Ben jij de Jr. Maintenance Engineer die we zoeken?

ENGINEERING & TECHNOLOGY

Jr. Maintenance Engineer

VAKGEBIEDEN

Spring Professional

Modis is met meer dan 40 jaar ervaring een marktleider in professionele engineeringoplossingen en heeft klanten door het hele land, met de meest uitdagende opdrachten. Instandhouding en onderhoud van de techniek zijn hierin belangrijke elementen. Met als voornaamste doel om technische processen op hoog kwaliteitsniveau te laten verlopen en daarbij veiligheid als nummer één prioriteit te waarborgen. Hier ga jij bij Modis als Jr. Maintenance Engineer een grote rol in spelen!

 

Wat ga je doen?

Als Jr. Maintenance Engineer ga jij een cruciale rol spelen in de instandhouding van deze energievoorziening. Jij gaat je namelijk bezighouden met het bedenken, ontwerpen, tekenen en documenteren van de hoogspanningsinstallaties die Nederland draaiende houdt. Waarbij je enorm veel gaat leren over Energietechniek, in het bijzonder over hoogspanning. Denk bijvoorbeeld aan energiesystemen waarbij transport, distributie en transformatie van energie centraal staat. De elektrische stroom dient via een hoogspanningsnet veilig en ononderbroken getransporteerd te worden naar verschillende steden. En met behulp van goed werkende distributie- en schakelstations zal deze hoge spanning getransformeerd moeten worden in lage spanning, die weer bruikbaar is voor huishoudens, gebouwen en organisaties. Ofwel, een baan met veel verantwoordelijkheid waar jij genoeg energie van gaat krijgen!

 

Hoe ziet jouw werkdag bij Modis er dan precies uit?

Je bent nog maar net in dienst en je gaat gelijk al aan de slag voor een van de belangrijkste en grootste opdrachtgevers van Modis in heel gevarieerde projecten. Zo heb je bijvoorbeeld meegewerkt aan het tekenen van de elektrotechnische schema’s van terreinverlichting en op dit moment ben je bezig met een onderhoudsproject voor een groot schakelstation. Tijdens de start van je traineeship heb je hier al verschillende presentaties en cursussen voor gevolgd, en is het erg waardevol dat je dat nu direct in de praktijk kunt brengen!

Je gaat samen met de Lead Engineer naar het schakelstation toe. Doel van vandaag is om te inventariseren wat de huidige situatie is, welke wensen de opdrachtgever heeft qua onderhoud en wat er eventueel vervangen moet worden. Het meegaan naar dit soort projectlocaties, gaat jou uiteindelijk goed helpen om uiteindelijk echt met een plan en een ontwerp te komen. Het stelt je ook in staat om verder te denken wat in dit project nodig zal zijn, en jouw inbreng wordt zeer gewaardeerd.

Dit is dan ook het eerste waarmee je aan de slag gaat zodra je weer op kantoor bent. Je gaat aan de slag met het opstellen van een scope rapport waarin je beschrijft wat je hebt aangetroffen, wat gewijzigd moet worden en wat de nieuwe situatie dan zal zijn. Dit is natuurlijk niet zomaar gedaan, maar je kan alvast wel het concept opstellen. Dit laat je vervolgens controleren door de Lead Engineer. Zo weet je gelijk of je op de goede weg bent en kan je ook nog concrete tips ontvangen voor de concrete uitwerking.

Al je collega’s zijn erg bereidwillig om jou de nodige kennis en ervaring verder bij te brengen. Ook staan ze enorm open voor jouw nieuwe inzichten. Van tevoren werd je al gezegd dat samenwerking cruciaal is en dat merk je elke dag. Je werkt veel samen met projectleiders, engineers en technisch tekenaars. Projecten doe je echt samen, iedereen heeft een aandeel in het eindresultaat en zo’n rol is jou op het lijf geschreven.

Voor een ander project ga je schema’s in het technisch teken programma ELCAD intekenen, dat is het volgende op je lijstje. Je gaat hierin bezig met ontwerpen, waarin je niet alleen weet hoe dit uiteindelijk werkt maar het ook interessant vindt om te redeneren wat je nou eigenlijk ontwerpt. Jouw analytisch vermogen wordt hierin sterk geprikkeld. Je werk is enorm afwisselend en daar zit nou juist de uitdaging. Je bent voortdurend met techniek bezig, met het ontwerpen van producten, maar geen dag is hetzelfde.

Aan het einde van de dag kan je je alvast inlezen op de training die je die week verder krijgt. Dit gaat met name over meten, beveiliging en aansturing van hoogspanning. Best complex, maar wel van groot belang voor jouw rol en voor je ontwikkeling. Iets om naar uit te kijken!

 

Wat bieden wij jou?

Als Jr. Engineer bij Modis wordt er op gebied van opleiding veel in jou geïnvesteerd. Op persoonlijk vlak maar voornamelijk ook vakinhoudelijk. Je komt te werken in een omgeving van jarenlange technische expertise, waar groei bevorderd wordt. Hoe deze groeicurve ook loopt afhankelijk van waar je al staat, je krijgt gegarandeerd de ultieme mogelijkheid om jouzelf verder te ontwikkelen. Vanuit Spring hebben wij de jarenlange expertise in het ontwikkelen en begeleiden van ambitieuze, jonge talenten. Kortom: Dé kickstart waar je de rest van jouw carrière van gaat profiteren en waarmee je kan doorgroeien van Technisch Tekenaar naar Engineer en uiteindelijk naar Lead Engineer.

 

Wat vragen wij van jou?

De Jr. Engineer die we zoeken heeft HBO/WO werk- en denkniveau. Een opleiding in Installatietechniek, (technische) natuurkunde, wiskunde, bouwfysica, of technische bedrijfskunde is een pré. Mocht je al enigszins thuis zijn in technisch tekenen en kennis hebben van de NEN-normen van elektrotechniek, dan is dat top!

Het belangrijkste is dat je technisch-analytisch denkvermogen  en bevlogenheid hebt om je verder te ontwikkelen als Engineer. Daarnaast zoeken we iemand die enthousiast en proactief is om dingen uit zichzelf op te pakken, en het vermogen heeft om goed te samenwerken met collega’s. Idealiter woon je in de regio Overijssel en bent in het bezit van een rijbewijs.

 

En nu… Solliciteren?

Als jij ook elke dag met plezier naar je werk wilt, zeker doen! Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV via onderstaande link aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lina. Dat kan via Linkedin, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naar careers@www.springprofessional.nl.

Laat van je horen

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek, dan kijken we samen of jouw talenten, motivatie en ambities aansluiten bij onze information legends. Tot binnenkort!

SPRING PROFESSIONAL

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie.

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten. Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!