Ben jij de Trainee Finance & Control Overheid (Regio Amsterdam) die we zoeken?

finance

Trainee Finance & Control Overheid (Regio Amsterdam)

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

 

Wij zijn Spring Professional, dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van Finance & Control binnen de overheid. Wij zijn unieke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Cruciale vaardigheden binnen de overheid, want de wereld van overheidsfinanciën verandert. Decentralisatie, fusies, automatisering, een wijzigend juridisch kader en een politiek landschap met steeds meer verschillende belangen. Finance & Control is het geweten in dit alles dat zorgt voor gedegen advies en verantwoording van financiële projecten. En als Trainee Finance & Control lever jij hier een essentiële bijdrage aan.

Wat ga je doen?

Als Trainee Finance & Control bij de Overheid bevind je je dus voortdurend in het midden van een complexe puzzel met juridische, politieke en maatschappelijke stukjes. Hierbij moet jij tot een objectief, goed onderbouwd financieel advies komen. Investeren we de binnengekregen subsidies in de zorg of in een nieuw buurthuis? Of is er een scenario te schrijven waarin beide opties mogelijk zijn door bijvoorbeeld extra inkomsten binnen te halen door de strandboulevard in de gemeente ook op zondag open te stellen? En wat zou de politiek hiervan vinden, die tijdens de verkiezingen juist heeft beloofd dat deze boulevard op zondag dicht blijft? Als toekomstig Financieel Adviseur reken jij alle scenario’s door en breng je een advies uit. Het uiteindelijke besluit toets je aan de juridische richtlijnen en je zorgt voor een transparante verantwoording van uitgaven. Jouw invloed is groot, jij bent het geweten. En het leuke is, als je ’s avonds naar huis rijdt, zie je op straat de projecten terug waar jij advies over gegeven hebt. Meer tastbaar en dankbaar dan dat krijg je het bijna niet binnen de wereld van Finance & Control!

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet je dag er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste deel van de dag, maar jij hebt een vette baan, dus jou maakt het niet uit. Je bent 3 maanden geleden begonnen aan het Traineeship Finance & Control bij Spring Professional en hebt echt al heel veel geleerd. De eerste twee weken heb je de onboarding gehad bij Spring op kantoor, waarin je andere trainees hebt leren kennen en diverse trainingen hebt gevolgd. Goed voor je netwerk en trainingen zijn in deze fase van je carrière altijd welkom.

In je derde week van je traineeship ben je gestart op je eerste opdracht bij een gemeente bij jou in de buurt. Je eerste klus is vaak wat meer uitvoerend van aard. Logisch ook, want je moet nog veel leren omtrent het juridisch kader, hoe financiële stromen lopen en natuurlijk ook hoe het politieke speelveld er eigenlijk uitziet. Wat dat betreft superfijn dat je ook al met de vakinhoudelijke opleiding gestart bent via de Bestuursacademie. Je hebt in het eerste blok van de opleiding direct al veel geleerd over hoe een gemeente in elkaar zit en wat de BBV is.

Op de werkvloer hou je je op dit moment vooral bezig met het mede opstellen van de financiële jaarrekening en je levert een vakinhoudelijke bijdrage  aan de totstandkoming van het financiële beleid. Met name dat laatste vind je heel erg interessant, daarom heb je ook voor een traineeship gekozen. Je zit in een werkgroep met ervaren financieel adviseurs, van wie je tijdens elk overleg ontzettend veel leert. In het begin duizelden alle termen nog, maar nu weet je deze steeds beter een plek te geven.

Sterker nog, zojuist heb je tijdens het overleg zelfs de show kunnen stelen. Vorige week heb je tijdens een van je financiële analyses ontdekt dat er een foute boeking in het systeem staat, wat concreet betekent dat jullie nog een potje van een ton over hebben. Dit heb je vervolgens aan de financieel adviseurs gemeld, omdat je had gehoord dat ze bij een andere afdeling wat geld tekort dreigden te komen en om die reden een gepland project zouden moeten afblazen. Ze waren nog net niet voor je aan het applaudisseren, maar je hebt je wel goed op de kaart gezet.

Terug op de afdeling word je nog even aangeschoten door twee ervaren collega’s. Ook Finance & Control automatiseert, en ze lopen wat vast met het nieuwe systeem. Jij bent opgegroeid met computers, juicht de automatisering ook toe, en je maakt ze dan ook graag wegwijs in de nieuwe applicatie.

Daarna ga je de dag van morgen voorbereiden. Want morgen heb je een afspraak met het Hoofd Financiën. Ze gaf aan dat ze veel goede verhalen over je heeft gehoord en ze is erg nieuwsgierig geworden naar jou. Ook omdat er over een paar maanden een rol als junior Financieel Adviseur vrij gaat komen binnen de gemeente. En laat dit nu precies jouw ambitie zijn! Super om te voelen dat al je inspanning wel echt gezien wordt. Wat begon als een uitvoerende klus, kan uitgroeien tot iets heel erg moois, precies de reden waarom je dit traineeship bent gaan doen. Nu al zin in het gesprek!

Wat bieden wij jou?

Met het Traineeship Finance & Control bieden wij je een uniek groeitraject van 2 jaar binnen de wondere wereld van Gemeentefinanciën. Wij geven je een ingang in de overheid, zorgen voor uitdagende projecten en de handvatten die je nodig hebt om jouw ambities waar te maken. In samenwerking met de Bestuursacademie bieden we je een vakinhoudelijke opleiding van 1 jaar, volledig gericht op overheidsfinanciën. Parallel hieraan loopt een persoonlijk ontwikkeltraject, voornamelijk gericht op adviseurschap. Vanuit Spring Professional krijg je een begeleider toegewezen die samen met jou jouw groeitraject monitort. Een ideale combinatie en daarom is dit traineeship ook dé kickstart van jouw carrière! En oh ja, je krijgt ook direct een goed salaris. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Wat vragen wij van jou?

Voor dit traineeship zoeken wij mensen met HBO of WO niveau. Je kan bijvoorbeeld een financiële opleiding hebben en een duidelijke affiniteit met overheid. Of je hebt een achtergrond juist gericht op politiek en bestuur, met affiniteit voor financiën. Wij staan eigenlijk voor heel veel open. Het minimale dat we van je vragen is dus een sterke affiniteit met de overheid en cijfers  en de ambitie om je ook echt binnen overheidsfinanciën te willen ontwikkelen.

En nu… Solliciteren! 

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV onder aan deze pagina aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lina of Marjolein. Dat kan via Linkedin, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@www.springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!