Ben jij de Junior (Technisch) Applicatiebeheerder die we zoeken?

IT & DEVELOPMENT

Junior (Technisch) Applicatiebeheerder

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van IT. Uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn.

Almere is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot een kleurrijke stad met ruim 200.000 inwoners. Een nieuw paspoort regelen, een bouwvergunning aanvragen, een melding indienen over overlast in de buurt; allemaal zaken waarvan je weet dat je die bij jouw gemeente kunt regelen. Echter, de dienstverlening van de gemeente is nog veel omvangrijker dan dat. En in de toekomst zullen nog veel meer zaken op gemeentelijk niveau afgehandeld worden. Als Junior Technisch (Applicatie) Beheerder ga jij hier een cruciale bijdrage aan leveren!

Wat ga je doen?

Jij gaat ontzettend veel leren. Over big data, data management, zaakgericht werken en software engineering. De afdeling waar je werkt is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de gemeentelijke informatievoorziening. Dit proces kenmerkt zich door verandering en vernieuwing op alle onderdelen en in alle werkzaamheden.

Als Junior Technisch (Applicatie) beheerder ben jij namelijk de cruciale schakel tussen de medewerkers, burgers en de data. Cruciaal omdat jij ervoor zorgt dat al deze aspecten zodanig samenwerken, dat de applicaties die in jouw beheer zijn, 24/7 blijven draaien. Veilig en met de juiste kwaliteit.

Wat vertel jij op verjaardagen?

 Op verjaardagen vertel jij vol trots dat je van jouw hobby je beroep hebt weten te maken. Je bent altijd al bezig geweest met IT en alle toepassingen hiervan boeien jou enorm zoals Big Data, internet of things, informatiebeveiliging, ect.. En nu ben jij een specialist in hierin. Gemeente Almere beheert veel data van zowel haar burgers als organisaties. Alle data komt terecht in de applicaties die jij beheert. Deze data heeft eindeloos veel toepassingen. Zo kunnen bijvoorbeeld burgers via de website middels hun zaaknummer de voortgang van hun vergunningaanvraag bekijken. Ook maak jij het mogelijk dat de handhavers van de gemeente op locatie de details van een afgegeven vergunning kunnen controleren. Jij zorgt ervoor dat de juiste data middels de applicaties op een veilige manier en op het juiste moment beschikbaar komt d.m.v. excellent technisch beheer op servers. Jouw werk is dus essentieel en onmisbaar voor heel veel burgers en organisaties. Hoe gaaf is dat!

Hoe ziet jouw werkdag bij de Gemeente er uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment van de dag, maar jij volgt een te gek ontwikkeltraject bij de Gemeente Almere dus het maakt jou niet uit! Jouw eerste maanden zijn ontzettend snel gegaan. Je bent inmiddels goed ingelezen waardoor veel technische termen niet meer nieuw voor jou zijn. Met jouw leergierige instelling ben je namelijk nieuwsgierig naar hoe alles er uitziet en ben je graag op de hoogte van hoe alles werkt. Hoe steekt een datawarehouse in elkaar , hoe zit de technische architectuur van de componenten in elkaar en hoe ga je eigenlijk met informatiebeveiliging om? Welke processen komen hier bij kijken? Juist door de organisatie in te gaan heb jij de nodige informatie kunnen ophalen bij je collega’s. Zij zijn echte specialisten in het vak waar jij al enorm veel van hebt geleerd, hoe tof is dat?

Als Junior Technisch (Applicatie) Beheerder werk jij binnen ICTAR (ICT Applicatiemanagement en Regie) Team IT-Operatie. De afdeling ICTAR is het hart van de organisatie waar ongeveer 110 collega’s werkzaam zijn die dagelijks 2200 collega’s ondersteunen om de best mogelijke (digitale) dienstverlening te leveren aan de stad Almere en haar inwoners. En dat is elke dag weer een nieuwe uitdaging, want een gemeente is een complexe organisatie met haar 400 verschillende processen en een veelvoud aan software componenten.

In de ochtend begin je met het doorlopen van een aantal standaard controles, de problemen volg je op middels de procedures die hier voor geschreven zijn. Je merkt op dat er iets in de procedure niet klopt en past dit aan en legt het voor bij je leidinggevende. Hij is erg blij met je pro activiteit en keurt de nieuwe procedure meteen goed.

Vervolgens start je met de installaties van diverse applicaties en test deze voor ze live gaan. Hiervoor voer je overleg met de functioneel beheerders. Eén van de functioneel beheerders geeft aan dat er steeds een foutmelding is binnen de applicatie, dus je neemt contact op met de software engineer die daar verantwoordelijk voor is. Samen lopen jullie alles door en de fout blijkt in de portal te liggen. De software engineer lost dit meteen op, dus dat kan van je lijstje!

In de middag ga je weer verder met het uitwerken van de documentatie en breng je veel voorkomende incidenten in kaart. Naar aanleiding van de incidentenanalyse schakel je met de software engineer en de leverancier. Samen lossen jullie diverse technische IT puzzels op. Een van de dingen die je werk zo leuk maken. Het analyseren van de technische problemen om tot de kern te komen, het opzoeken van de samenwerking met zowel de leveranciers als de programmeurs en zo verbeteringen door kunnen voeren in de processen en applicaties.

Wanneer je aan het eind van de dag in je agenda kijkt, zie je dat je morgen een afspraak hebt met je talentmanager. Zij begeleidt jou tijdens je ontwikkeling naar een volwaardig Technisch (Applicatie) beheerder. Zij komt langs om je voortgang te bespreken met je leidinggevende. Je bereidt de afspraak voor en kijkt terug op een productieve dag. Nu tijd om af te sluiten en met een goed gevoel naar huis te gaan. 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je dus een unieke kans om binnen een complexe organisatie vanaf dag één superveel te leren. Vanaf het begin krijg je een prima salaris en een volledig verzorgd persoonlijk ontwikkeltraject om inzicht te krijgen in jouw talenten en de meerwaarde hiervan. Daarnaast word je begeleid door een ervaren collega en krijg je alle vakinhoudelijke trainingen die je nodig hebt om succesvol te zijn als Junior Technisch (applicatie) Beheerder.

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken mensen met een HBO/WO niveau. Je hebt een aantoonbare affiniteit met IT. Dit heb je kan je opgedaan hebben tijdens de studie, maar hobbymatig mag ook. Bijvoorbeeld als je websites hebt gebouwd met een database erachter.

Als persoon ben je daarnaast leergierig, proactief en je durft vragen te stellen om informatie te krijgen. En  tot slot heb je de sterke ambitie om je ook na dit ontwikkeltraject te blijven ontwikkelen in IT en datamanagement.

Waar wacht je nog op?

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV via het formulier onder aan deze pagina  en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein . Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@www.springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!