SPRING STORIES

Young professionals opleiden is een aparte tak van sport.

SPRING STORIES

Over de samenwerking.

De gemeente Gorinchem wil vernieuwen en groeien. De crisis is achter de rug en de bouwplannen zijn uit de kast gehaald. In projectgroepen werken ze aan een aantal grote bouwprojecten en in die groep mag de planeconoom niet ontbreken. Een cruciale rol die ze maar niet vervuld kregen. “We bevinden ons in een aantrekkende markt. Planeconomen zijn in de crisis allerlei andere dingen gaan doen en nu zijn ze amper meer te vinden,” aldus Koen Suijkerbuijk, teamleider bij de gemeente Gorinchem. 

Een serieuze partij

“We hadden al twee keer zelf geprobeerd een geschikte kandidaat te vinden, zonder succes. We zochten iemand die dingen in twijfel durft te trekken, iemand die met slimme oplossingen en ideeën komt én een teamplayer is. Toen bedachten we ons: Als we geen kandidaat kunnen vinden, waarom leiden we dan niet zelf iemand op? Maar het opleiden van young professionals is een aparte tak van sport, een specialisme. En zo kwam ik bij Spring Professional terecht. Doordat zij young professionals begeleiden in de groei naar onder andere deze functie, sloten ze naadloos aan bij onze behoefte. Over twee jaar hebben we een planeconoom opgeleid die hopelijk bij ons blijft werken. 

SPRING HEEFT EEN SLAGINGSPERCENTAGE VAN 95%. DAN HEB JE NIET TE MAKEN MET EEN AMATEUR, MAAR MET EEN SERIEUZE PARTIJ.

Een fietstocht en een onverwachte pitch

Bij gemeentes werken mensen vaak langere tijd. In die tijd raken sommigen gewend aan processen en manieren. Maar de wereld om ons heen is veranderd en die verandert alleen maar meer. Daarom hebben gemeenten behoefte aan mensen die helpen om hierop in te spelen. Mensen die flexibel, innovatief en resultaatgericht zijn. Samen met Spring stelden we een onorthodoxe selectieprocedure samen: een dag waarin de kandidaten onverwacht moesten pitchen, we on tour gingen door Gorinchem op de fiets ook al sneeuwde het, we onze projecten aan hen presenteerden en de kandidaten op speeddate gingen met hun toekomstige collega’s. Door deze onverwachte elementen, haalden we de kandidaten uit hun comfortzone en leerden we hen kennen. Op papier leken ze in eerste instantie erg op elkaar, maar door ze in situaties te laten reageren op de inhoud van de functie, de stad en de collega’s, zagen we meer van hun karakters en werden de verschillen in praktijk zichtbaar. 

Net even anders dan anders

We zochten iemand met complementaire competenties aan het team. De mensen in dit team zitten er nu al wat langer en doen sommige dingen als vanzelf. Het is zinvol als iemand werkwijze en beslissingen ter discussie stelt. De kandidaat die we hebben aangenomen – Sandro –heeft bij Deloitte gewerkt, een master-opleiding en is al wat ouder dan andere trainees. Van hem verwachten we dat hij kritische vragen stelt en zelf nadenkt. Zo komt verandering uit het team zelf. Tijdens de selectiedag bleek hij sociaal en trots op zijn stad. Hoe mooi is het dat hij juist daar nu zelf een steentje aan bij mag dragen?

Waarom Spring

Uit de voorselectie die Spring presenteerde, bleek dat ze goed hadden geluisterd naar onze vraagstelling. Dat en de energie van het team maakte dat we met een goed gevoel en vol vertrouwen het selectieproces ingingen. Spring heeft al veel young professionals begeleid. Ze hebben ervaring, een beproefde methode én een slagingspercentage van 95%. Dan heb je niet te maken met een amateur, maar met een serieuze partij. Daarnaast ligt voor ons de meerwaarde in het feit dat zij de trainees begeleiden. Jongere mensen hebben echt nog wat te ontwikkelen. Naast theorie en werkervaring ook social skills. In dit traject komt alles aan bod. Nu kan hij sparren – met peers én coaches – en ervaringen uitwisselen. Zelf hadden we dit binnen de gemeente nooit aan onze trainee kunnen bieden. Dat is voor mij doorslaggevend geweest om Spring te bellen. Als trainee moet je misschien wat offers brengen en een stapje extra zetten, maar je komt er rijker uit qua ontwikkeling, daar ben ik van overtuigd.” 

ALS TRAINEE MOET JE MISSCHIEN WAT OFFERS BRENGEN EN EEN STAPJE EXTRA ZETTEN, MAAR JE KOMT ER RIJKER UIT QUA ONTWIKKELING, DAAR BEN IK VAN OVERTUIGD.

SUCCESS STORIES

Testimonials.

TALENT TALKING

Joep Bakermans

Als anderen uitspreken dat ze in je geloven, en daar naar handelen, ben je gemotiveerd om het maximale uit jezelf te halen
TALENT TALKING

Gijs Toren

Als je me anderhalf jaar geleden had verteld dat ik hier nu zou zijn, had ik je voor gek verklaard!

SPRING STORIES

Ontdek de andere succesverhalen.

SPRING STORIES

Engineering Genius

Alex HebingTrainee Characterization EngineeringLees meer
Albert Einstein
SPRING STORIES

The Information Legend

Joep Bakermanstest categoryLees meer