SPRING STORIES

The IT Ninja
success story

ALEX HEBING

| Voormalig Trainee Software Ontwikkelaar

SPRING STORIES

Over de samenwerking

GROTE STAPPEN ZETTEN

Mijn prioriteit? Een hele goeie programmeur worden. Spring Professional gaf me de kans om grote stappen te zetten. Professioneel en persoonlijk. Wat ik leerde, kon ik direct toepassen. Ik droeg als BizTalk-teamlid bij aan één van de meest ambitieuze digitaliseringsprojecten van Nederland. Ik werkte, ik leerde, ik ontving een correct salaris. Niet onhandig voor een vader van een opgroeiend kind.

SPRING STORIES

Profile

TRAINEE SOFTWARE ONTWIKKELAAR

Alex Hebing

Mijn rol is nog bescheiden, maar ik hoop vanuit mijn vindingrijkheid en kennis waarde toe te voegen aan het grote geheel.

Alex stelt vragen. Over alles. En verdiept zich om alles in de juiste context te kunnen plaatsen. Woont met vrouw en kind in Rotterdam. Speelt gitaar, leest veel, is in de ban van rolschaatsdisco. Houdt van oude Italiaanse films, waarin alles uiteindelijk op zijn pootjes terechtkomt. ‘Mooie metafoor voor het leven’. Wilde aanvankelijk naar de Rock Academy, maar het werd de Universiteit Utrecht. Filosofie. Ontwikkelde digitale trainingen, was student-assistent, hield websites bij. Toen besloot hij: ik wil leren programmeren. ‘Er ging een bom af’. Werkt nu als Trainee Software Ontwikkelaar bij UWV.

Ik leer ongelooflijk veel. Niet alleen vakinhoudelijk. Bij Spring Professional had ik een personal coach die letterlijk ‘in het veld’ naast me staat. Alles is bespreekbaar. De visie van Spring Professional op Persoonlijke Ontwikkeling was ronduit fascinerend. Waarom doen we wat we doen? Wat is onze invloed op de wereld om ons heen? Typisch filosofische vragen. Spreekt me aan als voormalig filosofiestudent en –lector.

‘Mijn huidige werkomgeving geeft vertrouwen en rust. Belangrijk in deze fase van mijn leven, waarin ik aandacht wil kunnen schenken aan mijn gezin.’

Aan de universiteit heb ik me actief beziggehouden met digitaliseringsprojecten. Op een bepaald moment wist ik: als ik verder wil, moet ik leren programmeren. Die kans krijg ik nu. Een buitenkans. Ik verheug me op wat ik doe. Iedere dag is interessant. Ik zit in een warme omgeving. Bij een lerende organisatie. Werk en privé zijn goed gescheiden. Anders dan op de universiteit. Dat geeft rust. Best belangrijk in de huidige fase van mijn leven, waarin ik aandacht wil schenken aan mijn gezin.

SUCCESS STORIES

Testimonials

IT NINJA

Alex Hebing

Mijn huidige werkomgeving geeft vertrouwenen rust. Belangrijk in deze fase van mijn leven, waarin ik aandacht wil kunnen schenken aan mijn gezin.

SPRING STORIES

Ontdek de andere succesverhalen

SPRING STORIES

The Information Legend

Anna Van VeldhuijsenVoormalig Trainee InformatiemanagementLees meer
NXP Spring Professional
SPRING STORIES

NXP

The NXP storyLees meer
Albert Einstein
SPRING STORIES

The Engineering Genius

Joep BakermansVoormalig Trainee Characterization EngineeringLees meer