Ben jij de Junior Sales Engineer die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Junior Sales Engineer

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Spring Professional is dé ontwikkelaar van jong talent op het gebied van Sales & Engineering. Uniéke jonge talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Wij kijken vooral naar wie je bent, naar je sterke punten, motivatie en denkstijl. Want als je in jezelf gelooft kun je alles worden wat je wil zijn.  

HIAB is wereldwijd de grootste leverancier van laad- en lossystemen voor het wegtransport. Als pionier in de sector met meer dan 75 jaar ervaring, zet HIAB zich elke dag weer in om de efficiëntie van transport te vergroten en de toekomst van intelligente laadverwerking vorm te geven. En als Junior Sales Engineer kan jij  daar een cruciale bijdrage in gaan leveren!


Wat ga je doen?
 

Als Junior Sales Engineer word jij voorbereid op een rol als Salesmanager in de buitendienst. Je gaat ontzettend veel leren. Over vrachtwagens, kranen, laadkleppen en meeneemheftrucks. Je gaat je verdiepen in het complete productenportfolio van HIAB. De beste plek om dit te doen is op kantoor in Meppel, dus als junior Sales Engineer begin je in de binnendienst. Hier ga je ook heel veel leren over commercie, salesmanagement en het salesproces van HIAB. Je hebt veel contact met de huidige salesmanagers, met de leveranciers en de fabrieken die HIAB door heel Europa heeft. Aan het einde van dit traject kent HIAB en de wereld van laad- en lossystemen geen geheimen meer voor jou. En dat is het moment dat je de buitendienst in gaat om de producten van HIAB te verkopen.

Wat vertel je jouw vrienden?

Op verjaardagen vertel jij vol trots hoe belangrijk en herkenbaar jouw werk als Junior Sales Engineer en dat van HIAB is. Nu je er op let zie je bijna dagelijks vrachtwagens rijden met laad- en lossystemen van HIAB. Kranen, laadkleppen, meeneemheftrucks en haakarmen. Allemaal laad- en lossystemen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat afval verwerkt kan worden. Dat producten snel en efficiënt naar de eindgebruikers gebracht kunnen worden. Maar bijvoorbeeld ook dat je jouw nieuwe bankstel niet zelf naar de 11e verdieping hoeft te tillen, maar dat het door het raam getakeld kan worden. Jij zorgt er voor dat de klanten het juiste systeem krijgen. Dat het werkt. Dat het veilig is. Jouw werk is uitdagend en zichtbaar. Elke dag weer. Hoe gaaf is dat!

Hoe ziet jouw werkdag bij HIAB er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste moment van de dag, maar jij hebt een vette baan dus jou maakt het niet uit. Je werkt nu al een tijdje als Junior Sales Engineer in Meppel. Je hebt altijd al heel veel affiniteit met vrachtwagens en techniek gehad, dus bij HIAB zit je qua producten helemaal goed. Verkoop heeft je ook altijd geboeid, dus je voelt je in deze functie als een vis in het water.

Je begint de dag met het checken van de mailbox. Je ziet dat de salesmanager van de regio zuid een offerteaanvraag heeft ingediend. Hij heeft alle wensen en behoeften van de klant naar een product vertaald, aan jou de taak om de offerte op te stellen. Je schrijft bijvoorbeeld de offertetekst en maakt prijscalculaties. Vervolgens stuur je het door naar de administratie, zodat zij er een offertenummer aan kunnen koppelen, de layout kunnen opmaken en het kunnen registreren in salesforce. Als dat compleet is, wordt de offerte verstuurd naar de klant.

In een ander proces is de salesmanager al wat verder. Hij heeft de order daadwerkelijk binnen en heeft dit in het systeem gezet, zodat jij alle informatie hebt om het rond te maken. Het eerste dat je doet is even proactief contact zoeken met de salesmanager om de order door te nemen. Vervolgens controleer je alle bestellingen en stel je de orderbevestiging op.

De middag ga je meelopen met een van de salesmanagers. Je wordt als Junior Sales Engineer opgeleid om de buitendienst in te gaan, dus dit is een belangrijk leermoment voor jou. Je vindt het heel mooi om te zien hoe de salesmanager precies de juiste vragen weet te stellen. Hij vindt de juiste balans tussen techniek en commercie. Het gesprek leidt tot een hele enthousiaste klant en een mooie order. Die jij morgen op de binnendienst kan gaan uitwerken.

Je merkt dat je heel veel voldoening haalt uit je bezoek met de salesmanager en dat je ontzettend veel zin hebt om zo’n rol ook te vervullen. De vrijheid, de verantwoordelijkheid, de resultaten die je kunt behalen, het spreekt je heel erg aan. Je moet nog steeds veel leren over de producten, het salesproces en het contact met dealers, klanten en de internationale fabrieken van HIAB, daarom zit je nu nog goed op de binnendienst. Maar je kan niet wachten om straks naar buiten te gaan!


Wat bieden wij jou?

Als je geïnteresseerd bent in vrachtauto’s en laad- en lossystemen, dan ben je bij HIAB aan het juiste adres. Met hun producten zijn ze marktleider en uniek. Innovatie is voor HIAB in alle linies cruciaal, dus geen dag is voor jou hetzelfde.

HIAB biedt jou ook  een heel mooi ontwikkeltraject en de unieke kans om zonder eerst jaren ervaring op te moeten doen, naar een rol als Salesmanager te groeien. Je krijgt de vakinhoudelijke en persoonlijke begeleiding en opleiding die nodig is om dit doel te behalen. En je ontvangt direct een goed salaris.

En, heel eerlijk: Hoe mooi is het om elke dag de prachtige systemen die jij levert op straat terug te zien!

Wat vragen wij van jou? 

Voor de rol van Junior Sales Engineer zoeken wij mensen met een MBO/HBO niveau. Bij voorkeur met een duidelijke affiniteit voor techniek, vrachtauto’s in het bijzonder. En je bent commercieel. Techniek vind je mooi, maar contact met klanten en een deal sluiten boeit je net iets meer. Het is vooral de combinatie die jou moet aanspreken. Ambitie om naar Salesmanager te groeien moet er ook zijn.

Verder sta je sterk in je schoenen. Je bent leidend en hebt de potentie om tot adviseur uit te groeien. Je bent praktisch, overziet het totale proces en denkt in oplossingen.

Omdat je veel (schriftelijk) contact hebt met fabrieken door heel Europa, is een goede beheersing van de Engelse taal een must. En een rijbewijs natuurlijk ook, omdat je uiteindelijk de buitendienst in gaat.

What are you waiting for?

Solliciteren voor de functie van Junior Sales Engineer is simpel! Koppel jouw CV via onderstaand formulier aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marco. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!