuijsenTrainee InformatiemanagementLees meer
SPRING STORIES

The IT ninja

Alex HebingTrainee Software OntwikkelaarLees meer
Albert Einstein
SPRING STORIES

Engineering Genius

Joep BakermansTrainee Characterization EngineeringLees meer